Sauerland met kinderen: Airbnb-huisje en Panoramapark

4
273
Op vakantie naar Sauerland met kinderen: dichtbij en toch echt buitenland.
Op vakantie naar Sauerland met kinderen: dichtbij en toch echt buitenland.

Voor de meivakantie zocht blogger Lineke een leuke bestemming op redelijke afstand rijden van huis. Lees mee over haar zoektocht en ontdek hoe ze in Sauerland terecht kwam.

Sauerland met kinderen

Goed… het plan was gevat… een paar dagen weg met de kids in de meivakantie. Ik kan natuurlijk mijn vakantie verhaal vertellen maar dat is niet zo interessant. Toch zijn er 2 dingen die ik graag met je wil delen: onze accommodatie en ons bezoek aan het Panorama Park.

Op vakantie naar Sauerland met kinderen: dichtbij en toch echt buitenland.
Op vakantie naar Sauerland met kinderen: dichtbij en toch echt buitenland.

Airbnb huisje in Sauerland: Haus Silva #11

Mijn broer huurt regelmatig via Airbnb en dus besloot ik ook hip en trendy via Airbnb op zoek te gaan naar een huur accommodatie. “Waar wilt u naar toe?” Eh nou doe maar Duitsland, redelijke afstand rijden en altijd wel iets te beleven. “Goed, welke plaats wilt u naar toe?” Geen idee dus we nemen een kaart er bij. Weet je wat? Zoek maar ergens in Sauerland, beetje wandelen, autoritjes maken, dorpjes bezoeken. Alles ingevoerd en daar rolde Haus Silva in Kirchhundem uit. Een driehoekig huisje op een klein park in een heuveldorpje in Sauerland.

We haalden volgens afspraak de sleutel op en zochten met behulp van de navigatie naar het Feriendorf waar het huisje lag. Daar stond ons allerschattigste driehoekige onderkomen voor de komende 4 dagen. Voorzien van alle gemakken en luxe als een vaatwasser, flatscreen tv, passend voor 4 personen en eventueel een peuter. Een tuin er om heen met schommel voor de kids en zitje voor paps en mams. Meneer Silva was aan het werk in het huisje ernaast en was alleraardigst. Al snel stonden er 2 skelters voor de deur, leuk voor de jongens.

Die avond dronken we buiten koffie in het ondergaande zonnetje terwijl de jongens zich vermaakten op de schommel. Bij het naar bed gaan nog een laatste blik uit het zolderraampje naar de heldere sterrenhemel doet me concluderen dat dit een geweldig stekje is om te huren… en dat wil ik niet voor mezelf houden.

Dus zoek je een leuke betaalbare huuraccommodatie in Sauerland? Kijk eens via Airbnb.nl of via Haus Silva.

Wat een snoeperig huisje!
Wat een snoeperig huisje!
Fijn rondcrossen op het Ferienpark.
Fijn rondcrossen op het Ferienpark.

Panorama Park

Het andere dingetje dat ik graag met je wil delen is een bezoek aan het Panorama Park in Kirchhundem. Op 8 minuten van het door ons gehuurde huisje. Panorama Park is een wildpark waar je met gemak een dag kunt vertoeven. Vooral voor kinderen in de leeftijd van 0 tot 10 jaar is het top en voor 11 euro entree per persoon is het prijstechnisch ook goed te doen.

Wat vind je in het park? Wild… als in dieren… maar geen wilde dieren. Een echte rodelbaan… dik favoriet bij onze jongens. Klimtoestellen, spookhuis, lachspiegeltent, enz. Om 14 uur namen we het gratis treintje naar boven (het hele park is als het ware tegen een berg aangekwakt). Eenmaal boven hadden we een prachtig uitzicht over de Sauerlandse heuvels/bergen. Tijd voor een betaalbaar kopje koffie en 2 ijsjes. Zomers kan je ook met een stoeltjeslift naar boven op de berg.

Naast een prachtig uitzicht zijn er boven ook mooie klim en klautermogelijkheden te vinden voor de kinderen. Met diverse thema’s is er voor ieder kind wat wils. Mooi weer geeft je dagje Panorama Park extra plezier, maar dat geldt voor alle dagjes uit. Wij hebben in ieder geval een topdag gehad.

Panorama Park: een betaalbaar uitje met de kinderen.
Panorama Park: een betaalbaar uitje met de kinderen.

Sauerland met gezin

Sauerland heeft veel te bieden voor jong en oud. Het is op goed berijdbare afstand van Nederland en qua prijzen vergelijkbaar met Nederland. Ga je zoals wij in het voorjaar, maak dan eens een autoritje en geniet van de prachtige gele ‘dekens’ van koolzaadplantjes. Ga je in het najaar? Dan is een bezoek aan een aardbeien plukveld zeker een bezoekje waard.

sauerland-met-kinderen.01 Wij hadden een prima vakantie in Sauerland met de kinderen.
Wij hadden een prima vakantie in Sauerland met de kinderen.

Ben jij al eens in Sauerland geweest met je kinderen? Wat zijn jouw tips voor deze regio?

Meer lezen

In Duitsland stikt het van de leuke uitjes om met kinderen te doen. Klik & kijk voor inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

4 REACTIES

  1. veel dank voor de goede beoordeling en foto’s ! We zijn erg trots dat je zo enthousiast over onze huizen en je zou ook willen aanbevelen . We zijn bijzonder blij toen Nederlandse buren ons bezoekt en zal binnenkort onze 4.Nurdachhaus klaar . Graag dus ook meerdere gezinnen of een grote familie kan bij ons blijven en verken onze mooie Sauerland .

    (Sorry voor de slechte nederlandse spelling)

    Groeten uit Oberhundem !

    silva familie
    http://www.haus-silva.de

  2. Wat een leuk huisje! Nog eventjes en ik ga ook mijn eerste Airbnb ervaring aan. Ik heb er zo’n zin in. Ben wel even nieuwsgierig wat je voor deze accommodatie betaald hebt? (ja, ik kan klikken, haha)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.