Mega Sint Spektakel in de Julianatoren

0
556

Elk jaar komen er meer Sinterklaas evenementen bij. Ik maakte daarom eerder al dit overzicht met de leukste Sinterklaas uitjes. Pretpark Julianatoren organiseert dit jaar voor het eerst het Mega Sint Spektakel in samenwerking met de Mega Sint Show van Party Piet Pablo. Het programma ziet er veelbelovend en afwisselend uit, dus een goede reden om eens een kijkje te nemen.

Mega Sint Spektakel in de Julianatoren

Ik rij met drie kinderen in de auto naar Apeldoorn. Dochter M. en R. zijn 9 jaar oud en geloven niet meer, maar zoon C. van 7 zit nog volledig in het Sinterklaasverhaal. Hij volgt het Sinterklaasjournaal op de voet en kijkt op YouTube de filmpjes van Party Piet Pablo. Ik ben heel benieuwd hoe ze het Mega Sint Spektakel gaan ervaren.

Bij de entree van de Julianatoren krijgen we een flyer met het programma van het Mega Sint Spektakel. Ik moet er echt een paar keer naar kijken, zoveel activiteiten en zoveel tijdstippen staan erop. Gelukkig worden alle activiteiten meerdere keren per dag aangeboden, hierdoor kunnen we alles doen wat we willen.

Net na de ingang zien we Amerigo al staan. Van hooibalen is een ruimte gemaakt waar het witte paard rustig staat te kijken naar alle drukte om hem heen. M. en R. bekijken Amerigo van dichtbij. Ondertussen verbaas ik me erover hoe rustig het vandaag is. Als even later de Dansschool Show begint zijn er maar 15 kindjes die meedoen. Een vrolijke Piet leert ons de dansjes op de muziek van Party Piet Pablo. M. en R. dansen vrolijk mee. C. vindt het spannend en blijft naast mij staan. Hij geniet op zijn eigen manier van de voorstelling en lacht mee als Meneer Kaasgaaf loopt te klungelen. Na de Dansschool Show lopen we het restaurant binnen om Sinterklaas een handje te geven. M. en R. grijpen hun kans om met de Sint op de foto te gaan.

Dansen tijdens de Dansschool Show.
Dansen tijdens de Dansschool Show.
Meneer Kaasgaaf is er ook bij, maar hij bakt er niet veel van.
Meneer Kaasgaaf is er ook bij, maar hij bakt er niet veel van.

In de auto hadden ze het er al over: “We willen trampoline springen en in de achtbaan”. Dat doen we tussen de Sinterklaas activiteiten door. M. is dolblij dat er geen lange rij staat bij de trampolines en C. zijn dag kan niet meer stuk als er twee Pieten tegelijk met ons in de achtbaan stappen. Het ritje na ons stappen Jul de Muis en Meneer Kaasgaaf in. “Net als in de reclame mama, alleen zit Jul de Muis dan voorin en niet achterin”. We zijn al heel vaak naar de Julianatoren geweest, maar dit zien we voor het eerst en C. is er van onder de indruk.

Zwarte Piet in de achtbaan.
Zwarte Piet in de achtbaan.

Inmiddels is het tijd om naar de Haal-Je-Pieten-Diploma-Show te gaan. Nu zien we naast de Pieten twee andere bekende figuren van de Julianatoren: Mevrouw Suikerspin en Julia. Samen doen ze de Haal-Je-Pieten-Diploma-Show. Hoewel show? Na een korte grappige introductie mogen de kinderen zelf hun Pietendiploma halen door vier verschillende opdrachten te doen. Dat hoef je maar een keer te zeggen tegen M., R. en C. Fanatiek gaan ze aan de slag. Als beloning krijgen ze hun diploma met een handtekening van Mevrouw Suikerspin en Zwarte Piet.

Julia, Zwarte Piet en Mevrouw Suikerspin.
Julia, Zwarte Piet en Mevrouw Suikerspin.
In de rij voor de handtekening op het Pieten diploma.
In de rij voor de handtekening op het Pieten diploma.

We lopen tot slot naar de Pieten Disco. Daar is het ons te lawaaierig, dus we staan snel weer buiten. Door het hele pretpark lopen Pieten rond. We maken wat grapjes met ze en de kids krijgen voor de zoveelste keer een handvol pepernoten.

Handenvol met pepernoten!
Handenvol met pepernoten!

Mega Sint Show

Voor de Mega Sint Show hebben we kaartjes voor de show van 16 uur. Ook hier valt het op dat het rustig is, de zaal is niet eens voor 1/4 vol. Het maakt het feest voor de kinderen niet minder groot. Het voelt alleen een beetje raar als Party Piet Pablo ons oproept om hard te juichen. Met zo weinig mensen lukt dat niet harder dan we al doen.

Tijdens de show komen de bekende hits van Party Piet Pablo voorbij. Je kent misschien zijn ‘Zwarte Pieten Style’ van een paar jaar geleden. Sindsdien heeft hij meer hits uitgebracht die op YouTube razend populair zijn. Niet alleen Party Piet Pablo doet mee aan de Mega Sint Show, hij heeft Love Piet en Meisjespiet meegenomen. Party Piet Pablo is verliefd op Love Piet en zij op hem. Maar ja, verkering vragen is best spannend… Gelukkig is Sinterklaas er om een handje te helpen. Er gebeurt natuurlijk meer in de show, maar dat ga ik niet allemaal verklappen. M., R. en C. dansen en zingen vrolijk mee tijdens de show.

Wachten op de Mega Sint Show.
Wachten op de Mega Sint Show.
Bekende liedjes komen voorbij.
Bekende liedjes komen voorbij.
De stoel van Sinterklaas versieren.
De stoel van Sinterklaas versieren.
Sinterklaas mag gaan zitten.
Sinterklaas mag gaan zitten.
De show is bijna voorbij.
De show is bijna voorbij.

Aan het einde van de dag is er op het plein voor de toren een Uitzwaaifeest. Daarna komen Party Piet Pablo, Love Piet en Meisjespiet naar het restaurant voor een meet & greet. M. en R. gaan zonder schroom in de rij staan. Zij willen de handtekeningen en op de foto. C. is groot fan van Party Piet Pablo en wil alleen de handtekening, op de foto is te spannend. Maar als Party Piet Pablo aan hem vraagt of ie op de foto wil, durft hij het alsnog. Met als resultaat een stralend jochie!

Praktische informatie Mega Sint Spektakel en Mega Sint Show

Het Mega Sint Spektakel is op 19, 20 en 26 november 2016 in de Julianatoren. Je betaalt 25 euro p.p. voor een kaartje, dat is inclusief de Mega Sint Show van 45 minuten en alle andere extra activiteiten. Het Julianatoren jaarabonnement is niet geldig tijdens deze dagen.

De Mega Sint Show is op 22 en 23 november te zien in Mill (kaartjes 12,50 euro), op 27 november in Hilversum, op 30 november in Rotterdam en op 4 december in Eindhoven (kaartjes 15 euro).

Kaartjes voor het Mega Sint Spektakel en de Mega Sint Show zijn hier te koop.

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over Sinterklaas? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Julianatoren. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.