Kinderen lekker aan het spelen op de camping? Dan is er tijd voor een wat bewerkelijker gerecht om te koken op de camping. Saskia eet graag zalmfilet met rosé.
Koken op de skottel
Wij gebruiken bijna altijd de skottel als we op de camping koken, voor dit recept is het handig om de gewone skottelschaal te gebruiken met verdelers om het groenteprutje en de zalm uit elkaar te houden.
Wat heb je nodig voor de zalmfilet met rosé?
- 4 zalmfilets (of garnalen)
- 1 fles rosé
- 1 flinke courgette, in stukjes gesneden
- 1 grote uit, gesnipperd
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 2 vleestomaten, in blokjes
- 1 stronk broccoli, verdeeld in roosjes
- 1 potje creme fraiche
- tijm
- zout, peper en olijfolie
- Aardappeltjes of pasta (bereiding hiervan staat niet in dit recept)
Hoe maak je de zalmfilet metrosé?
- Laat de zalm een half uurtje marineren in een gedeelte van de rosé. Zet de rest van de rosé koel weg.
- Verhit de olie in de skottel.
- Roerbak ui, knoflook, courgette en broccoli.
- Na 5 minuten de tomaten toevoegen met een beetje tijm.
- Schuif het groentegerecht naar de rand (of leg het even opzij op een bord).
- Dep de zalm goed droog met wat keukenpapier en bak deze op middelhoog vuur in wat olie aan beide zijden gaar.
- Bestrooi naar smaak met zout en peper.
- Als je het groentemengsel tijdelijk op een bord heb gelegd, dan schuif je nu de zalm naar de zijkant van de skottel (achter de verdelers) en warm het groentemengsel nog even op.
- Voeg de creme fraiche toe aan het groentemengsel en verwarm dit.
- Serveer met pasta of gebakken aardappeltjes en vergeet de rosé niet.
Eet smakelijk!
Recepten voor op de camping
Op zoek naar meer recepten voor op de camping? Gewoon van die makkelijke gerechten die kinderen ook graag eten, zonder ingewikkelde ingrediënten? Dan is het KidsErOpUit e-book ‘Koken op de camping’ een aanrader.
Download dit onmisbare e-book nu!
KidsErOpUit is te volgen opFacebook,InstagramenX (voorheen Twitter).