Chalet Sonnentanz, een ideale plek voor je gezinsvakantie in Oostenrijk

0
317
Wat een prachtig uitzicht
Wat een prachtig uitzicht
Niet alleen in de winter is Oostenrijk een geweldige plek om een fijne vakantie te beleven. Ook in het voorjaar en de zomer is er van alles te doen in Oostenrijk. Ben je op zoek naar een avontuurlijke, actieve vakantie in een prachtige natuur? Daphne ontdekte in Piesendorf Chalet Sonnentanz. Hier kan je met het hele gezin genieten van een geweldige vakantie.

Chalet Sonnentanz in Piesendorf, Oostenrijk

Na flink wat uur rijden komen we aan in Piesendorf. Een schattig klein dorpje vlakbij Zell am See en Kaprun. Bij binnenkomst worden we hartelijk welkom geheten door Hanneke en Michiel. En niet alleen ik word welkom geheten. De meiden hebben hun eigen welkomscomité, bestaande uit de twee dochters van Hanneke en Michiel. Nog voordat alle bagage binnen is, is het wel duidelijk dat wij hier een heerlijke week gaan hebben.

We zijn er bijna!
We zijn er bijna!
Wij zijn er!
Wij zijn er!
Chalet Sonnentanz
Chalet Sonnentanz

Het 6- persoons appartement van Chalet Sonnentanz

We slapen in een 6-persoons appartement met 2 slaapkamers en 2 badkamers. Hoe luxe is dat. In de eerste slaapkamer staat een tweepersoonsbed. In de tweede slaapkamer een tweepersoonsbed en een stapelbed. Beide slaapkamers hebben toegang tot een balkon met prachtig uitzicht. De woonkamer is gezellig ingericht. Er is een kleine, maar complete keuken.

Een kleine, maar complete keuken
Een kleine, maar complete keuken
De woonkamer
De woonkamer
De eerste slaapkamer
De eerste slaapkamer
De tweede slaapkamer
De tweede slaapkamer
Een grote badkamer
Een grote badkamer
Overal prachtig uitzicht
Overal prachtig uitzicht
Wat een prachtig uitzicht
Wat een prachtig uitzicht

Spelen maar!

Zowel buiten als binnen is er voor de kinderen voldoende speelruimte. De grote meiden gaan meteen met de dochters van Hanneke en Michiel naar buiten om te glijden, springen en schommelen. Later in de week wordt er ook veel binnen gespeeld en worden en heuse optredens bedacht door de meiden en kinderen van de andere gasten. Gelukkig gaat bijna iedereen overdag op pad, anders had ik de meiden vast niet meegekregen. Veel te gezellig met al de kinderen hier!

Leuke speelruimte binnen
Leuke speelruimte binnen
Wat een leuke plek!
Wat een leuke plek!
Voldoende ruimte voor alle kinderen
Voldoende ruimte voor alle kinderen

Ook aan de ouders is gedacht

Terwijl de kinderen optredens voorbereiden en heerlijk aan het spelen zijn, is op sommige momenten de bar open. Ook aan de volwassenen is gedacht. De momenten dat de bar open is worden aangegeven met een bord in de hal. Gezellig om zo even met de andere mensen in het appartement te kunnen kletsen en goede ideeën voor leuke uitjes uit te kunnen wisselen.

De bar is open!
De bar is open!

De week vliegt voorbij

De hele week vermaken we ons met leuke uitjes. We bekijken de gletsjer in Kaprun, gaan rodelen, wandelen op de meest mooie plekken, gaan naar het wildpark Ferleiten en tussen alle activiteiten door spelen de meiden bij Chalet Sonnentanz. Eigenlijk is een week haast te kort. Sommige activiteiten in de omgeving gaan pas wat later open (half mei), maar er is meer dan voldoende om uit te kiezen de eerste week van mei.

Als we thuiskomen vragen opa en oma aan de meiden welk cijfer de vakantie krijgt. Beide geven de vakantie zonder twijfelen een 10. En ik kan niet anders dat het met ze eens zijn. Chalet Sonnentanz is een plek die voor gezinnen geweldig is. Het knusse en gezellige van een camping, maar de luxe van een appartement. Wij willen zeker nog eens terug!

Praktische informatie

Naast Chalet Sonnentanz zijn voldoende parkeerplekken voor de gasten. Op loopafstand van het Chalet is een kleine supermarkt waar je ’s morgens onder andere lekkere verse broodjes kan halen. Iets verder weg is een grote supermarkt. Zell am See en Kaprun zijn met de auto in een paar minuten te bereiken.Wil je meer informatie en de boekingsmogelijkheden van dit leuke Chalet? Kijk dan op de website van Chalet Sonnentanz.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er allemaal in de omgeving van Chalet Sonnentanz te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Chalet Sonnentanz. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.