Verlanglijstje voor Sinterklaas: onze leukste tips!

Hebben jouw kinderen eigenlijk ook teveel speelgoed? En zit je met je handen in het haar wat je ze deze keer met Sinterklaas zal geven? Als echte vakantie-liefhebbers delen de bloggers van KidsErOpUit hun tips voor op het verlanglijstje voor Sinterklaas. En ja, al deze leuke cadeautjes hebben dus iets met reizen en eropuit gaan te maken. Praktisch, leerzaam of gewoon erg leuk. Goedkoop en duur(der). Voor de kinderen en de ouders.

Verlanglijstje voor Sinterklaas

Elk jaar is het een zoektocht. Wat gaan we de kinderen geven? En dan doen we alleen aan Sinterklaas en niet eens aan Kerstcadeautjes. Een tijdje terug kwam ik een mooie handreiking tegen om de zak van Sinterklaas afwisselend en nuttig te vullen. Denk bij het aanschaffen van cadeautjes van het verlanglijstje voor Sinterklaas aan deze vier dingen:

  • Something they want
  • Something they need
  • Something to wear
  • Something to read

Als je het niet te gek wilt maken geef je ze een cadeautje uit elke categorie. Eerlijk gezegd moet ik bekennen dat het mij niet lukt. Zeker bij het maken van dit verlanglijstje voor Sinterklaas kwam ik weer zoveel leuks tegen… Durf jij verder te kijken en je te laten inspireren door ons?

verlanglijstje voor Sinterklaas

Voor kinderen: reisgidsen voor onze jonge reizigers

Speciaal voor kinderen zijn er diverse reisgidsen op de markt gebracht. We hebben er inmiddels meerdere uitgeprobeerd en elke serie heeft zo z’n voor- en nadelen. Zo maakt Draw Your Map een stedentrip creatief omdat kinderen hun eigen kaart mogen tekenen. De Lonely Planet-serie ‘Verboden voor ouders’ komt met de leukste weetjes en met de ‘Jippie op Reis’-serie kunnen kinderen spelenderwijs meteen een vreemde taal leren. Volop keuze dus!

Al deze reisgidsen kosten zo rond de 10 euro. Een ideale prijs voor een Sinterklaascadeautje of een verjaardagscadeautje later in het jaar.

Altijd leuk voor op het verlanglijstje voor Sinterklaas: een reisgids.
Altijd leuk voor op het verlanglijstje voor Sinterklaas: een reisgids.

Voor kinderen: Nikon Coolpix S33 fotocamera

De kwaliteit van de meeste fotocamera’s voor kinderen laat te wensen over. Eigenlijk is het zonde van je geld. Twee van onze bloggers hebben de Nikon Coolpix S33 aangeschaft voor hun kinderen. Zowel Iris als Suzanne geven aan dat er mooie scherpe foto’s mee te maken zijn. De camera is schokbestendig, kan onder water, heeft een eenvoudig menu en je kan er ook goed mee filmen. Aanrader dus!

Voor kinderen en ouders: Museumkaart

Dat de bloggers van KidsErOpUit Museumkaart-gebruikers zijn is vast geen geheim. Het is het ultieme cadeau voor op het verlanglijstje voor Sinterklaas of Kerst. Neemt in huis geen ruimte in en het zorgt ervoor dat je de rest van het jaar gratis bij heel veel musea naar binnen mag. Denk je nog dat een museum saai is met kinderen? Dan wordt het echt tijd om weer een keer naar een museum te gaan. Ze zijn tegenwoordig zo leuk en interactief. Lees onze blogs over museumbezoekjes met kinderen maar om inspiratie op te doen.

Volwassenen betalen 59,50 en kinderen tot 18 jaar 32,45 euro voor een Museumkaart. Dat kan aardig aantikken voor een gezin, maar je hebt dit er echt snel uit als je in een jaar een paar grotere musea bezoekt. Tip: maak in de kerstvakantie allemaal een lijstje met musea waar je heen wilt en plan deze bezoekjes alvast in je agenda.

Voor kinderen: natuur ontdek dozen

Er zijn er heel veel: natuur ontdek dozen. Bouw je eigen insectenhotel, leer alles over planten, bekijk dode diertjes van dichtbij. Eindelijk kunnen je kinderen iets doen met de natuurschatten die ze mee naar huis slepen. Onze favorieten zijn:

De laatste hebben we zelf ook. Deze ‘microscoop’ is compact om mee te nemen en je kan met je telefoon heel handig foto’s maken van datgene wat je onder je vergrootglas zit.

Een blaadje bestuderen met de Smartscope.
Een blaadje bestuderen met de Smartscope.

Voor kinderen en ouders: een action cam

Je hebt ze in alle soorten en maten. Ik ben zelf tevreden GoPro-gebruiker. Niet goedkoop, maar wel goed. Dat vind ik belangrijk bij een action cam. Ik kan me voorstellen dat je op zoek bent naar een goedkopere action cam. Voor jezelf of voor je kinderen. Je zou dan ook kunne kiezen voor een ouder model van GoPro. Hier vind je alle modellen bij elkaar.

Tip: accessoires zijn voordelig te koop bij Aliexpress. Al heeft deze set van Bol.com ook een goede prijskwaliteit verhouding. De camera zelf zou ik i.v.m. garantie en invoerrechten gewoon in Nederland kopen, anders kan je onverwacht toch duurder uit zijn.

Voor kinderen en ouders: een selfiestick

I know, veel mensen ergeren zich aan die dingen. Maar het helpt echt om leuke gezinsfoto’s te maken. Daarnaast zijn ze helemaal niet duur, dus leuk als kleiner cadeautjes op het verlanglijstje voor Sinterklaas. Ik vond deze universele selfiestick bij Bol.com voor 8,88 euro. Koopje toch?

Enne, in dit blog vertelde ik eerder al wat je juist NIET met een selfiestick moet doen. Vooraf even lezen hoor.

Zet je aversie maar opzij. Een selfiestick is echt handig.
Zet je aversie maar opzij. Een selfiestick is echt handig.

Voor ouders: een skottel of accessoires voor de skottel

Op vakantie koken wij veel op de skottel. We hebben de basisset met accessoires. Later kochten we er de paellapan (die is heel handig!) bij en de pizzaplaat staat op mijn verlanglijstje. Je kan deze natuurlijk pas kopen als het zomer is, maar het is wel zo leuk als je als ouder ook iets uit te pakken hebt op pakjesavond. Wij doen daarom vaak van dit soort nuttige vakantiespullen in de zak voor onszelf.

Een skottel of nieuwe accessoires voor de skottel. Altijd handig!
Een skottel of nieuwe accessoires voor de skottel. Altijd handig!

Voor kinderen: een eigen atlas

Het zal mijn geografische achtergrond wel zijn (ja, ik leerde ooit een jaar voor lerares Aardrijkskunde), maar ik vind dus dat elk kind vanaf ongeveer groep 5 een eigen atlas zou moeten hebben. Om leuke weetjes op te zoeken en spelenderwijs te leren kaart lezen. Ik heb Maureen er heel wat uit voorgelezen en zal dat vanaf volgend jaar bij Camiel ook gaan doen. Echt, een atlas is een must-have voor ieder kind!

Een ultieme klassieker is de Junior Bosatlas. Deze kost 34,95 euro en is in mijn ogen de beste atlas die er voor kinderen is. De info klopt, goed gebruik van de Nederlandse taal en goed beeldgebruik. Voor 19,95 euro koop je de Junior Bosatlas Nederland.

Voor kinderen en ouders: scratch map Europa

Scratch maps, ik vind ze leuk. Maar de meeste zijn meteen voor de hele wereld. Tja, dat schiet dan niet zo op. Gelukkig is er ook een kraskaart van Europa te vinden. Ik kreeg deze vorig jaar van Sinterklaas en vind ‘m nog steeds erg leuk. Wij blijven binnen Europa met onze vakanties en nu kan ik tenminste proberen de hele kaart leeg te krassen. Ik gebruik de kraskaart echt voor alle plekken waar ik in m’n leven ben geweest. Voor de gezinsreizen hebben we een kaart van Europa aan de muur waar we pinnetjes op plakken. De scratch map is echt mijn ding. Je koopt de scratch map van Europa voor 29,90 euro.

M'n scratch map krassen.
M’n scratch map krassen.

Voor kinderen en ouders: kaartjes voor het theater

Naar het theater gaan met kinderen is zo leuk. De kwaliteit van de familievoorstellingen is hoog in Nederland. Oudere kinderen kan je zelfs meenemen naar een voorstelling voor volwassenen, zo ging ik al eens met Maureen naar Riverdance. We splitsen regelmatig op omdat de interesses van de kinderen op dit moment verschillen. Camiel wordt nog blij van een echte kindervoorstelling, Maureen voelt zich daar te oud voor. Reviews van heel veel familievoorstellingen lees je op KidsErOpUit. Kaartjes verschillen in prijs en zijn verkrijgbaar bij lokale theaters.

Naar het theater met kinderen is op en top genieten.
Naar het theater met kinderen is op en top genieten.

Voor kinderen: een wereldbol met licht

Maureen kreeg deze wereldbol met licht een paar jaar geleden van Sinterklaas en hij staat nog steeds op haar bureau. Wij kochten ‘m bij Bol.com voor 22,99 euro. Het fijne aan dit exemplaar is dat de landennamen er gewoon in het Nederlands opstaan. Dat is bij goedkopere versies weleens anders. Ze gebruikt de wereldbol als sfeerverlichting maar ook om echt landen op te zoeken.

Leuk, een wereldbol met een lamp erin!
Leuk, een wereldbol met een lamp erin! (foto: Marije)

Voor ouders: een multitool

Ok, ik beken. Wij zijn zo’n gezin dat zonder gereedschap op vakantie gaat. Als er dan iets kapot gaat kloppen we aan bij de campingburen of de campingeigenaar. Die zijn gelukkig altijd bereid om ons te helpen, maar eigenlijk wordt het hoog tijd om een multitool in de auto te leggen. Kost niet veel ruimte en kan heel handig zijn om schroefjes aan te draaien of andere kampeer- en vakantieleed op te lossen.

Voor kinderen en ouders: een verrekijker

Ga je vaak wandelen met je kinderen? Dan is een verrekijker een leuk cadeau voor op het verlanglijstje voor Sinterklaas. Zo kan je makkelijk vogels van dichtbij bekijken. Kinderen vinden het erg leuk om met een eigen verrekijker rond te lopen. Kies er wel eentje met een opbergtas, dan blijft de verrekijker schoon en kan je ‘m makkelijk meenemen. Bij verrekijkers geldt over het algemeen wel dat goedkoop duurkoop is. Een verrekijker moet je de mogelijkheid geven om ver te kijken. Bij de goedkopere modellen is dat regelmatig twijfelachtig. Voor kinderen vonden we voor 27,48 euro de verrekijker Terra Kids en voor volwassenen koop je voor 54,95 euro een hele fijne compacte verrekijker van Olympus.

Camiel in actie met de verrekijker van de boswachter.
Camiel in actie met de verrekijker van de boswachter.

Voor kinderen: Het dagboek van een lozer 9, flutvakantie

‘Something to read’ mag natuurlijk niet ontbreken. De dagboeken van een lozer zijn erg leuk voor kinderen. Wil je de vakantiesfeer vasthouden? Kies dan voor deel 9, de flutvakantie. Daarna nooit meer mopperende kinderen tijdens jullie eigen vakantie? Ik ben benieuwd! Het boek kost bij Bol.com 14,99 euro.

Voor kinderen en ouders: een nieuwe rugzak

Jaren geleden kocht ik twee Vaude rugzakken van 4,5 liter voor de kinderen. Ze gebruiken deze elke vakantie intensief en nog steeds zijn de rugzakken heel en netjes. Kwaliteit dus. Maar dat niet alleen. Ze dragen ook fijn dankzij de brede bandjes en het clipje middenvoor. Inmiddels zijn ze eigenlijk toe aan een maatje groter, de 6 liter variant. Ik denk dat de Vaude rugzakken bij ons dit jaar of volgend jaar in de zak van Sinterklaas gaan.

Enne, een nieuwe dagrugzak voor jezelf is ook handig om nu cadeau te krijgen. Dan ben je vast klaar voor alle leuke uitjes die er nog aan komen.

Pluspunt: de Vaude rugzakken hebben duidelijke reflectie.
Pluspunt: de Vaude rugzakken hebben duidelijke reflectie.

Voor kinderen: Tiptoi interactieve globe of Wereldatlas

Interactief leren kan met Tiptoi en gelukkig is er van alles te leren over de wereld. Je kan hierbij kiezen voor de interactieve globe (33,99 euro) of de grote Wereldatlas (19,99 euro). Beide producten gaan we op KidsErOpUit de komende periode testen, dus hou ons in de gaten als je wilt weten hoe het precies werkt. Maureen heeft gezegd dat ze er zelfs een vlog over gaat maken, dus zet je kids maar vast klaar voor YouTube!

Voor kinderen: een leuke poster met een kaart van Nederland, Europa of de Wereld

Voor sommige kinderen is topografie best lastig. Andere kinderen vinden het juist erg leuk om alle plaatsen en landen te leren. In beide gevallen is een poster met een kaart van Nederland, Europa of de Wereld een goed idee. Het ziet er vrolijk uit door de kleurtjes en onbewust helpt het met het leren van hun topografie. Ook is het leuk om samen de volgende vakantiebestemming uit te kiezen op de kaart. Wij vonden deze kaarten bij Posters.nl in verschillende prijzen. Een poster is echt een betaalbaar cadeau!

Elin van blogger Marije is blij met haar wereldkaart.
Elin van blogger Marije is blij met haar wereldkaart (foto: Marije).

Voor kinderen: een opblaasboot

Je kan het maar alvast in huis hebben: een opblaasboot of eigenlijk oppompboot. Voor rond de 30 euro heb je ze al compleet met peddels. Ik heb vroeger uren samen met mijn broertje met zo’n boot gespeeld en inmiddels hebben we er ook eentje voor onze eigen kinderen. De Intex oppompboot krijgt goede reviews.

Topper in de zomer die rubberboot (foto: Suzanne).
Topper in de zomer die rubberboot (foto: Suzanne).

Voor ouders: Lamzac zitzak

Ik zag ‘m afgelopen jaar meerdere keren voorbij komen in reclames: de Lamzac zitzak. Beetje heen en weer zwaaien om lucht te vangen, zak sluiten en je kan relaxen terwijl je kinderen spelen. Het zag er te makkelijk uit. Ik was daarom ook blij dat Tikva een review over de Lamzac schreef en toch overwegend positief is. Deze mag voor mij in de zak van Sinterklaas.