Zo kampeer ik: gastblog van Yvonne over seizoensplek

1
222
Vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, Fendt caravan, Gerjak voortent, Texel, kamperen met kinderen, kids er op uit
Prachtig plekje in de duinen!

Vandaag in “Zo kampeer ik” een prachtig gastblog van Yvonne. Over kamperen op een seizoensplek.

Kamperen op een seizoensplek

Daar lig je dan, met al je goede intenties, en je was nog wel vol goede moed, te luisteren naar de kletterende – uhm eigenlijk meer gietende – regen op het dak van de caravan. En maar duimen dat het straks weer over is, omdat we gisteren ook al een verplicht caravan dagje binnen hadden. Snel nog de laatste dingen uit de voortent plukken voordat alles WEER nat is. Kamperen, waarom doen we dat eigenlijk?

Omdat het zo leuk is voor de kinderen? Mijn 7-jarige dochter denkt daar heel anders over. Bij ieder levend wezen dat zij ook maar in haar ooghoek te zien krijgt, groter dan 1 mm en met meer dan 1 poot, zet zij het op een gillen alsof ze wordt aangevallen door een kudde olifanten. Mijn andere dochter van 7 (ja ik heb er twee) is een diva in de dop, en loopt dan ook als best-dressed-pre-puber hier over de camping te dartelen in haar prachtige creaties, met handtas uiteraard. Mijn oudste dochter (hierna houdt het op met dochters hoor) is 11. Tja, need I say more… De animatie is ze te oud voor, slapen in een tent vindt ze stiekem toch nog eng en verder is alles stom, ouderwets of verdient het predicaat OMG… Maar toch verblijven wij hier drie weken in een caravan! Why tell me why!

Schijnbaar is er diep in mij iets wat toch houdt van wiebelig meubilair, ruimtetekort, tig keer je kop stoten aan kastjes waar je steeds van vergeet dat ze er hangen, wifi codes die stiekem toch niet werken, muisjes die het gezellig vinden om in je voortent te overnachten, douches waar je zelf nog natter wordt dan de dochter die je aan het douchen bent….etc etc.

Oke, ik geef toe. Ik ben geen kampeerder in hart en nieren. Zelfs niet in mijn linkerteen, maar toch ben ik nu voor het derde jaar, samen met man (die dus wel die kampeerorganen heeft) en drie kids, afgereisd naar De Koog op Texel om drie weken te kamperen op camping Kogerstrand. Een camping waar wij letterlijk met de caravan in de duinen staan. Een prachtplek! ’s nachts hoor je de zee, de krekeltjes en waan je je in verre tropische landen. Overdags loop je zo vanaf je kampeerplaats, de strandopgang op. Een prachtig breed strand met geweldig leuke strandtenten. Maar heb je even geen zin in strand (vrij onmogelijk lijkt mij) dan loop ik even De Koog in. Een beregezellig badplaatsje. Onze auto hebben wij drie weken lang niet nodig.

Dit alles hebben wij te danken aan mijn lieve schoonouders. Zij kamperen hier al jaren en hebben, na een flink aantal jaren wachtlijst, een vaste plek kunnen bemachtigen drie jaar geleden. Zij plaatsen in maart hun caravan met voortent en halen deze in oktober weer weg. Alles staat voor ons dus klaar, en we hoeven alleen maar het gas aan te sluiten. We hebben zelfs een giga koelvries combinatie in de voortent staan. Dus het is wel een beetje kamperen 2.0.

Nu willen jullie, als raskampeerders, natuurlijk weten wat voor caravan, voortent, jaartallen, serienummers etc…. Ik vrees dat ik niet wegkom met het antwoord: Een witte  caravan met blauwe striping en een blauwe voortent 🙂 dus ik ben het toch even uit gaan zoeken. …… We kamperen in een Fendt caravan met een Ten Cate GerJak voortent. Wat ik echt ideaal vind, is de uitbouw. Hier hebben wij pallets op de grond liggen met matrassen er op. Echt ideaal.

Tijdens onze eerste kampeervakantie heeft het thuisfront een weddenschap gehouden hoe lang ik het zou volhouden (en dat ging dan over dagen, geen weken). Het tweede jaar heb ik een week alleen met de kids gekampeerd en nu (het derde jaar) heb ik vanavond zelfs zittend op de grond gestoeid met de skottelbraai, en ik vond het nog leuk ook! Zie je wel, de wonderen zijn de wereld nog niet uit.

En als ik dan gezellig kletsend met mijn dochter sta af te wassen, of met de jongste zingend en huppelend van het strand af kom, met een van de meiden s nachts naar het toiletgebouw loop in complete stilte….of ik de zon onder zie gaan terwijl ik buiten voor de tent zit…..weet ik: kamperen is heerlijk, zelfs in nederland! Volgend jaar weer!

Prachtig plekje in de duinen op deze seizoensplek!
Prachtig plekje in de duinen op deze seizoensplek!

Meer lezen

Nieuwsgierig naar hoe anderen kamperen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.