Kindvriendelijk overnachten in Belgisch Luxemburg: van avontuurlijk tot luxe

Wil jij kindvriendelijk overnachten in Belgisch Luxemburg? De afgelopen tijd zijn Saskia, Mieke en Fieke in deze regio geweest en in dit blog delen ze hun tips voor de allerleukste accommodaties. Mét natuurlijk ook volop ideeën voor uitjes in de omgeving.

Op vakantie in Belgisch Luxemburg

Belgisch Luxemburg is een provincie in het Belgische Wallonië. Zoals de naam al doet vermoeden ligt de provincie ten westen van het land Luxemburg en is dit het zuidelijke deel van de Belgische Ardennen. Bekende plaatsen zijn Durbuy en Bouillon. Vanuit het midden van Nederland is het zo’n 3 uur rijden naar deze regio.


Wil jij kindvriendelijk overnachten in Belgisch Luxemburg? Dan zijn dit onze tips:

  • Saskia ging naar apparthotel Au Pied de Vigne in Vresse-sur-Semois
  • Mieke sliep bij Wildtrails in Jupille-sur-Ourthe en deed daar hele coole outdoor-activiteiten
  • Fieke verbleef bij Azur en Ardenne Durbuy in Barvaux-sur-Ourthe

Daarnaast heeft Mieke een nachtje in een toffe boomtent bij het Domein van de Grotten van Han geslapen, klik op de link om het blog hierover te lezen. Echt heel bijzonder!

Kindvriendelijk overnachten in Belgisch Luxemburg

Ben je net zoals wij enthousiast over deze regio? Dan moet je onze tips voor kindvriendelijk overnachten in Belgisch Luxemburg zeker lezen. Per accommodatie geven we tips voor toffe uitjes in de directe omgeving. Belgisch Luxemburg is niet heel groot, je kunt er dus ook voor kiezen om vanuit een van deze accommodaties de hele regio te verkennen.

Apparthotel Au Pied de Vigne in Vresse-sur-Semois

Helemaal in het zuiden van Belgisch Luxemburg verblijven we een weekend in Au Pied de Vigne in Vresse-sur-Semois. Het apparthotel heeft appartementen voor twee tot zes personen, ideaal dus voor gezinnen.

Wij slapen in een van de vier-persoons appartementen die voorzien is van een 2-persoonsbed en een slaapbank. Als extraatje heeft ons appartement een tuin erbij, een heerlijke plek om ’s avonds in het zonnetje te eten.

Het appartementhotel ligt aan de doorgaande weg, daarom vinden we deze accommodatie iets minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen.

Wat is er te doen in Vresse-sur-Semois?

Zoals de naam van het plaatsje al aangeeft ligt het aan de rivier de Semois. Vanuit het appartement is het nog geen 5 minuten lopen naar het water. Liefhebbers kunnen hier vissen. Wij kiezen voor pootje baden en spelen met stenen, altijd een succes bij kinderen! In het zomerseizoen worden hier kano’s verhuurd.

In Vresse-sur-Semois zijn meerdere restaurants te vinden. Zo hebben de eigenaren van het apparthotel aan de overkant van de straat een pizzeria en aan de andere kant van het dorp is een echte Belgische frietzaak te vinden. Naast het apparthotel ligt aan de ene kant een bakkertje en aan de andere kant een restaurant waar ze crepes verkopen.

Doen in de omgeving van Vresse-sur-Semois:

Het Appartementhotel ligt aan de doorgaande weg in het dorp.
Het Apparthotel ligt aan de doorgaande weg in het dorp.
De ouderslaapkamer is ruim en luxe.
De ouderslaapkamer is ruim en luxe.