Waterpark Aqua Planet in Lombardije, een spetterend uitje in Noord-Italië

0
98
Aquaplanet waterpark italie

Wat doe je op vakantie als je kinderen het kleine zwembad op de camping wel gezien hebben? Dan kijk je in de omgeving naar iets meer uitdaging. In warme landen is er vaak genoeg keuze uit waterparken. Blogger Jolinda deed haar kinderen in de zomervakantie geen groter plezier dan een dagje naar waterpark Aqua Planet in Lombardije. Plons je mee?

Zwemparadijs hoort bij vakantie?

Voor onze zomervakantie hebben we bewust een gebied in Italië uitgezocht dat nog niet zo toeristisch is. Camping La Tartufaia is klein en zonder animatie. Het zwembad is zonder toeters en bellen. Heerlijk. Wij vinden het een pareltje, zo lekker rustig met fantastisch uitzicht op het Endinemeer.

Om onze oudste dochter tegemoet te komen in haar wens om ook eens naar een grote camping met 6 zwembaden en tig glijbanen te gaan, wat wij nooit zullen doen, gaan we een dagje naar een waterpark. Je weet wel zo’n zwemparadijs waar kinderen zich moeiteloos de hele dag vermaken en ouders, tja, hun tijd uitzitten op een veel te duur ligbedje. Of je moet zelf gek zijn op zwemmen en glijbanen. Dat ben ik niet.

Waterpark Aqua Planet in Darfo, Lombardije

Mijn kroost heeft waterpark Aqua Planet (op z’n Italiaans: Acquaplanet Boario Terme) in Lombardije al zien liggen tijdens een dagtochtje naar de bergen. Als wij vertellen dat we daar een hele dag heen gaan, zijn ze ineens supersnel startklaar na het ontbijt. Het is een klein half uurtje rijden naar het kleine plaatsje Darfo. We parkeren op de grote parkeerplaats van het waterpark, helaas zijn er weinig plekken in de schaduw. Het is al 24 graden, half 10 ’s ochtends. Dat wordt een warm ritje terug straks. Het zal de kinderen een worst wezen, zij hebben hun blik al gericht op de ingang.

Overzichtsfoto van het park. Het bord oogt wat gedateerd, maar de zwembaden zijn goed onderhouden en brandschoon.
Overzichtsfoto van het park. Het bord oogt wat gedateerd, maar de zwembaden zijn goed onderhouden en brandschoon.

We rekenen af en krijgen uitleg dat we gratis gebruik mogen maken van de setjes stoelen en tafels, met parasol. We regelen nog een kluisje en gaan het park in. Wat groot! En wat een mooi uitzicht op de bergen!

Ik vraag me af hoeveel zwembaden er zijn. “Zullen we een rondje lopen om een mooi plekje uit te zoeken?” vraagt mijn man. Dat lijkt mij een goed plan, maar de kids zijn het niet met hun vader eens. Zij kijken verlangend naar de grote glijbanen.

We denken een fijn schaduwrijk plekje te hebben gevonden, maar voor we goed en wel geïnstalleerd zijn, klinkt er keiharde muziek uit de boxen vlakbij ons. Leuk zo’n waterdisco, maar ik hoef er niet bovenop te zitten. “Mam, we willen NU zwemmen!” Snap ik, dus we zetten onze spullen een paar tafeltjes verderop neer. En weg zijn ze.

Zoeken naar een goed plek om de spullen te stallen.
Zoeken naar een goed plek om de spullen te stallen.
Het waterpark ligt prachtig in een dal tussen de bergen.
Het waterpark ligt prachtig in een dal tussen de bergen.

De hoogste glijbanen moeten natuurlijk als eerste geprobeerd worden. Ik loop een rondje door het waterpark om te bekijken wat er allemaal nog meer is. Ik zie grote grasvelden met bomen, ideaal met kleinere kinderen. Ik kom drie barretjes tegen en een groot restaurant. De prijzen vallen me mee. Er is ook een winkeltje met zwemspullen. Mijn jongste komt er ook langs en moet en zal een duikbril kopen van haar vakantiezakgeld.

Nadat ik de portemonnee uit de kluis heb gehaald stappen we het winkeltje binnen. De aardige verkoopster spreekt een paar woordjes Engels en legt uit welke brillen geschikt zijn voor kinderen. Ze merkt dat we Nederlands zijn en wijst de goedkoopste aan. Fijn, een verkoopster met toeristenkennis. Vier euro armer, maar een oranje duikbril rijker gaan we verder op verkenning.

Handig, er staat bij elk zwembad duidelijk aangegeven hoe diep het water er is.
Handig, er staat bij elk zwembad duidelijk aangegeven hoe diep het water er is.

Van de hele hoge glijbaan

“Mam jij moet ook mee het water in!” Het is inmiddels ruim 30 graden en ik plons graag even mee. “Denken jullie dat er ook volwassenen van die hele hoge glijbanen mogen?” Drie keer een enthousiast ja en ik sta bovenaan. Mooi uitzicht over het grote park en op de bergen. Ik blijf staan om ervan te genieten.

“Mam, kom nou, dan gaan we tegelijk!” De badmeester steekt zijn hand op en geeft aan dat we nog even moeten wachten. Onze voorgangers moeten eerst op veilige afstand zijn. En dan mogen we, lekker hard naar beneden.

Met mijn neus en oren vol water hou ik het snel voor gezien met de glijbanen. “Gaan jullie maar lekker zelf zwemmen en glijden, ik ga bij de spullen zitten.” Met mijn voeten op een stoel hou ik het hier prima uit. Boekje erbij, een kopje lekkere cappuccino.

Baantjes zwemmen is ook een optie.
Baantjes zwemmen is ook een optie.

Springkussen met waterglijbaan

“Wij zijn bij het springkussen!” Verbaasd kijk ik mijn man aan. “Welk springkussen, heb jij dat gezien?” Hij knikt instemmend en wijst onze waterratten na. “Daar achter die bomen is nog een groot gedeelte met een grasveld en een soort voetbalveld.” En dat springkussen.

Nieuwsgierig zoek ik mijn drietal op. Dit is niet zomaar een springkussen, maar eentje met een waterglijbaan. Een badmeester houdt toezicht. Dat is goed geregeld in waterpark Aqua Planet in Lombardije. Er is veel personeel op de been om alles in goede banen te leiden. Het is misschien niet het meest moderne waterpark van Italië. Er zullen vast waterparken zijn met meer toeters en bellen, maar wij vinden het hier fijn.

Een glij/springkussen.
Een glij/springkussen.
Volleybalveld en nog meer schaduwrijke plekken.
Volleybalveld en nog meer schaduwrijke plekken.
Het waterpark kent meerdere horecagelegenheden.
Het waterpark kent meerdere horecagelegenheden.
Schappelijke prijzen, ik betaal 1,30 euro voor prima cappuccino.
Schappelijke prijzen, ik betaal 1,30 euro voor prima cappuccino.

Pizza met patat

Als iedereen is uitgegleden en gezwommen rammelen onze magen. Tijd voor pizza! Om ons heen zien we kinderen met pizza waar patat op lijkt te liggen. Wij kennen dit nog niet en moeten dat natuurlijk uitproberen. Ik vind het een vreemde combinatie en hou het liever bij mijn pizza prosciutto, maar de kinderen zijn laaiend enthousiast.

Nog een laatste rondje zwemmen en wij vinden het wel weer mooi geweest voor vandaag. “Hoe zouden jullie het vinden als je dit elke dag kon doen, als zoiets bij je camping hoorde?” Twee van de drie antwoorden: “Nee, veel te druk!” Mijn zoon zou het lastig vinden om met vriendjes af te spreken. “Dan zeg je ‘ik zie je morgen bij het zwembad’. Nou, dan moet je eerst op zoek.” Oudste dochter zou het wel leuk vinden. “Maar een dagje is ook goed hoor!” Gelukkig maar.

Zou een dagje waterpark ook iets voor jouw gezin zijn? Of kies jij voor een camping met grote zwembaden en veel attracties?

Hier vind je het waterpark Acquaplanet Boario Terme in Darfo:

Praktisch

Wij betaalden 41 euro entree voor Acquaplanet Boario Terme, 10 euro voor volwassenen en 7 euro voor kinderen (prijspeil 2017). Je kunt voor 1 euro gebruik maken van een bewaakte kluis. Een tafeltje met stoelen en parasol gebruik je gratis. Voor een ligbed betaal je 3 euro.

In dit waterpark hoefden we geen badmutsen op, in veel zwembaden in Italie moet dat wel.

Vanaf 5,50 euro heb je al een pizza. Een beker met patat kost 2,50 euro. Van een verse cappuccino geniet je voor je 1,30 euro (prijspeil 2017).

Parkeren is gratis. ’s Middags kan het flink druk worden, dan is er aan de overkant van de weg nog een extra parkeerplaats, maar moet je wat verder lopen naar waterpark Aqua Planet in Lombardije.

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een vakantie in Italië? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.