Wild und Freizeitpark Ferleiten, een leuk dierenpark met speeltuin en prachtig uitzicht

0
110
In Oostenrijk kan je heerlijk wandelen, bergen genoeg. Tussen de prachtige bergen vind je Wild und Freizeitpark Ferleiten, aan het begin van natuurpark Hohe Tauern. Dus ben je toe aan een beetje afwisseling in je vakantie? Bezoek dan dit leuke dierenpark. Daphne laat in dit blog zien wat er allemaal te doen is.

Wild und Freizeitpark Ferleiten

Wanneer we van tevoren de recensies over het park lezen zijn de meningen nogal verdeeld. Dit maakt ons wel nieuwsgierig, wat zullen we vandaag te zien krijgen? Tussen de prachtige bergen ligt dit dierenpark, met daarnaast een speeltuin. Als we aankomen regent het een beetje. Gelukkig de enige regen die we de hele week hebben. We besluiten eerst het park in te gaan, volgens het weerbericht zal het snel gaan opklaren. Dus paraplu’s mee, warme jassen aan en dan gaan we!

De ingang
De ingang

De dieren in het park

Bij binnenkomst komen we al snel langs de konijnen. Er is een groot verblijf waar enorm veel konijnen rond hupsen. Hoewel de meiden wel vaker konijnen zien, vinden ze deze enorm schattig. Ze komen naar ons toe en er springen veel kleine konijntjes rond en die zijn natuurlijk altijd schattig om te zien.

Schattige konijnen
Schattige konijnen
Een heel groot konijnenhok
Een heel groot konijnenhok

Daarna vervolgen we onze weg langs de geiten, die je voor 50 cent eten kan geven. Hoewel ze geiten eigenlijk een beetje eng vinden, krijgen de geitjes toch iets te eten van ze. Ook de alpaca’s die we later in het park tegen komen krijgen te eten. Gelukkig bijt er pas op het eind een alpaca in N. haar vinger, want daarna is het wel gedaan met de lol. De meiden zijn klaar met het voeren van de dieren.

De meiden vinden het kleine paardje met veulen dat we tegen komen het allerliefste. De paardjes blijven ook geruime tijd dicht bij ons staan zodat de meiden uitgebreid kunnen aaien. Ze vinden het jammer als we daarna doorlopen naar de herten. Alle dieren hebben veel ruimte, maar de herten helemaal. Je kan over een wandelpad tussen ze doorlopen en in de uitkijktorens klimmen om alles van bovenaf te bekijken. Wat is het hier prachtig!

Wat een schattig paardje
Wat een schattig paardje
Vanuit de uitkijktoren
Vanuit de uitkijktoren
Wandelen tussen de herten
Wandelen tussen de herten
Wat een prachtig uitzicht!
Wat een prachtig uitzicht!

Er is meer te zien dan alleen dieren

Op verschillende plekken in het park vinden we naast dieren andere leuke dingen om naar te kijken. Bijvoorbeeld een huisje met kabouters, een houten waterrad en een fiets waar je de fontein mee aan kunt krijgen.

Fietsen om de fontein aan te krijgen
Fietsen om de fontein aan te krijgen

Er zijn nog wat andere verblijven met dieren, waaronder uilen, varkens, bizons en wolven. De beer, die binnenkort een nieuw verblijf krijgt, hebben wij overigens niet gezien. Het park doet een beetje aan als een mix tussen een kinderboerderij en een dierentuin zoals wij die hier kennen, alleen dan ruim opgezet en met een prachtig uitzicht.

De speeltuin

Direct naast het dierenpark ligt de speeltuin. Deze is gratis toegankelijk, voor veel attracties moet je echter wel betalen. Gelukkig is er ook veel te klimmen, springen en glijden zonder dat je geld nodig hebt. De nieuwste glijbaan is pas net open. Met een band kan je van een soort borstelbaan af. Wij hebben hem meerdere malen getest en zijn het eens: hij gaat hard genoeg! En inmiddels is ook de zon gaan schijnen. Dus terwijl de meiden lekker klimmen en springen geniet ik van de zon en het uitzicht.

Lekker klimmen
Lekker klimmen
Glijden maar!
Glijden maar!
Nog meer klimmen
Nog meer klimmen
Leuke skelters
Leuke skelters
Een superleuke glijbaan!
Een superleuke glijbaan!
Springen maar!
Springen maar!
Een kabelbaan is altijd leuk
Een kabelbaan is altijd leuk

Na een flinke tijd spelen besluiten we weer naar ons chalet te gaan. We hebben ons de hele middag vermaakt in het dierenpark en de speeltuin. Voor de meiden is het park precies groot genoeg, leuke dieren om te zien, maar geen hele dag slenteren. De speeltuin erbij is een welkome, leuke afwisseling. Wij hebben een leuke middag gehad in het Wild und Freizeitpark.

Praktische informatie

De entree voor het park is 9,50 euro voor een volwassene en 4,50 euro voor kinderen tussen de 4 en 14 jaar oud (prijspijl 2022). Parkeren is gratis op de grote parkeerplaats voor de deur. De dag dat wij er waren was het heel rustig in het park, of er voldoende parkeerplaatsen zijn op een drukke dag is moeilijk in te schatten. Er is een klein souvenirswinkeltje bij het park en een restaurant waar je kunt eten en drinken. De speeltuin is gratis, voor de geautomatiseerde activiteiten moet betaald worden. Alles wat op de foto staat kun je gratis in of op. Ook zonder de activiteiten waar betaald voor moet worden is er voldoende te doen. Voor meer informatie over het park en actuele openingstijden kijk je op de website van Wild und Freizeitpark Ferleiten.

Ligging Wild und Freizeitpark

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over Oostenrijk en wandelen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.