Waterpark Aqua Planet in Lombardije, een spetterend uitje in Noord-Italië

Wat doe je op vakantie als je kinderen het kleine zwembad op de camping wel gezien hebben? Dan kijk je in de omgeving naar iets meer uitdaging. In warme landen is er vaak genoeg keuze uit waterparken. Blogger Jolinda deed haar kinderen in de zomervakantie geen groter plezier dan een dagje naar waterpark Aqua Planet in Lombardije. Plons je mee?

Zwemparadijs hoort bij vakantie?

Voor onze zomervakantie hebben we bewust een gebied in Italië uitgezocht dat nog niet zo toeristisch is. Camping La Tartufaia is klein en zonder animatie. Het zwembad is zonder toeters en bellen. Heerlijk. Wij vinden het een pareltje, zo lekker rustig met fantastisch uitzicht op het Endinemeer.

Om onze oudste dochter tegemoet te komen in haar wens om ook eens naar een grote camping met 6 zwembaden en tig glijbanen te gaan, wat wij nooit zullen doen, gaan we een dagje naar een waterpark. Je weet wel zo’n zwemparadijs waar kinderen zich moeiteloos de hele dag vermaken en ouders, tja, hun tijd uitzitten op een veel te duur ligbedje. Of je moet zelf gek zijn op zwemmen en glijbanen. Dat ben ik niet.

Ze staan te trappelen om het water van waterpark Aqua Planet in Lombardije te verkennen.
Ze staan te trappelen om het water van waterpark Aqua Planet in Lombardije te verkennen.

Waterpark Aqua Planet in Darfo, Lombardije

Mijn kroost heeft waterpark Aqua Planet (op z’n Italiaans: Acquaplanet Boario Terme) in Lombardije al zien liggen tijdens een dagtochtje naar de bergen. Als wij vertellen dat we daar een hele dag heen gaan, zijn ze ineens supersnel startklaar na het ontbijt. Het is een klein half uurtje rijden naar het kleine plaatsje Darfo. We parkeren op de grote parkeerplaats van het waterpark, helaas zijn er weinig plekken in de schaduw. Het is al 24 graden, half 10 ’s ochtends. Dat wordt een warm ritje terug straks. Het zal de kinderen een worst wezen, zij hebben hun blik al gericht op de ingang.

Overzichtsfoto van het park. Het bord oogt wat gedateerd, maar de zwembaden zijn goed onderhouden en brandschoon.
Overzichtsfoto van het park. Het bord oogt wat gedateerd, maar de zwembaden zijn goed onderhouden en brandschoon.

We rekenen af en krijgen uitleg dat we gratis gebruik mogen maken van de setjes stoelen en tafels, met parasol. We regelen nog een kluisje en gaan het park in. Wat groot! En wat een mooi uitzicht op de bergen!

Ik vraag me af hoeveel zwembaden er zijn. “Zullen we een rondje lopen om een mooi plekje uit te zoeken?” vraagt mijn man. Dat lijkt mij een goed plan, maar de kids zijn het niet met hun vader eens. Zij kijken verlangend naar de grote glijbanen.

We denken een fijn schaduwrijk plekje te hebben gevonden, maar voor we goed en wel geïnstalleerd zijn, klinkt er keiharde muziek uit de boxen vlakbij ons. Leuk zo’n waterdisco, maar ik hoef er niet bovenop te zitten. “Mam, we willen NU zwemmen!” Snap ik, dus we zetten onze spullen een paar tafeltjes verderop neer. En weg zijn ze.

Er zijn heel veel verschillende gedeelten met zitjes gecreëerd. Ook schaduwrijke plekken.
Er zijn heel veel verschillende gedeelten met zitjes gecreëerd. Ook schaduwrijke plekken.
Zoeken naar een goed plek om de spullen te stallen.
Zoeken naar een goed plek om de spullen te stallen.
Het waterpark ligt prachtig in een dal tussen de bergen.
Het waterpark ligt prachtig in een dal tussen de bergen.

De hoogste glijbanen moeten natuurlijk als eerste geprobeerd worden. Ik loop een rondje door het waterpark om te bekijken wat er allemaal nog meer is. Ik zie grote grasvelden met bomen, ideaal met kleinere kinderen. Ik kom drie barretjes tegen en een groot restaurant. De prijzen vallen me mee. Er is ook een winkeltje met zwemspullen. Mijn jongste komt er ook langs en moet en zal een duikbril kopen van haar vakantiezakgeld.

Nadat ik de portemonnee uit de kluis heb gehaald stappen we het winkeltje binnen. De aardige verkoopster spreekt een paar woordjes Engels en legt uit welke brillen geschikt zijn voor kinderen. Ze merkt dat we Nederlands zijn en wijst de goedkoopste aan. Fijn, een verkoopster met toeristenkennis. Vier euro armer, maar een oranje duikbril rijker gaan we verder op verkenning.

Handig, er staat bij elk zwembad duidelijk aangegeven hoe diep het water er is.
Handig, er staat bij elk zwembad duidelijk aangegeven hoe diep het water er is.

Van de hele hoge glijbaan

“Mam jij moet ook mee het water in!” Het is inmiddels ruim 30 graden en ik plons graag even mee. “Denken jullie dat er ook volwassenen van die hele hoge glijbanen mogen?” Drie keer een enthousiast ja en ik sta bovenaan. Mooi uitzicht over het grote park en op de bergen. Ik blijf staan om ervan te genieten.

“Mam, kom nou, dan gaan we tegelijk!” De badmeester steekt zijn hand op en geeft aan dat we nog even moeten wachten. Onze voorgangers moeten eerst op veilige afstand zijn. En dan mogen we, lekker hard naar beneden.

Met mijn neus en oren vol water hou ik het snel voor gezien met de glijbanen. “Gaan jullie maar lekker zelf zwemmen en glijden, ik ga bij de spullen zitten.” Met mijn voeten op een stoel hou ik het hier prima uit. Boekje erbij, een kopje lekkere cappuccino.