Rodelbaan Maisiflitzer, rodelen met kinderen in Kaprun

In Oostenrijk zijn voldoende bergen te vinden om op te wandelen, maar ook rodelen kan je op verschillende plekken doen. Weer eens een andere manier om de berg te ontdekken. Op de Maiskogelberg in Kaprun is de Maisiflitzer rodelbaan te vinden. Daphne en haar dochters probeerde hem uit. Of ze nog een tweede keer durfden lees je in het blog.

Maisiflitzer, de rodelbaan in Kaprun

Wanneer we eerder die week langs de rodelbaan rijden zijn de meiden meteen enthousiast. Ik weet het zo net nog niet, het is behoorlijk hoog. We nemen een kijkje op de website en lezen dat kinderen vanaf 8 jaar alleen mogen. N. wordt over een klein maandje 8 en durft alleen. Dat betekent dat ik samen met de jongste kan, die dolgraag wil. De keuze is gemaakt, we gaan het proberen. We gaan rodelen!

Maisiflitzer in Kaprun
Maisiflitzer in Kaprun
De karretjes waar we in mogen
De karretjes waar we in mogen

Duitse uitleg over het rodelen

Het is rustig als wij gaan rodelen. We betalen en mogen meteen door lopen. Bij het poortje geef ik de meiden nog snel wat instructies over het remmen en wat de borden betekenen. Gelukkig laat de jongen die ze helpt met instappen het ook nog even zien. Ze besluiten dat zij eerst mogen en stappen dapper in. Daarna stappen E. en ik in. Zij heeft volop praatjes, die heeft er zin in. Ik maak mij wel een beetje zorgen om de meiden, zouden ze het leuk vinden?

De Maisiflitzer rodelbaan
De Maisiflitzer rodelbaan

Daar gaan we dan!

Langzaam worden we naar boven toe gereden. We kunnen om ons heen kijken naar het prachtige uitzicht en zien waar we straks naar beneden gaan. Boven kom ik de grote meiden tegen. J. staat vooraan met N. achter zich. Ze staan nog op de rem waardoor E. en ik bovenop haar botsen. Wij moeten duidelijk oefenen met remmen. J. moppert op mijn remkunsten en begint daarna aan de afdaling. Ook N. gaat er achteraan. E. kan niet wachten en wij gaan ook.

De afstand tussen de grote meiden en ons wordt steeds groter. Ik rem toch iets vaker af dan wat de meiden doen. E. vindt het geweldig. Van haar mag het allemaal harder. Na een paar minuten zijn we helaas weer beneden. Ik ben benieuwd wat de meiden ervan vonden. Gelukkig vonden ze het beide geweldig! Alleen beneden kreeg N. haar gordel niet meteen los, dat zorgde even voor paniek. Gelukkig lukte het voor ze weer naar boven werd getakeld. Het remmen vond N. wat zwaar, dat deed ze met haar voeten op de rem. Gelukkig heb ik onderweg niet alles gezien…

De speeltuin

Hoewel de meiden nog een keer zouden willen, vind ik het wel goed geweest. We duiken de naastgelegen speeltuin in. De meiden zien een springkussen en zijn meteen weg. Er zijn glijbanen en schommels en achterin de speeltuin zijn er hoge glijbanen waarvoor je moet betalen. Ook is er een skelterbaan waarvoor betaald moet worden. De skelters vinden de meiden niet zo interessant, maar we gaan wel een keer van de hoge glijbaan af. Naast de speeltuin is een restaurant, waar we een ijsje halen. De zon schijnt immers, dus dan kan er ijs gegeten worden.

Een leuke speeltuin
Een leuke speeltuin
Elin vermaakt zich prima
E. vermaakt zich prima
Voor de skelters moet je betalen
Voor de skelters moet je betalen
De skelterbaan
De skelterbaan
Grote glijbanen
Grote glijbanen

Praktische informatie

De rodelbaan is in principe zowel in de winter als in de zomer geopend. Check voor de zekerheid de website van de Maisiflitzer. Voor het rodelen betaal je voor kinderen tussen de 8 en 15 jaar 8 euro. Als volwassene betaal je 11 euro en als je een kleintje meeneemt (vanaf 3 jaar) 12 euro (prijspeil 2017). Er zijn familiekaarten verkrijgbaar en ook kaarten waarmee je meerdere keren mag. Voor de glijbanen en andere elektronische apparaten (draaimolentjes enz) betaal je een euro per keer. Voor de skelters betaal je 2 euro voor 10 minuten.

Vanaf 8 jaar mogen kinderen dus alleen. Hoewel J. en N. geen echte waaghalzen zijn, vonden ze het allebei geweldig. Wanneer kinderen wat snel angstig zijn zou ik misschien langer samen mee gaan. Wel is het misschien goed om te oefenen met de gordel los maken of om als ouders eerst te gaan zodat je kan helpen met uitstappen. Dan moet je wel wat minder remmen dan dat ik deed. Anders heb je een kind achter op!

Ligging Maisiflitzer

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over Oostenrijk en wandelen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.