Een prachtig Deens vakantiehuis op Funen

0
105
Het vakantiehuis op Funen heeft een heerlijke tuin.
Het vakantiehuis op Funen heeft een heerlijke tuin.

Zo’n prachtig Deens vakantiehuis op Funen… Vaste lezers weten dat Saskia een grote voorliefde heeft voor die sfeervolle Scandinavische vakantiehuizen. Vlakbij Middelfart verbleef ze een week in dit mooie vakantiehuis op Funen.

Dit blog is geschreven in 2017 en voorzien van een update in 2020.

Vakantie op Funen: bezienswaardigheden en kinderactiviteiten

Dit is ons prachtige vakantiehuis op Funen voor een week:

Love it: rood met witte Scandinavische huizen.
Love it: rood met witte Scandinavische huizen.

Voordat ik jullie meer laat zien van het mooie vakantiehuis op Funen, willen jullie vast weten wat er in de omgeving te doen is. Funen is het eiland in het midden van Denemarken, tussen Jutland en Seeland. Ons vakantiehuis op Funen is vlakbij Middelfart te vinden en hierdoor is het zuidoosten van Jutland ook goed bereikbaar.

Over naar Zuid-Jutland gaan met kinderen schreef Froukje dit blog.

Bezienswaardigheden en kinderactiviteiten in Jutland

De bekendste bezienswaardigheid in het zuidoosten van Jutland is LEGOLAND Billund, voor veel gezinnen de reden om naar Denemarken te gaan. Maar er is meer te doen, lees de blogs die Daphne eerder schreef maar eens:

Bezienswaardigheden en kinderactiviteiten op Funen

Tijdens onze eerste vakantie in Denemarken hebben we bijna geen tijd doorgebracht op Funen. Zonde, want vanuit ons vakantiehuis op Funen ontdekken we dat er juist voor gezinnen heel veel te doen is. Een week is eigenlijk te kort. Lees deze blogs maar eens:

Aanrader is ook natuurpark Hindsgavl Dyrehave. Hier loop je bijna tussen de hertjes door. Ook is er een leuke speeltuin bij het bezoekerscentrum. In het noorden van Funen is Fjord & Baelt in Kerteminde te vinden, een attractie die te vergelijken is met Ecomare. Odense heeft een mooi openluchtmuseum, een museum met treinen en vooral een sfeervolle binnenstad. 

Lees alles over de stad Odense in het blog: Wat is er te doen in Odense met kinderen? Tips voor een stedentrip of dagje weg

Overtuigd dat er genoeg te doen is vanuit het vakantiehuis op Funen? Dan laat Saskia jullie nu het huis zien!

Deens vakantiehuis op Funen

In Middelfart halen we bij het kantoor van Vakantiepartner Denemarken de sleutel van het huis op. We krijgen meteen folders mee over de omgeving. Het vakantiehuis is daarna snel gevonden. Ik parkeer de auto en we lopen langs het huis de tuin in. Wauw, dit is net zo mooi als op de website! Het rood-witte vakantiehuis ligt in een rij van vrijstaande woningen en door het vele groen zien we de andere huizen nauwelijks. Vanaf het terras van het huis kijken we over het Gamborg Fjord uit.

De voorkant van het huis.
De voorkant van het huis.
Uitzicht vanaf de veranda.
Uitzicht vanaf de veranda.

Vakantiehuis met lichte moderne inrichting

“Zullen we binnen kijken?”, vraag ik aan dochter M. en zoon C. Dat willen ze wel. “Waar ga ik slapen?”, wil de oudste weten. Ik ben deze keer alleen met de kinderen op pad en schoonzusje Yvonne komt ook met haar zoontje D. Omdat M. steeds meer op haar privacy is gesteld krijgt zij de eenpersoons kamer. C. slaapt bij mij op de tweepersoonskamer en Yvonne en D. delen de andere tweepersoonskamer. Op de vide kan ook worden geslapen. Deze is alleen toegankelijk via een hele steile trap en vind ik daarom vooral geschikt voor tieners.

De 1-persoonskamer.
De eenpersoonskamer.
De ene 2-persoonskamer.
De ene tweepersoonskamer.
En de andere 2-persoonskamer.
En de andere tweepersoonskamer.

Het sanitair

Er zijn twee badkamers in het huis. Ook deze verdelen we: een badkamer voor Yvonne en haar zoon en een badkamer voor mijn kinderen en mij. De badkamers zijn beide ruim en voorzien van een fijne douche. Op een van de badkamers staat een wasmachine en droger. Heel erg fijn, want dat zorgt ervoor dat we aan het einde van de week met schone kleding naar huis rijden.

Een van de badkamers.
Een van de badkamers.

De woonkamer en keuken

Het allermooiste aan dit vakantiehuis op Funen is de woonkamer. Bijna de hele gevel is voorzien van glas. Hierdoor is de woonkamer ontzettend licht en kijken we mooi uit over de omgeving. Elke avond zien we hier de zon ondergaan. De eettafel staat in een aparte hoek, direct naast de bijzonder complete keuken. Bij vakantieparken vind ik de inventaris van de keukens erg minimaal, maar dat is hier anders. Basisspullen zoals kruiden en boterhamzakjes zijn gewoon aanwezig.

Het zitgedeelte in de woonkamer.
Het zitgedeelte in de woonkamer.
De keuken.
De keuken is ruim en zeer compleet ingericht.

De tuin

Ons favoriete plekje in de tuin is al snel de grote tafel op de veranda. Een heerlijke plek om met mooi weer te eten. Voor kleine kinderen is er een zandbak in de tuin. Op een ander terras staat een grote bak waar je een vuurtje kunt stoken. De stokken om broodjes mee te bakken boven het kampvuur liggen er al klaar. C. en D. spelen er als Ninja’s mee. Op de een of andere manier hebben Yvonne en ik beide geen behoefte om een fikkie te stoken. Misschien toch meer een mannending?

Via een steile trap lopen we naar beneden. Hier komen we direct bij het water. Helaas is dit gedeelte niet zo goed onderhouden als de rest van de tuin. Een vervallen steiger ligt in het water en het onkruid groeit er goed. Hierdoor is het geen plek waar kinderen kunnen spelen.

Naast het terras met de ligbedden is de trap naar beneden.
Naast het terras met de ligbedden is de trap naar beneden.
Steile trap naar het water.
Steile trap naar het water.
Bij het water.
Bij het water.
Kleine kinderen hebben begeleiding nodig bij de trap.
Kleine kinderen hebben begeleiding nodig bij de trap.

Onze ervaring met dit vakantiehuis op Funen

Het vakantiehuis voelt heel snel als een thuis. Door de ligging komen we tot rust. Geen prikkels van een animatieteam, een relaxed uitzicht en stilte. Het comfort van het vakantiehuis zelf maakt het helemaal af. Lijkt dat je wat saai voor kinderen? Niets is minder waar. Zij struinen door de tuin en komen ook tot rust nadat we een dag op pad zijn geweest. Voor de oudere kinderen (en ouders) is er goede wifi in het huis.

Handig om te weten

In Denemarken is het gebruikelijk dat je bij het huren van een vakantiehuis apart betaald voor het verbruik van water en energie. Bij aankomst noteren we de meterstanden en bij vertrek doen we dit opnieuw. Deze gegevens vul ik in op een formulier dat ik samen met de sleutel inlever bij het kantoor van Vakantiepartner Denemarken. De verbruikskosten worden verrekend met de borg die we hebben betaald. Het restant staat binnen enkele dagen na thuiskomst alweer op mijn rekening.

Denemarken wordt vaak gezien als een duur vakantieland. Ik zal niet zeggen dat het goedkoop is, maar door zelf te koken en een goede mix te maken van gratis activiteiten en betaalde uitjes hou je de kosten in de hand. In tegenstelling tot in Zuid-Europese bestemmingen ben je geen geld kwijt aan tol en vignetten om op je bestemming te komen. Zeker in onze meivakantie is Denemarken een goede keuze. Het is in Denemarken dan laagseizoen en dus liggen de prijzen van accommodaties echt laag, dat geldt overigens ook voor de tweede helft van augustus.

Vakantiehuis op Funen boeken

Voor dit 7-persoons vakantiehuis op Funen betaal je in 2018 in de meivakantie 591 euro en in de zomervakantie 1162 euro in juli en 991 euro in augustus. Bij het updaten van dit blog in het najaar van 2020 waren de prijzen voor meivakantie en hoogseizoen 2021 nog niet bekend. Check de actuele huurprijzen van dit huis op de website van Vakantiepartner Denemarken, daar vind je overigens nog meer van dit soort mooie Deense vakantiehuizen.

Zou jij dit vakantiehuis op Funen overwegen voor jouw vakantie in Denemarken?

Ligging Middelfart

Meer lezen

Nieuwsgierig wat we nog meer over Denemarken schreven? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vakantiepartner Denemarken. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.