Wauw, slapen in een Tree Tent in het Domein van de Grotten van Han

Wil je bijzonder en avontuurlijk overnachten in de Ardennen met je kinderen? Blogger Mieke sliep samen met haar man en Lynn (14 jaar) in een accommodatie die je niet snel vergeet: een Tree Tent (tent in de bomen) in het Domein van de Grotten van Han.

Tree Tent in het Domein van de Grotten van Han

Vlakbij de beroemde Grotten van Han vind je een bijzondere kampeerplek. In een natuurpark van het Domein van Han hangen zes Tree Tents als grote vogelnesten in de bomen. En die zien er heel gaaf uit! En nog prachtiger is het uitzicht vanuit de Tree Tent over de Lesse-vallei.

De Tree Tents zijn dit seizoen voor het eerst opgehangen. De insteek is dat de kampeerders in een natuurlijke omgeving kunnen genieten. Van het Domein bijvoorbeeld. Dit is een natuurpark dat overdag geopend is. Maar als aan het einde van de middag de bezoekers het park verlaten, heten de rangers de Tree Tent-bewoners hartelijk welkom. Straks vertel ik meer over de inrichting van de tent, eerst iets over de bijzondere plek waar deze tenten hangen.

Lynn is al naar boven geklommen in de Tree Tent. Op de weide genieten wilde dieren van de avondzon.
Lynn is al naar boven geklommen in de Tree Tent. Op de weide genieten wilde dieren van de avondzon.
Als grote vogelnesten hangen de Tree Tents in de bomen.
Als grote vogelnesten hangen de Tree Tents in de bomen.

Met een ranger op pad in het Domein van de grotten van Han

Iedereen die een Tree Tent boekt krijgt een rondleiding in het park. Een ranger haalt ons op bij de uitgang van de Grotten van Han. Nadat onze spullen bij de Tree Tent zijn gebracht, wandelen we met de ranger door het domein.

Lees hier ons blog over de grotten en het wildpark van het Domein van Han.

We genieten van het vele wild en de prachtige vergezichten. Daarna volgt een barbecue in het afgesloten kampeerterrein. Dit terrein mag na het afscheid van de ranger niet meer verlaten worden.

De przewalskipaarden met in de bomen erachter de treetents
De przewalskipaarden in de Lesse-vallei met in de bomen erachter de Tree Tents.

Bijzonder overnachten in de Ardennen is ook: huilende wolven

Bij het afscheid krijgen we een lamp voor in de Tree Tent en een walkie talkie om contact te kunnen leggen met de ranger die in het domein overnacht.

De Tree Tents zijn groot genoeg voor twee volwassenen en een tiener. We slapen met z’n drieën op het grote matras. Ook is een stretcher beschikbaar maar het matras is groot genoeg.

We gaan een heerlijke en bijzondere nacht tegemoet in het verder verlaten natuurpark. Bijzonder is dat we de wolven horen huilen die – gelukkig wel in afgesloten territoria – ook in het domein leven.

Bijzonder overnachten in de Ardennen
De Tree Tents zijn voorzien van een groot matras en eventueel een stretcher.

Ontbijt in mandje onder aan de trap

De volgende morgen staat ons ontbijt onderaan de trap. We genieten van de lekkere broodjes terwijl we onze ogen uitkijken. De grote highland-runderen lopen bijna onder onze tent door. En het veulen van de Przewalski-paarden is vertederend.

Wat een verwennerij: de ontbijtmand staat 's morgen klaar.
Wat een verwennerij: de ontbijtmand staat ‘s morgen klaar.

Puur natuur kamperen, ook voor jouw kinderen?

Onze conclusie na deze prachtige overnachting: kamperen in een Tree Tent is absoluut bijzonder overnachten in de Ardennen. Het is een gave ervaring met grotere kinderen. De trap bestijgen is vrij lastig voor kleinere kinderen.

Het is een puur-natuu