Challenge 3 uitjes voor 25 euro: de goedkope uitjes in de winter van Jolinda

Drie goedkope uitjes in de winter en niet meer dan 25 euro. Blogger Jolinda gaat er eens voor zitten. Het eerste dat te binnen schiet is wandelen. Maar wat als het slecht weer is? Ze bedenkt wat ze vorig jaar in het najaar en de winter heeft gedaan en is eruit. Drie leuke low budget uitjes in de winter: een stadswandeling, een bioscoopbezoek op zondagochtend en een gratis festival bezoeken.

Nieuwsgierig naar onze zelf opgelegde spelregels van deze challenge? Lees dan even hier.

uitjes in de winter

Goedkope uitjes in de winter: een stadswandeling

Wij houden van wandelen, maar in de winter vinden wij de natuur niet op haar mooist. Of er moet een dik pak sneeuw liggen. Dat laatste was afgelopen winter geenszins het geval. Wij kiezen dan graag voor een leuke stadswandeling. Je kunt op pad gaan met een gids, zoals ik in Newcastle deed. Dit telt niet mee voor de challenge, de reiskosten naar Newcastle passen net niet in het budget van 25 euro. De stadswandeling in Groningen dan? Ik steggel gewoon met de reiskosten en reken alleen de kosten van de kijk- en zoektocht in de stad Groningen, namelijk 1,50 euro. Uiteraard willen mijn drie kinderen ieder een eigen zoektochtkaartje, dus ben ik 4,50 euro kwijt.

Speuren in Groningen.
Speuren in Groningen.
Opdrachten doen onderweg, mijn kinderen vinden een stadswandeling reuze leuk.
Opdrachten doen onderweg, mijn kinderen vinden een stadswandeling reuze leuk.

We gaan daarvoor met het baasje van Ebbe op speurtocht door de binnenstad van Groningen. De speurtocht duurt ongeveer 90 minuten. Na afloop mogen we ons antwoord laten checken door één van de medewerkers in de VVV. Is dit antwoord goed, dan ontvangen we een presentje. Mijn kinderen vinden dit een van de leukste onderdelen van ons weekendje Groningen.

Zelfs in de regen is een stadswandeling een leuk en goedkoop winteruitje.
Zelfs in de regen is een stadswandeling een leuk en goedkoop winteruitje.
Nog even een sprintje trekken.
Nog even een sprintje trekken.
En we kunnen onze beloning ophalen!
En we kunnen onze beloning ophalen!

Ik begrijp van blogger Fieke dat zij ook al zo’n leuke speurtocht in Maastricht heeft gedaan. Dus wil je erop uit met je kinderen in een stad, check dan even of er leuke kinderwandel- of speurtochten zijn. En tip ons vooral!

Goedkope uitjes in de winter: bioscoop op zondagochtend

Naar de bioscoop gaan kan vaak oplopen in de kosten wanneer je met meerdere personen en kinderen gaat. Veel bioscopen hebben kortingsacties op bepaalde dagen of bieden kaarten aan waarmee je meerdere keren naar de bioscoop kan gaan voor minder geld. Het is daarom slim om op deze acties te letten door bijvoorbeeld op de website van de bioscoop in jouw woonplaats, of een plaats in de buurt te kijken wat voor acties deze heeft. Onze bioscoop CineMec in Ede heeft op zondagochtend vaak aangepaste prijzen. Ik bekijk vantevoren op de website welke films er draaien en welke tarieven er gelden.  Gelukkig houdt mijn man niet zo van kinderfilms en blijf ik binnen het budget. Zo zijn wij voor 20 euro klaar met z’n viertjes. De teller staat alweer op 24,50 euro. Mijn derde en laatste uitje moet dan ook helemaal gratis zijn.

Goedkope uitjes in de winter: gratis festival

Voor mijn laatste uitje brengen wij een bezoekje aan het geweldig leuke festival Roots in the Woods. Gratis toegankelijk. Met leuke kinderactiviteiten, theater en muziek vermaken wij ons makkelijk een hele middag. Wij bezoeken de locatie de Miggelberg, maar dit festival strijkt ook neer in Apeldoorn. Helaas alleen in de herfstvakantie, dus voor de lezers van Kidseropuit dit jaar niet meer te bezoeken. Zet ‘m alvast in de agenda voor volgend jaar.

Vaste prik in de herfst voor ons: Roots in the woods.
Vaste prik in de herfst voor ons: Roots in the woods.
Schminken, is altijd goed. Bij festivals kan dit vaak gratis, of tegen een kleine vergoeding.
Schminken, is altijd goed. Bij festivals kan dit vaak gratis, of tegen een kleine vergoeding.
Knutseltijd!
Knutseltijd!
Even opwarmen. Festivals of winterfairs zijn in het najaar vaak sfeervol voorzien van vuurkorven.
Even opwarmen. Festivals of winterfairs zijn in het najaar vaak sfeervol voorzien van vuurkorven.

Voor deze winter houden wij de lokale krantjes goed in de gaten of er leuke lokale winterfairs zijn.  Sowieso staat de Sonsbeekmarkt in het Sonsbeekpark in Arnhem al op de agenda. Elke eerste zondag van de markt is hier een mix tussen een streekmarkt en een theatraal buitenfestival. Dit vrolijke maandelijkse feest met kleurrijke kramen en mobiele keukentjes is gericht op pure voeding uit de streek of wereldse en creatieve producten. Met daarnaast straattheater, muziek, natuurbeleving en workshops. De volgende Sonsbeekmarkt is op 4 december 2016 en op 18 december 2016 is er een speciale kerstmarkt.

Challenge geslaagd?

Met gepaste trots kan ik zeggen dat ik binnen het budget ben gebleven. Voor 24,50 euro zijn wij drie keer eropuit geweest. Ik had dit ook wel verwacht, hoewel ik deze challenge liever in de zomer had aangenomen. Dan ga je nog makkelijker low budget op pad, picknickmand mee en de natuur in bijvoorbeeld. Dat doe je in de winter niet zo makkelijk. Maar ja, dan is het natuurlijk ook geen challenge meer.

Meer lezen?

Op zoek naar meer leuke gratis of goedkope uitjes in de winter? Kijk dan voor inspiratie eens op:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.