KidsErOpUit Travelblogger terugblik 2014

3
424

Een jaar geleden was er nog geen KidsErOpUit travelblog en nu is het zo’n belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Wat kan er veel gebeuren in een jaar! Vandaag blik ik terug op 2014.

Het begin

Onderhuids broeide het al een tijdje. Wilde ik weer gaan bloggen? Maar waarover? Vol enthousiasme hield ik altijd reisdagboekjes bij, vertelde ik over de leuke vakanties en uitjes die we met kinderen deden en werkte ik keurig onze fotoboeken bij. Tijdens een wandeling en etentje met Gerard, schoonzus en zwager in februari kwam het ter sprake en werd het plan geboren om een travelblog te starten. We brainstormden over de naam en op de terugweg registreerde ik de domeinnaam en accounts op diverse social media. Zo snel kan het soms gaan.

Tijdens deze wandeling bij de Loosdrechtse plassen ontstond het idee voor travelblog KidsErOpUit.
Tijdens deze wandeling bij de Loosdrechtse plassen ontstond het idee voor travelblog KidsErOpUit.

Intermezzo

Twee weken later besloot ik vrij onverwachts op mijn droombaan te solliciteren. Een hele spannende week volgde en na een paar slapeloze nachten kwam het verlossende antwoord. Er volgde een verwarrende periode, want de baan die ik achterliet deed ik ook met hart en ziel. Het afscheid nemen werd wat opgerekt want tot aan de zomer combineerde ik twee intensieve banen. Eigenlijk beide 50%, maar dat kan ik niet en dus werd het twee banen 75% doen. Gecombineerd met gezin, het verlies van een familielid en zorgen over een van de kinderen was het nogal veel.

De start

Halverwege juni keerde de rust langzaam terug en kreeg ik zin om met KidsErOpUit aan de slag te gaan. Ik plaatste de eerste berichten op de wordpress.com versie van KidsErOpUit. Vrij snel besloot ik over te stappen op wordpress.org en kreeg daarbij gelukkig hulp aangeboden van Elja. Ik begon mijn nieuwe Facebook– en Twitter-accounts te gebruiken en opeens was ik travelblogger. Dat bleek verslavend te zijn.

Happy met m'n reisblog!
Happy met m’n reisblog!

Travelblogger

Bergen inspiratie heb ik. De blogposts bleven maar uit mijn toetsenbord rollen. Onbewust stelde ik mezelf een doel voor 2014: dagelijks een nieuwe blogpost plaatsen. Ik blogde vooruit, maar heb ook regelmatig behoorlijk moeten doorwerken om het voor elkaar te krijgen. Toch wilde ik er niet mee stoppen. Het geeft zoveel voldoening als het lukt. Ik ga in 2015 wel proberen deze verslaving iets af te bouwen. 4 of 5 blogposts per week is natuurlijk ook meer dan goed…

Via social media leerde ik andere travelbloggers kennen. Ik ontmoette Tikva van Gezinopreis, ze bleek heel toevallig in dezelfde woonplaats te wonen. We zijn al twee keer samen de stad in geweest om over bloggen en reizen met kinderen te praten. Sandra van StralendSchrijven leerde ik eerst per mail en op Twitter kennen. Afgelopen november gingen we samen naar TravelPRESSentations en raakten niet uitgepraat. Daar leerde ik ook Esther (mooistestedentrips.nl) en Daisy (Soetkees.nl) kennen. Ontzettend leuk!

Maar ik merkte ook dat niet alle travelbloggers even leuk zijn. Zo heb ik al meegemaakt dat iemand mijn tekst gebruikte voor een eigen blogpost. Auch, een copycat. Dat was een bizarre ervaring.

Bloggersteam KidsErOpUit

Ik wil graag dat KidsErOpUit een inspiratiebron is voor andere ouders en wat is er dan leuker dan dit reisblog vullen met ervaringen van ouders? Daarom blog ik niet alleen op KidsErOpUit. Het team bestaat nu uit Lineke, Marije, Suzanne, Fieke en Mandy. Regelmatig word ik door hun blogposts geïnspireerd, ik ben dus erg blij met ze. Meiden, bedankt!

Bloggers op travelblog KidsErOpUit. Met z'n allen schrijven we over de leukste vakanties en uitjes in Nederland en Europa.
Bloggers op travelblog KidsErOpUit. Met z’n allen schrijven we over de leukste vakanties en uitjes in Nederland en Europa.

Specials op KidsErOpUit

Lekker impulsief begon ik in juli met de special “Zo kampeer ik”. Natuurlijk legde ik de lat hoog en wilde ik 2x per week een nieuwe aflevering plaatsen. Dat lukte. 10 weken lang vertelde elke woensdag en zaterdag een gezin vol trots over hun kampeermiddel. Zo gaaf!

In de specials “Mijn vakantie met kinderen” en “Mijn uitje met kinderen” bied ik ruimte aan lezers om eenmalig of incidenteel een bijdrage te leveren aan KidsErOpUit. Ik vind het elke keer weer een cadeautje als ik voor deze serie een bijdrage krijg.

Omdat ik zo blij ben met alle bijdrages die binnen kwamen voor deze specials wilde ik iets terug doen. Voor de special “Veelbelovende vakanties” mogen lezers een vakantieregio aandragen en dan ga ik op zoek naar een veelbelovende vakantie. Om de week verschijnt er op vrijdag een nieuwe aflevering. Elke keer een hele klus, maar ontzettend leuk om te doen. Alleen een nadeel: mijn bucketlist wordt elke keer langer en langer….

In “Uit de oude doos” pak ik elke zondag een vakantiefoto uit mijn kindertijd. Het is niet de best gelezen special, maar ik word er zelf zo blij van om terug te kijken en herinneringen op te halen. Ook zijn er een paar vaste fans, daarom ga ik er mee door.

Tot slot de nieuwste special: “Vrijdagse vragen” met interviewvragen die om de week afgevuurd worden. Hier heb ik de ruimte om jullie te laten kennismaken met websites, webshops, start-ups, blogs en nog veel meer. Er is een gemene deler en dat is dat ze interessant zijn voor gezinnen die er graag op uit gaan.

Cijfertjes KidsErOpUit in 2014

Net als de meeste andere travelbloggers heb ik een cijfertjes- en mijlpaal-tic opgelopen. Ik deel er een aantal met jullie:

 • Er kwamen 205 blogposts online in 2014.
 • Ruim 1300 ‘Likers’ op Facebook
 • Meer dan 300 volgers op Twitter

De vijf best gelezen blogposts:

Daarna komen er heel veel blogposts die vrij dicht op elkaar zitten qua lezersaantallen.

Travelblogger op reis

Een travelblogger gaat natuurlijk op reis. Eigenlijk ben ik maar een hele saaie travelblogger, want hier geen exotische oorden, bestemmingen waar bijna niemand van heeft gehoord of heel veel tripjes in het laagseizoen. Wij zijn veroordeeld tot de schoolvakanties en die zijn duur! We proberen wel zoveel mogelijk waar voor ons geld te krijgen en het maximale uit onze vrije tijd te halen. Want ja, ook die vrije tijd is beperkt als je beide gewoon een baan hebt en de kinderen op zwemles, muziekles en schaatsles zitten. Met ons zit een groot deel van Nederland in hetzelfde schuitje en ik hoop dat voor hen KidsErOpUit een plek vol goede ideeën en tips is.

Maar goed, in een terugblik van een travelblogger mag een overzicht van de gemaakte reizen niet ontbreken. Reisjaar 2014 bestond uit:

Gerard ging met een vriend een weekend naar Sardinië. Voor ons was dit een prima reisjaar.

Al met al was 2014 een heftig jaar, maar vooral een jaar met heel veel moois. Een jaar dat laat zien dat wie zaait ooit zal oogsten en een jaar waarin hard werken werd beloond. Toch mag 2015 van mij wel ietsje minder intensief zijn.

Vooruitblik 2015

Als ik vooruitkijk naar 2015 word ik blij. Zomaar een rijtje van wat komen gaat:

 • Twee dagen naar de Vakantiebeurs, waarvan 1 dagdeel een travelbloggers-event en 1 dag samen met Lineke rond struinen.
 • Eind januari is de eerste redactievergadering van KidsErOpUit, dat wordt gezellig.
 • In april ga ik de workshop “Reisjournalist” volgen.
 • Eind april/begin mei bezoek ik TBEX Europe, een van de grootste travelbloggersconferenties.

Ook gaan we op reis. In januari ga ik met een vriendin een weekend naar Sevilla en onze zomervakantie gaat naar Denemarken. Verder zijn er wat halve plannen voor weekendjes weg die vast concreter gaan worden de komende maanden. Zo willen we onze nieuwe tweedehands Karsten-tent nog inwijden. Tot slot staan er veel leuke dagtripjes in de planning, die zien jullie hier vanzelf wel voorbij komen.

Op KidsErOpUit wil ik meer met video gaan doen en ga ik mijn Pinterest-borden uitbreiden.

Onze rondreis naar Denemarken in 2015.
Onze rondreis naar Denemarken in 2015.

Steun KidsErOpUit in 2015

KidsErOpUit is en blijft in 2015 een travelblog met de leukste vakanties en uitjes met kinderen in Nederland en Europa. Ben jij fan? Dan kan je KidsErOpUit op verschillende manieren steunen:

 • Like de pagina op Facebook en volg ons op Twitter, Google+, Pinterest, Instagram en/of Bloglovin.
 • Vrienden met kinderen uitnodigen om de pagina op Facebook te liken (dat kan eenvoudig via een standaard knop op de FB-pagina).
 • Leuke blogposts delen op Facebook, retweeten op Twitter en/of pinnen op Pinterest.
 • Een gastblog schrijven of misschien zelfs wel vaste blogger worden.
 • Gewoon af en toe een reactie achterlaten onder een blogpost.
 • Meedoen aan de winacties.
 • Een link plaatsen naar KidsErOpUit op andere websites of forums waar de doelgroep komt.

Mijn dank is groot!

Wil je zelf niets missen en volg je KidsErOpUit op Facebook? Zet dan meldingen aan, dan ben je niet meer afhankelijk van de algoritmische willekeur en zie je dagelijks de nieuwe blogposts voorbij komen.

Mis niets en zet op Facebook "Meldingen aan".
Mis niets en zet op Facebook “Meldingen ontvangen” aan.

Ik ben benieuwd wat jouw vakantieplannen zijn voor 2015, vertellen jullie het in een reactie hieronder? Ook vind ik het leuk om te horen wat jullie graag op KidsErOpUit lezen en/of welke tips je al geholpen hebben met het plannen van een uitje of vakantie.

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

3 REACTIES