Virtueel op vakantie in Europa

0
228
Virtueel op vakantie in Europa? Dan kun je dingen doen die je anders niet zou durven!
Virtueel op vakantie in Europa? Dan kun je dingen doen die je anders niet zou durven!

Virtueel op vakantie in Europa, het is een alternatief voor de momenten dat we niet echt op vakantie kunnen. Saskia deelt de leukste online en virtuele uitjes in de bekende Europese vakantielanden.

Virtueel op vakantie in Europa

Virtueel op vakantie in Europa biedt de gelegenheid om in één dag een heel continent te bekijken. Per land lees je hier de leukste tips voor online uitjes in het buitenland, speciaal geselecteerd voor gezinnen.

Eerder schreef onze blogger Suzanne al over andere digitale uitstapjes:

Voor het virtueel op vakantie gaan hoef je maar weinig in te pakken. Alleen een VR-bril is een aanrader, zo ervaar je al deze uitstapjes nog echter.

Koop hier een VR-bril

Virtueel op vakantie in Europa? Dan kun je dingen doen die je anders niet zou durven!
Virtueel op vakantie in Europa? Dan kun je dingen doen die je anders niet zou durven!

Virtueel op vakantie in Duitsland

Ik trap af met virtuele tours in Duitsland. Op de website van het Duits Verkeersbureau staat een overzicht met virtuele tours door het land, de leukste voor gezinnen heb ik hieronder geselecteerd en aangevuld met een andere tip.

Digitale rondleiding door Berlijn

Gemiddeld 1x per week reis ik digitaal af naar de hoofdstad Berlijn. Daar geeft Emma van WattedoeninBerlijn.nl digitale rondleidingen door de stad. Via Instagram LIVE neemt ze maximaal 50 mensen per keer mee tijdens een tour door de stad. Zo wandelde ik al langs de Berlijnse Muur, door Berlijn Mitte en over de Karl Marx Allee. Af en toe komt mijn 10-jarige zoon ook een stukje meekijken, met hem bezocht ik meerdere keren Berlijn, dus een en al herkenning.

Virtueel reality film van Rügen

Rügen is een Duits eiland aan de Oostzeekust. Vorig jaar was ik daar in de meivakantie met de kinderen en wat heeft dit eiland ons verrast. Er is zoveel te doen op een relatief klein oppervlak. Witte krijtrotsen, een stoomtrein, een fantastisch boomkroonpad, Prora, een roze sprookjeskasteel, de badplaatsen… Nou ja, een top vakantiebestemming voor gezinnen wat ons betreft!

Lees hier meer over een vakantie op Rügen met kinderen

In deze virtual reality film krijg je alvast een indruk van Rügen. Dus hup, VR-bril op en op reis naar het noorden van Duitsland.

Virtueel over een boomkroonpad wandelen

Dat we fan zijn van de Duitse ‘Baumwipfelpfaden’ is de vaste lezers bekend, zo schreven we al eens een blog over de mooiste Duitse boomkroonpaden. Zit erheen gaan er niet in, dan kun je nu in een 360 graden video genieten van Baumwipflepfad Saarschleife.

360 graden in Nationaal Park Saksisch Zwitserland

Sinds onze blogger Fieke in het oosten van Duitsland naar Nationaal Park Saksisch Zwitserland ging, staat dit natuurgebied op mijn wensenlijstje. Wat een fantastische natuur en bijzondere rotsformaties vind je hier.

In deze 360 graden opnames kun je alvast een indruk krijgen. Wedden dat jouw kinderen hier willen wandelen, klimmen en klauteren?

Koop hier een VR-bril

360 graden Geierlay hangbrug

Jolinda schreef een paar jaar geleden al een blog over de Geierlay hangbrug. Het is een hangbrug die vanuit Nederland ook als dagtripje goed te doen is (mits je in het oosten van het land woont). Zelf heb ik hoogtevrees, dus daarom staat deze brug niet zo hoog op mijn verlanglijstje. Gelukkig kun je er nu een virtueel bezoekje aan brengen.

De regio Rheinland-Pfalz heeft trouwens meer leuke 360 graden filmpjes. Hiervan zijn een aantal met familiegids. Wel in het Duits, maar ik denk dat tieners die één of twee jaar Duits op school hebben gehad, dit kunnen volgen. Voor jongere kinderen is het leuk om bekende plekken terug te zien.

Virtueel op bezoek in Noordrijn-Westfalen

Ook de regio Noordrijn-Westfalen heeft een virtual reality beleving op de website staan. Deze keer reizen we naar het UNESCO Werelderfgoed af. Mijn persoonlijke favoriet is het bezoek aan de voormalige mijn Zollverein. Kijk je liever naar kathedralen of kastelen? Kan ook!

Virtueel op vakantie in Oostenrijk

Virtueel op vakantie in Oostenrijk is net zo makkelijk als in Duitsland. Ook dit verkeersbureau heeft een handige startpagina gemaakt voor alle virtuele belevenissen in Oostenrijk.

Virtueel naar Wenen

Wenen, een stad die hoog in mijn favorieten lijstje staat. Twee jaar geleden waren we er met de kinderen en toen ontdekten we dat de Oostenrijkse hoofdstad ontzettend kindvriendelijk is. Nu maken ze virtueel reizen ook makkelijk, want er is een heel mooi overzicht van alle digitale activiteiten in Wenen.

Wij liepen net een virtueel rondje door het Natural History Museum met behulp van Google Arts & Culture. De virtuele wandeling door Paleis Schönbrunn is trouwens een aanrader, zo zie je veel meer dan tijdens een echt bezoek. Geen Aziatische toerist te bekennen die de weg blokkeert, ideaal!

Lees hier meer over ons offline bezoek aan Wenen

Eisriesenwelt in Werfen

Virtueel naar Eisriesenwelt in Werfen heeft een groot voordeel: je hoeft je niet heel warm aan te kleden. Tijdens deze 360 graden belevenis kun je gewoon in het zonnetje genieten van de bijzondere ijskoude wereld.

Virtueel genieten van het uitzicht vanaf de Schafberg

Het uitzicht vanaf de Oostenrijkse bergen zorgt voor een ultiem vakantiegevoel. Een 360 graden filmpje is wel het beste surrogaat dat je kunt krijgen… Zet de VR-bril maar op en doe alsof je echt in de Oostenrijkse Alpen bent. 

P.S. Ondertussen een stukje Oostenrijkse chocolade snoepen mag natuurlijk.

Een van de meest toffe ervaringen die wij op reis als gezin hebben gedaan is paragliden. Ja, de kinderen ook! In dit VR-filmpje krijg je een indruk van zo’n bijzondere activiteit.

Virtueel op vakantie in België

Voor Vlaanderen heb ik helaas geen overzicht gevonden van virtuele belevenissen, maar Wallonië heeft wel een handige pagina met digitale tours.

Virtueel door het Aquarium Museum in Luik

Onze blogger Annemiek was al eens in dit museum in Luik. Nu kun je er virtueel doorheen wandelen. Bij sommige items in de vitrines is meer te lezen of te zien. Helaas wel in het Frans, dus zelf snap ik er niets van. Neem met kinderen een kijkje bij de grote skeletten, die zijn mooi om te zien. Via deze link kom je meteen online in het museum.

Koop hier een VR-bril

Virtueel op vakantie in Frankrijk

Het Frans verkeersbureau heeft een mooie pagina gemaakt voor iedereen die Frankrijk wil beleven vanaf de bank. Voor gezinnen zijn de volgende online bezoekjes aan Frankrijk het leukst.

Parijs van boven bekijken

Als een bezoekje aan de Eiffeltoren er niet in zit, dan kun je wel via internet van het uitzicht genieten. Op vijf verschillende hoge gebouwen in Parijs is het mogelijk om over de stad uit te kijken. Super om te doen met kinderen die al een keer in de Franse hoofdstad zijn geweest.

Daarnaast is deze 360 graden tour door Parijs een hele belevenis als je een VR-bril opzet.

Virtueel op vakantie in Denemarken

Wil je virtueel op vakantie in Denemarken? Dan is de website van Visit Denmark een goed startpunt.

Deense natuur via Google Street View

Denemarken heeft mooie natuur, vooral de stranden en de kustlijn zijn schitterend. Als je alleen maar door Denemarken rijdt op weg naar Zweden of Noorwegen, dan mis je dat. Ik vermoed dat deze 9 beelden van de Deense natuur via Google Street View zeker indruk gaan maken.

Vuurtoren verhuizen op rolschaatsen

Wedden dat jouw kinderen denken dat het niet mogelijk is om een vuurtoren te verplaatsen op rolschaatsen? Jij bewijst het tegendeel door ze dit filmpje te laten zien.

Op een BMX door Denemarken

Ok, het is ‘gewoon’ een YouTube-filmpje. Maar wat voor een! BMX-er Kriss Kyle gaat stuntend op zijn fiets langs de highlights van Denemarken. Wat een ontzettend gaaf vet tof fantastisch gebeuren om te bekijken. Het enige risico is dat jouw kinderen daarna ook met hun fiets willen stunten…

Virtueel op vakantie in Kroatië

Het Kroatisch Verkeersbureau brengt het leuk met tips voor liefde op afstand. Ik denk dat het voor veel vakantieliefhebbers momenteel ook wel zo voelt… niet op vakantie kunnen, dus zwijmelen we weg bij foto’s, filmpjes en virtuele belevenissen.

Meevaren met een zeilboot

Zeilen langs de Kroatische eilandjes staat bij veel mensen op de bucketlist. In dit 360 graden filmpje is het net alsof je echt op een zeilboot zit. Wat een toffe ervaring!

Virtueel kanoën

Hou je van iets meer actie op het water? Ga dan mee met deze kajakkers in het binnenland van Kroatië. Wat een heerlijk avontuur is dat.

Virtueel op vakantie in Slovenië

Slovenië staat bij veel mensen op het wensenlijstje om een keer heen te gaan. En terecht, het is zo’n mooi land. Gelukkig kunnen we nu virtueel extra van de voorpret genieten. Via deze pagina van het Sloveens Verkeersbureau maak je een mooie virtuele wandeling door het land dankzij de vele 360 graden filmpjes die erop staan.

Koop hier een VR-bril

Met VR-bril door de Vintgarkloof

Een van de bekendste natuurlijke bezienswaardigheden in Slovenië is de Vintgarkloof. Inmiddels behoorlijk druk in het hoogseizoen, maar daar heb je tijdens deze virtuele tour door de Vintgarkloof helemaal geen last van. Dus zet jouw VR-bril op en geniet van dit stukje natuurschoon zonder andere toeristen.

Paragliden in Slovenië

Vooruit, een filmpje van onszelf in dit overzicht. We gingen paragliden in Slovenië en dat was zo ontzettend gaaf om te doen. Het is net alsof je zweeft als een vogel. Zelfs de kinderen hebben een tandemsprong gemaakt. Wat een ervaring!

Virtueel op vakantie in Tsjechië

Wie virtueel naar Tsjechië op vakantie wil, start deze reis bij het Tsjechisch Verkeersbureau. Ook hier vinden we een mooi overzicht van virtuele tours door het land.

Koop hier een VR-bril

Praag in 360 graden

Al een keer met de kinderen in Praag geweest of staat deze stad op jullie verlanglijstje? Pak de VR-bril er maar weer bij en waan je voor eventjes in de Tsjechische hoofdstad in onderstaand filmpje.

Natuurschoon in de Bohemen

Een paar jaar geleden bezocht ik met de kinderen de bijzondere rotsformaties in het noorden van Tsjechië. Zo’n natuurgebied waar kinderen met plezier wandelen, want dat is daar echt avontuurlijk. Zeker met alle trappetjes die je langs de rotsen leiden.

Meer tips voor een virtuele vakantie in Europa

Helaas hebben we geen gezinsvriendelijke tips voor gevonden voor een virtuele vakantie in onder andere Engeland, Italië en Spanje. Mochten we deze alsnog tegen komen, dan voegen we die hier zeker toe.

Zoek je tips voor een virtuele vakantie elders in Europa? Begin je zoektocht dan eens op de website van het verkeersbureau van het betreffende land. De meeste landen hebben daar een mooi overzicht van virtuele tours.

Koop hier een VR-bril

Ook leuk is om naar het platform izi.travel te gaan. Hier zijn allerlei audio rondleidingen te volgen door heel wat verschillende landen. Een deel hiervan is in het Nederlands of in het Engels. Voor kinderen misschien wat saai, maar op die manier terugreizen naar een stad waar ze al eens geweest zijn kan wel leuke herinneringen terug halen.

Ga jij met een VR-bril de komende tijd virtueel op vakantie in Europa?

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een vakantie thuis? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

In dit blog staan affiliatelinks. Doe je een aankoop via zo’n linkje, dan krijgen wij een klein beetje provisie. Het kost jou geen cent extra, maar het helpt ons om deze website draaiende te houden. Dank je wel dus, als je hiervan gebruik maakt.