Hoera, KidsErOpUit 1 jaar!

Wil je op m’n feestje komen? Een taartje eten? Limonade drinken? Dat zou natuurlijk super gezellig zijn. Alle vaste lezers van KidsErOpUit bij elkaar en samen een feestje vieren. Zonnetje en slingers erbij, met z’n allen de leukste tips uitwisselen en inspiratie op doen. Want aanleiding voor een feestje is er zeker: mijn derde kindje KidsErOpUit bestaat 1 jaar.

Hoe het begon….

In mijn terugblik op 2014 heb ik jullie verteld hoe ik ben begonnen met KidsErOpUit en hoe het steeds groter werd. Wat begon als hobby liep al snel uit de hand. Het dagelijks bloggen bleek een soort van verslavend en ik voel me erg fijn bij dat ritme. Ik heb 2 pogingen gedaan om te minderen, maar daar kreeg ik de hele dag een onrustig gevoel bij. Er is ook zoveel te vertellen, ik barst van de ideeën die ik met jullie wil delen. Ik niet alleen trouwens, mijn mede-bloggers kunnen er ook wat van!

KidsErOpUit is een team

Over de mede-bloggers gesproken: langzaamaan is het bloggersteam uitgebreid naar 7 bloggers met steeds meer een regionale spreiding. Achter de schermen is dat voor mij een hele fijne -en gezellige- klankbord en ook daar helpen enkele van hen met al het werk (naast het schrijven) dat komt kijken bij KidsErOpUit. We doen allemaal waar we goed in zijn en waar we blij van worden. Dat is het fijne van een team.

Meiden, jullie zijn toppertjes!

Bloggers van KidsErOpUit

Wat is er te vieren?

Natuurlijk kan ik nu je beeldscherm vol jubelen met hoe leuk ik het vind om aan KidsErOpUit te werken en dat het een hele prestatie is omdat al een jaar vol te houden. Maar de cijfertjes zijn ook reden voor een feestje. Ik ben echt trots dat we dit in een jaar tijd met KidsErOpUit hebben bereikt.

Mijn resultaatgerichte ik knalt de cijfers nu dus online:

 • Ruim 11.000 unieke bezoekers per maand op de website (in juni tikken we net de 12.000 niet aan…)
 • Meer dan 4.200 volgers van de KidsErOpUit Facebook-pagina
 • Bijna 700 volgers op Twitter
 • En nog eens 270 op Instagram en 110 op Pinterest
 • 180 inschrijvingen op de nieuwsbrief (eerste editie gaat komend weekend de deur uit!)
 • Er kwamen 385 blogs online in het eerste jaar (incl de 2 ‘warmloop’-weken in juni 2014).

Volgers en unieke bezoekers KidsErOpUit

Wat gebeurde er in het 1e jaar?

Natuurlijk heb ik in mijn terugblik op 2014 al verteld wat er in het eerste half jaar is gebeurd. Toch vind ik het leuk om alles op een rijtje te zetten. Natuurlijk zijn de reacties van de lezers het allerbelangrijkste, daar doe ik het voor.

Reacties op KidsErOpUit

Het is ook een mooie blijk van waardering als bedrijven en/of bestemmingen met ons willen samen werken. Steeds vaker vinden ze KidsErOpUit helemaal uit zichzelf. Kijk, daar word ik blij van. We hebben verschillende soorten samenwerkingen gedaan: win-acties, individuele blogtrips, als gast ergens overnacht en productreviews. Van bijna alle samenwerkingen hebben jullie het resultaat kunnen lezen op KidsErOpUit (de rest volgt de komende periode). Op onze pagina over ‘Samenwerken met KidsErOpUit’ is zelfs een volledig overzicht te vinden, inclusief linkjes naar de bijbehorende blogs.

Dankzij de samenwerkingen is het voor ons mogelijk om meer ervaringen te delen dan anders zou kunnen. Wat voor ons altijd voorop staat: we delen onze eigen én eerlijke mening. Want vertrouwen van onze lezers is voor ons cruciaal. Zonder vertrouwen geen KidsErOpUit.

Samenwerkingen met KidsErOpUit

Een heel ander soort van samenwerking is het gastbloggen. Dat doe ik regelmatig voor Vakantiediscounter en ook voor Verkeersbureaus.info en website4mama. Binnenkort komt Expedia daar ook bij. Ik vind het erg leuk dat ik op die manier mijn enthousiasme over bepaalde bestemmingen verder kan delen en mijn kennis over reizen met kinderen kan uitdragen.

Professioneel blogger en gastblogger

Samenwerken doe ik ook met jullie, onze vaste lezers. Ik geniet ervan dat ik soms zomaar cadeautjes in mijn mailbox krijg (“Heb je interesse in een gastblog over dit of dat?”) en dat jullie zo enthousiast mee doen aan specials als “Zo kampeer ik” en “Ik ga op vakantie en neem mee…”. Ik hoop dat ook deze samenwerking blijft.

Wat waren de populairste blogs?

Altijd leuk, even de statistieken induiken. Ik doe het met enige regelmaat, bijvoorbeeld om te ontdekken of jullie liever over buitenlandse bestemmingen, uitjes in eigen land, praktische tips of producten lezen. Ik krijg elke keer bevestigd dat jullie juist de mix leuk vinden. Daar gaan we dus mee door.

De top 10 van meest gelezen blogs van het 1e jaar KidsErOpUit:

 1. Hoe zit dat toch met die leerplicht en buiten de schoolvakanties op vakantie gaan?
 2. Nationaal Militair Museum
 3. De beste kortingsacties voor een dagje uit
 4. Camping Les Sucheres in de Auvergne
 5. Rondreis Zuid-Zweden met kinderen: route en kosten
 6. Blote voetenpad Hof van Twello
 7. Theatervoorstellingen voor kinderen seizoen 2015-2016
 8. Aart Kok Kavango tenttrailer
 9. Camping Nonna Stella in Toscane
 10. Kinderen met de trein: hoe werkt dat met die kaartjes?

Al deze blogs zijn heel veel gedeeld op social media en zijn daardoor in de top 10 gekomen.

Wat was jouw favoriete blog?

Wat gebeurde er achter de schermen?

De oplettende lezer heeft inmiddels wel gemerkt dat er bij een blog meer komt kijken dan ‘stukjes tikken en foto’s plaatsen’. Ik zal jullie iets meer vertellen over de bloggerswereld.

KidsErOpUit is in het bloggerswereldje soms een beetje een vreemde eend in de bijt. Want is het een travelblog of een mommyblog? Voor mij is het absoluut het eerste. Ik schrijf namelijk niet over opvoeding en dat soort zaken, het gaat echt over reizen, vakantie, vrije tijd en alles wat daarbij hoort. In het travelbloggerswereldje is KidsErOpUit in de ogen van sommige mensen saai, want je vindt hier geen exotische bestemmingen. Daar lig ik helemaal niet wakker van, dit is wat bij mij past en waar ik blij van word. En ik niet alleen, kijk maar naar alle lezers en volgers die we hebben!

Goed, travelblogger dus. Met als niche familytravel en als focusgebieden Nederland en Europa. Ik wil me natuurlijk bekwamen in het vak van ‘travelbloggen’ en dus ga ik regelmatig naar bijeenkomsten. Soms om te netwerken en nieuwe bestemmingen te ontdekken, soms om vaardigheden te leren en over nieuwe ontwikkelingen te horen. Een unieke ervaring in dat opzicht was TBEX (dé travelbloggersconferentie) in Lloret de Mar. Het was ontzettend gezellig, ik kreeg bevestiging dat we met KidsErOpUit de goede dingen doen en werd geïnspireerd om verder te gaan met de dromen die ik heb. Daarnaast was het ook heerlijk om 12 dagen in zonnig maar nog niet te warm Spanje te zijn.

TBEX

Travelblogger ben je nooit alleen. In mijn blog over complimentendag deelde ik al een hele berg complimentjes uit aan collega travelbloggers. Soms schijnt men onderling niet altijd even aardig tegen elkaar te zijn, maar ik mag me gelukkig prijzen met een paar hele toffe andere travelbloggers in mijn directe (online en offline) omgeving. Voor mij zijn de onderlinge contacten tot nu toe echt een verrijking en dat wil ik graag zo houden!

Achter de schermen schreef ik KidsErOpUit ook in bij de Kamer van Koophandel (spannend!) en ben ik begonnen aan ondernemerscoaching via IkStartSmart (nog spannender!). Ik probeer nu in al mijn ideeën, wensen en ambities wat meer focus aan te brengen én er ook concrete stappen aan te verbinden. Er bloeit een prachtig plan achter de schermen, natuurlijk met een ambitieuze planning. Dat zal diegene die mij een beetje kennen niet verbazen. Maar ik ga ervoor en ga gewoon ontdekken hoe dat prachtige plan verder gaat groeien en tot uitvoering gaat komen. Ik geloof er in, vind het reuze spannend, maar stap gewoon weer lekker uit m’n comfortzone. I love it!

Wat kan je in het tweede jaar van KidsErOpUit verwachten?

Tijdens deze feestelijke dag blik ik niet alleen terug, maar het is ook een mooi moment om vooruit te kijken. Voor komend jaar hebben we met z’n allen genoeg ideeën voor leuke blogonderwerpen, we hebben vaak meer inspiratie dan dagen in de week. Dus blijf ons volgen en je hoeft je nooit meer af te vragen wat je in je vrije tijd met de kinderen kan gaan doen.

Ok, nu even concreet maken natuurlijk.

De eerste belangrijke stap in het tweede jaar is het uitkomen van de nieuwsbrief. Vanaf nu komt deze voor elke schoolvakantie uit. De eerste uitgave kan je binnen een paar dagen in je mailbox verwachten (natuurlijk wel even inschrijven als je dat nog niet hebt gedaan!).

De tweede verandering is dat het binnenkort mogelijk wordt om te zoeken op een kaart. Nu er steeds meer informatie op KidsErOpUit staat is het soms best zoeken, vooral als we over de betreffende provincie of het land al veel hebben geschreven. We beginnen met een kaart van Nederland, daarna gaan we ook aan de slag met de rest van Europa.

In de categorie “spannend om te vertellen” ga ik nu onthullen dat er een KidsErOpUit Vakantieboek gaat komen. Ik heb heel veel ideeën over hoe het eruit moet gaan zien en ben er van overtuigd dat het echt iets gaat worden dat er nog niet is. Volgens mijn planning ga ik er over een paar maanden mee aan de slag, maar ondertussen zijn de radertjes in mijn hoofd er maar druk mee.

Last but not least: ben ik samen met enkele leuke blog-collega’s bezig met een plannetje. Hoe & wat kan ik nog niet verklappen, het zou jammer zijn als er iemand anders met ons idee aan de haal gaat. Zoals het er nu naar uit ziet kan ik daar over circa 2 maanden meer over vertellen. Ook daar word ik erg blij van!

Je bent nu 1500 woorden verder. Tijd om de slingers, lege bekertjes en bordjes op te ruimen. Bedankt dat je bij ons feestje was! KidsErOpUit is vandaag 1 jaar en daar ben ik trots op. Het is ook hard werken, dus ik ga nu over tot de orde van de dag zodat jullie morgen weer nieuwe inspiratie kunnen lezen.

Tot morgen!

Meer lezen

Nieuwsgierig naar meer persoonlijke blogs? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en Twitter.

Vorig artikelKraantje Lek: klimduin en pannenkoeken eten
Volgend artikelCatalonie: mountainbiken in de Pyreneeën met kinderen
Saskia is oprichter en hoofdredacteur van KidsErOpUit. Moeder van dochter M. (2007) en zoon C. (2009). Ze is altijd op zoek naar toffe Europese bestemmingen waar ze niet eerder is geweest. Waar je haar 's nachts voor wakker kunt maken? Een rondreis met een mix van steden, natuur en cultuur. Overnachten doet ze graag in huuraccommodaties op een camping, variërend van luxe glamping tot basic kampeerhutten.

14 REACTIES

 1. Gefeliciteerd! wat een fijne terugblik en je mag trots zijn op alle mooie dingen die je dit jaar hebt gedaan en bereikt.

  Als collega familytravel blogger was ik natuurlijk best benieuwd naar je top 10 lijstje en vooral of dat uitjes zouden zijn of juist echte reisartikelen. Een beetje van allebei dus net als je site en ook dat kamperen komt er mooi in terug.

  • Dank je wel! En ja, ik heb afgelopen jaar meerdere keren het top 10 lijstje bekeken en elke keer kwam die mix daarin terug. Dus dan gaan we daar maar gewoon mee door….

 2. Van harte gefeliciteerd en de complimenten aan het hele team! Top gedaan en dat allemaal binnen een jaar. Super!

 3. Leuk!! En wat ontzettend fijn dat je een leuke niche hebt gevonden waar je als een vis in het water voelt. Gefeliciteerd met je derde kindjes eerste verjaardag, en op naar de komende 25 jaar 😀 Ik ben benieuwd naar het vakantie boek 😉

  • Dank je wel :-). Deze niche past inderdaad 100% bij me. Over 25 jaar zijn het dan wel uitjes en vakanties met de kleinkinderen, haha.

 4. Ha Saskia, van harte gefeliciteerd! Wat een mooi overzicht en wat ben je goed bezig. Leuk om allemaal te lezen, en, ha ha, ik zag mezelf ook nog in de Spanje-foto. Superleuk dat ik je daar beter heb leren kennen en dat we elkaar daarna op nog meer events hebben gezien. Mooie plannen allemaal inderdaad; we houden contact! 😉
  Heel veel succes voor het komende jaar!

  • Jaaaaa, die foto mocht natuurlijk niet ontbreken in de TBEX-collaga ;-). Ik vind het ook erg leuk dat we elkaar daar offline hebben leren kennen, dat zal vast niet de laatste keer zijn 😉

 5. gefeliciteerd met een prachtig eerste jaar! Dat er nog maar vele jaren mogen volgen. Ik geniet van de blogs, blijf vooral zo doorgaan!

 6. Gefeliciteerd met deze geweldige mijlpaal! Wat heb je ontzettend veel bereikt in je eerste jaar zeg! Héél knap, iets om trots op te zijn!

  Wist trouwens niet dat er een heel team achter Kidseropuit schuilgaat.
  En ik ben stiekem wel benieuwd of je naast Kidseropuit nog in loondienst bent bij een bedrijf?

  • Dank je wel! Ja, ik werk 4 dagen per week in loondienst. Het scheelt dat we met een team zijn, maar anders was het ook nooit gelukt om dagelijks te blijven bloggen 😉

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.