15 leukste uitjes in de herfstvakantie voor kinderen + GRATIS e-book

0
292

De leukste uitjes in de herfstvakantie voor kinderen: van toffe kinderfestivals tot bijzondere workshops en spannend jeugdtheater. Er is zoveel leuks te doen. Karijn maakte een overzicht van de uitjes in de herfstvakantie en Saskia een gratis e-book met wel 100 tips!

Update: door Linda ge-update begin oktober 2020

Leukste uitjes in de herfstvakantie voor kinderen

Paddenstoelen spotten in het bos, door de bladeren banjeren en chocolademelk drinken bij een haardvuur, dat klinkt als herfstvakantie. Maar er is nog zoveel meer te beleven. Op verschillende locaties worden activiteiten speciaal voor kinderen georganiseerd.

In willekeurige volgorde vind je hier ons overzicht met de leukste uitjes in de herfstvakantie. Geen algemeen lijstje dus, maar een echte selectie voor deze periode.

 

E-book downloaden: 100 uitjes in de herfstvakantie

Saskia heeft deze keer een prachtig (en gratis!) mini e-book gemaakt: 100 uitjes in de herfstvakantie. Een tijdloos naslagwerk waar je nog jaren plezier aan gaat hebben. Niet alleen handig in de herfstvakantie, maar ook tijdens weekenden in de herfst.

Alle nieuwsbrief-abonnees kunnen het e-book ‘100 uitjes in de herfstvakantie’ gratis downloaden, het benodigde wachtwoord staat altijd in de nieuwsbrief.

Download hier het gratis e-book

Ben je nog geen abonnee? Dan kun je je alsnog inschrijven op onze nieuwsbrief. Deze komt gemiddeld een keer per maand uit. In de bevestigingsmail die je daarna krijgt staat het wachtwoord dat je nodig hebt om ‘100 uitjes in de herfstvakantie’ te downloaden.

Naast deze 100 uitjes in de herfstvakantie die wat tijdlozer zijn, hebben we in dit blog een selectie van 16 uitjes die alleen in een specifieke periode te bezoeken zijn.

#1 Big Insects in Burgers Zoo

Van 3 tot en met 25 oktober 2020 kun je in Burgers Zoo in Arnhem het evenement Big Insects bewonderen. Meer dan dertig reusachtige insecten, spinnen en andere (kriebel)beestjes verrassen de bezoekers. Meer weten over dit leuke uitje in de herfstvakantie, neem dan een kijkje op de website van Burgers’ Zoo

#2 Oudhollandse kermis in het Zuiderzeemuseum

Van zaterdag 10 tot en met zondag 25 oktober 2020 staat de Oudhollandse kermis opgesteld in het buitenmuseum. Tijdens deze twee weken kunnen kinderen en (groot)ouders genieten van de verschillende, gratis kermisattracties uit de jaren twintig.

Met de Museumkaart is de toegang gratis. Bekijk de site voor meer informatie. En als je toch gaat, bezoek dan ook de rest van het museum.

Lees ons blog over het Zuiderzeemuseum.

Uitjes in de herfstvakantie
Combineer de traditionele avond met een bezoek aan het Zuiderzeemuseum (foto: Saskia)

#3 Hoge Veluwe Wilde Weken

Wilde dieren spotten, wild eten, wild spelen. En dat op een open plek in het bos tijdens de Hoge Veluwe Wilde Weken. Tussen 10 en 25 oktober 2020 organiseert Nationaal Park Hoge Veluwe dagelijks activiteiten. Elke dag zijn er activiteiten of workshops, zoals bijvoorbeeld ‘een echte speurtocht’, een ‘dieren tienkamp’ of een ‘Land art workshop’. Bekijk de site voor meer informatie.

#4 Halloween in Julianatoren

Vanwege het Coronavirus is dit evenement in 2020 helaas geannuleerd.
Ieder jaar is het griezelen in Kinderpretpark Julianatoren. Kinderen mogen verkleed naar de Griezelcatwalk komen. Er is een Griezelfeest en Meneer Kaasgaaf, Mevrouw Suikerspin, Jul & Julia treden op in de Spookshow “De spoken van Griezelstijn”. Durft jouw kind een een tocht door het Griezeldoolhof waarin echte griezels ronddwalen? Kom verkleed en show je outfit op de Griezelcatwalk en maak kans op te gekke prijzen tijdens dit uitje in de herfstvakantie.

Lees hier ons blog over Halloween in Julianatoren

#5 Sprookjesfestival Arnhem

Van 17 oktober t/m 25 oktober 2020 vindt het Sprookjesfestival in Arnhem. Van speuren en spelen tot een kasteelkidsclub. En van magische voorstellingen tot dansworkshops. Door de hele stad vind je kinderactiviteiten en voorstellingen. Een deel is gratis, voor sommige voorstellingen koop je tickets. Bekijk de site voor meer informatie.

Lees hier ons blog over het Sprookjesfestival

#6 LEGO World week

Een klassieker: elk jaar vindt in de jaarbeurs in Utrecht het grote LEGO World plaats. Kinderen bewonderen enorme LEGO bouwwerken, ze bouwen mee aan het langste LEGO treinspoor, oefenen op spannende Ninjago trucs en knutselen bij Friends. Wel is er een superleuk alternatief bedacht! Lego World gaat namelijk digitaal en daagt ons tussen 15 en 21 oktober uit voor 5 spannende bouwopdrachten die je kan uitvoeren met de hele familie. Voor meer informatie: site.

Lees hier ons blog over LEGO World

#7 Doe’s gek dagen in de IJsselhallen in Zwolle

Doe’s gek: 12.000 m2 gevuld met springkussens, game units, LEGO bouwwerken en nog veel meer. Dat is het familiefestijn dat in Zwolle plaatsvindt. In de hallen zijn een Gamehal, kermisattracties, een kinderboerderij en kan je meedoen aan het open podium van de Telekids Musical School. Het festival is geschikt voor kinderen tussen de 4 en 11 jaar en dagelijks open tussen 10 en 17 uur. Tickets kosten online 12,50 euro per persoon. Kinderen tot en met 3 mogen gratis mee.

#8 Zee vol gevaren bij Batavialand

Ontmoet van 10 oktober t/m 25 oktober 2020 de bemanning van de Batavia. Ontdek wat een chirurgijn doet, en welke gruwelen hij meemaakt aan boord. En welke verhalen de matrozen aan elkaar vertellen over spookschepen, zeemeerminnen en piraten. Ook zijn er diverse activiteiten en is het watertheater geopend. Bekijk de site voor meer informatie.

#9 Evenement bij Geldersche Kastelen

Verschillende Geldersche Kastelen vormen het podium voor spannende of grappige kinderactiviteiten als mogelijkheid voor een uitje in de herfstvakantie.

Hieronder lees je meer over de evenementen van vorig jaar. Check de website van de kastelen voor de actuele informatie in 2020.

Op Kasteel Hernen in Wijchen is op 12 en 13 oktober 2019 een middeleeuws festijn. Maak kennis met ridders, jonkvrouwen en Vikingen. Kom te weten hoe toen voedsel werd bereid en kijk of je overweg kunt met de pijl en boog. De entree bedraagt voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar 5,50 euro en voor volwassenen 9,50 euro. Met de Museumkaart mag je gratis naar binnen in het Kasteel, voor het festijn betaal je wel entree. 

Op Kasteel Ammersoyen kunnen kinderen van 15 oktober tot met 27 oktober 2019 spelen en speuren. Een leuke gezinstocht met verschillende opdrachten en spelletjes. Kraken jullie de code? Bekijk de site voor meer informatie.

Lees ook het blog over het Ridderfestijn bij Slot Loevestein

#10 Museum Speelklok

Ontdek en fantaseer erop los tijdens de Herfstvakantie noord, 10 t/m 17 oktober 2020. Bezoek de tentoonstelling Straatbeeld en ontmoet de orgelbeelden. Schuif daarna aan bij de tekentafels en creëer je eigen orgelbeeld.
Of kom tussen 17 oktober en 25 oktober 2020 luisteren naar het muzikale sprookje van Pinokkio in Museum Speelklok. Een spannend verhaal over een houten pop die tot leven komt! Het voorleessprookje is een bewerking van het bekende sprookje uit 1883, geschreven door de Italiaan Carlo Collodi. Ga mee naar een wereld vol muziek, magie en kwajongensstreken.

Kijk voor meer informatie op de site van Museum Speelklok.

#11 Heksendoorn

In de maand oktober heeft Opperheks Odelia het park omgetoverd in Heksendoorn; hét Halloween evenement voor families! Het volledige park is aangekleed (o.a. ruim 2.000 pompoenen!), er zijn extra activiteiten, spookhuizen en op Halloweenavonden 14, 17 én 24 oktober 2020 die vanaf 18.00 uur spannender worden door losloopgriezels in het park. Alle overige Heksendoorn dagen draait het om onze vrolijke vogelverschrikkers, vriendelijke heksen en de sfeervolle aankleding. Kijk op de site voor meer informatie.

Lees hier ons blog over Heksendoorn

#12 Festival Circolo Tilburg

Festival Circolo toont je het circus van de toekomst. Toonaangevend, toegankelijk en tegendraads. Een unieke mix van (inter)nationale topvoorstellingen en prikkelende experimenten op het snijvlak van acrobatiek, theater, dans, muziek en performance art. Kijk voor meer informatie op de site van het festival.

#13 Kidsfestival in de Lawei in Drachten

In de schouwburg van Drachten is er de hele herfstvakantie van alles te doen en te zien voor kinderen. Van toneelvoorstellingen, workshops, knutselmiddagen tot kinderfilms. Voor kinderen tussen de 2 en 12 jaar. Je betaalt per voorstelling of workshop. Kijk voor meer informatie op de site van de schouwburg.

#14 Internationaal Jeugd kunst festival

Vanaf 16 tot en met 24 oktober 2020 is het internationale jeugd kunst festival, voor kinderen tot en met 12 jaar, in Den Haag; de Betovering. Er zijn zo’n 550 voorstellingen en workshops op 55 plaatsen in Den Haag. Straattheater, films, muziektheater, concerten en teveel workshops om op te noemen. Neem voor meer informatie en prijzen een kijkje op de website. 

# 15 Generation Discover Festival

In Ahoy Rotterdam vindt jaarlijks het Generation Discover Festival plaats. Kinderen tussen de 8 en 14 jaar ervaren in acht futuristische domes hoe je met wetenschap en technologie tot slimme oplossingen komt. Er is van alles te beleven, maar kinderen mogen ook zelf aan de slag. Tickets zijn gratis, maar kunnen wel vooraf besteld worden. Bekijk de site voor meer informatie.

Meer lezen

Op zoek naar meer ideeën voor uitjes in de herfstvakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.