Op vakantie naar Legoland Billund met kinderen in Denemarken

0
57

Als je op zoek bent naar een ideale bestemming voor een gezinsvakantie, dan is Legoland Billund in Denemarken een topkeuze, is mijn (Jesper) ervaring! Dit park biedt eindeloos plezier voor kinderen van alle leeftijden en staat garant voor een onvergetelijke ervaring. Maar naast Legoland zelf is er in Billund en de omgeving nog veel meer te doen. Van het creatieve LEGO House tot het waterparadijs Lalandia en de safari in Givskud Zoo, er is voor elk gezinslid iets leuks te beleven. In dit artikel ontdek je hoe je het meeste uit een vakantie naar Legoland met kinderen kunt halen, inclusief verblijfstips en praktische adviezen.

We hebben ook een leuke vlog gemaakt over ons bezoek aan Legoland. Bekijk hem hier:

 

Bekijk hier direct de prijzen voor een verblijf bij LEGOLAND

 Legoland Billund met kinderen

Legoland Billund: Het ultieme kinderparadijs

Legoland Billund is dé plek waar de fantasie van je kinderen tot leven komt. Met meer dan 50 attracties, een overvloed aan levensgrote LEGO-modellen en themagebieden zoals Duplo Land en Miniland, zullen je kinderen zich geen moment vervelen. Het park is ontworpen met gezinnen in gedachten en biedt attracties voor zowel jonge als oudere kinderen.

 Legoland Billund

Duplo Land is perfect voor de kleintjes. Hier kunnen kinderen spelen in een kleurrijke, veilige omgeving vol zachte en vrolijke LEGO-elementen. De miniatuurtrein en de kleine attracties zorgen ervoor dat zelfs de allerkleinsten zich hier uren kunnen vermaken.

Voor de wat oudere kinderen zijn er de actievere attracties, zoals de Piratenland-achtbaan en de Draken-achtbaan in het kasteelgebied. Voor wie nog meer spanning zoekt, zijn er snelle attracties zoals de X-treme Racers en de waterattracties zoals Pirate Splash Battle, waar je elkaar kunt natspuiten tijdens een piratenavontuur!

 Legoland Billund spookhuis

Een van de hoogtepunten van Legoland Billund is ongetwijfeld Miniland, waar bekende steden en iconische plekken van over de hele wereld zijn nagebouwd met miljoenen LEGO-steentjes. Voor kinderen (en stiekem ook voor ouders) is het fantastisch om te zien hoe gedetailleerd alles is gemaakt.

 Legoland Billund met kids

Plan je bezoek goed: start bijvoorbeeld vroeg in de ochtend bij de populairste attracties om lange wachttijden te vermijden. Legoland biedt ook diverse speeltuinen en rustzones waar je kinderen even kunnen uitrazen of je samen kunt genieten van een hapje en een drankje. Het park is overzichtelijk, wat het voor ouders een stuk makkelijker maakt om de kinderen in de gaten te houden terwijl ze volop genieten.

Miniland in Legoland Billund met kinderen

Wat is er nog meer te doen buiten LEGOLAND in Billund met kinderen?

LEGO House: Creativiteit voor het hele gezin

LEGO House

Een vakantie naar Billund is niet compleet zonder een bezoek aan het LEGO House. Dit interactieve museum is een geweldige plek voor kinderen om hun creativiteit de vrije loop te laten. Het is een ware speeltuin voor de geest, met verschillende themakamers die gericht zijn op creativiteit, bouwen en spelen.

LEGO House boom

Kinderen (en ouders!) kunnen hier urenlang bouwen met miljoenen LEGO-steentjes, in de verschillende ‘experience zones’. In de Rode Zone draait alles om creativiteit: hier kunnen kinderen zelf bouwen en hun eigen bouwwerken tentoonstellen. In de Gele Zone draait het om emoties en verhalen, waar kinderen bijvoorbeeld hun eigen LEGO-figuurtjes kunnen maken en aan de slag kunnen gaan met interactieve installaties.

LEGO House met kinderen

Een van de hoogtepunten van LEGO House is de mogelijkheid om je eigen LEGO-auto te bouwen en te racen tegen andere bezoekers. Dit is een activiteit waar kinderen dol op zijn, vooral als ze tegen hun ouders kunnen racen!

LEGO House met kids

Voor gezinnen is het LEGO House een perfecte mix van spelen en leren, met activiteiten die leuk zijn voor zowel jong als oud. Het is de ideale manier om een dagje creatief bezig te zijn en samen iets moois te maken.

Bouwen in LEGO House

Lalandia Billund: Waterpret en meer voor jong en oud

Lalandia Billund:

Vlak naast Legoland ligt Lalandia Billund, een gigantisch subtropisch zwemparadijs dat voor gezinnen een perfecte aanvulling is op een dag in het pretpark. Het Aquadome, het centrale waterpark, biedt een scala aan glijbanen en zwembaden die voor elke leeftijd geschikt zijn. Van rustige baden voor de allerkleinsten tot spannende, snelle glijbanen voor de oudere kinderen (en ouders!), hier vermaakt het hele gezin zich urenlang.

Aquadome Lalandia Billund:

Naast het zwemmen biedt Lalandia ook tal van andere activiteiten, zoals bowlen, minigolf, schaatsen en een grote indoor speeltuin. De diversiteit aan activiteiten maakt het een fantastische plek om een dag vol afwisseling te beleven. Voor kinderen die niet genoeg kunnen krijgen van avontuur, zijn er zelfs klimwanden en een trampolinepark waar ze hun energie kwijt kunnen.

Zwembad van Lalandia Billund

Als gezin kun je ook samen sporten in de gym of genieten van een ontspannende maaltijd in een van de vele familievriendelijke restaurants. Lalandia is echt een plek waar het hele gezin zich kan vermaken, of je nu van actie houdt of liever rustig samen tijd doorbrengt.

Legoland bij Lalandia Billund

Givskud Zoo: Een safari voor het hele gezin

Als je kinderen gek zijn op dieren, dan is Givskud Zoo een absolute aanrader. Dit safaripark ligt op slechts een korte rit van Billund en biedt een unieke ervaring waarbij je met je eigen auto door het park rijdt en wilde dieren van dichtbij kunt zien. Van giraffen en neushoorns tot leeuwen, het is een onvergetelijke ervaring voor kinderen om deze dieren in een bijna natuurlijke omgeving te zien.

Dierentuin in Givskud Zoo

Naast de autosafari is er ook een groot wandelpark waar je het park te voet verder kunt verkennen. Givskud Zoo heeft ruime, natuurlijk ogende verblijven en biedt ook veel interactieve educatieve programma’s, zodat kinderen spelenderwijs meer kunnen leren over de dieren die ze zien.

Mooie leeuw in Givskud Zoo

Kinderen kunnen hier hun energie kwijt op de vele speelplaatsen die verspreid liggen door het park, en voor de kleine avonturiers zijn er speciale activiteiten zoals fossielen opgraven in de zandbak of een ritje maken in de safaritrein. Het is een geweldige daguitstap voor het hele gezin!

Boek hier je tickets naar Givskud Zoo

Neushoorn in Givskud Zoo

Waar kan je het leukst overnachten tijdens je bezoek aan Legoland met kinderen?

Verblijf in Legoland Holiday Village

Lego in Legoland Holiday Village

Na een dag vol avontuur en plezier is het fijn om samen met je gezin op een relaxte en kindvriendelijke plek te verblijven. Een van de leukste plekken om te overnachten is het Legoland Holiday Village, gelegen op loopafstand van het park. Dit vakantiepark is volledig in LEGO-thema, wat de ervaring voor kinderen nog magischer maakt.

Cottages in Legoland Holiday Village

Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties, zoals Wild West cottages, ninjahutten, of een plek op de camping, voor gezinnen die van kamperen houden. De cottages zijn gezellig ingericht en hebben allemaal een eigen thema, zoals het Wilde Westen of piraten. Dit maakt het voor kinderen een groot avontuur om zelfs na sluitingstijd van het park nog in de LEGO-sfeer te blijven.

Wild West Cabine Legoland Holiday Village

Naast de comfortabele verblijven zijn er op het vakantiepark ook veel faciliteiten voor kinderen, zoals speeltuinen, een mini-golfbaan en BBQ-plekken waar je samen als gezin kunt genieten van een maaltijd in de buitenlucht. De ontspannen sfeer en kindvriendelijke opzet van het park zorgen ervoor dat zowel ouders als kinderen zich hier meteen thuis voelen.

Ontdek hier meer over het vakantiepark

Verblijf in het LEGOLAND Hotel

Na een dag vol avontuur en plezier is er niets leuker dan je dag af te sluiten in het LEGOLAND Hotel, direct naast het park. Dit hotel is een waar paradijs voor kinderen en volledig in LEGO-thema, waardoor de magie van het park gewoon doorloopt tot in je kamer.

LEGOLAND HotelJe kunt kiezen uit verschillende themakamers, zoals de populaire Piratenthema-kamers, Prinsessenkamers, of de spannende Adventure-kamers. De kamers zijn kleurrijk en speels ingericht, met overal LEGO-details die de fantasie van je kinderen prikkelen. Van LEGO-schilderijen aan de muur tot geheime schatten in de kastjes, er valt overal iets te ontdekken. Voor kinderen is het een groot avontuur om zelfs na sluitingstijd van het park nog in deze magische sfeer te blijven.

Restaurant in LEGOLAND Hotel

Het hotel biedt tal van extra faciliteiten die speciaal zijn afgestemd op gezinnen, zoals LEGO-speelruimtes in de lobby waar kinderen hun eigen bouwwerken kunnen maken, en een groot restaurant met een kindvriendelijk buffet. Ouders kunnen ontspannen terwijl de kinderen zich vermaken, en door de nabijheid van het park sta je ’s ochtends vroeg weer als eerste in de rij voor de attracties. Het LEGOLAND Hotel maakt je verblijf helemaal compleet en zorgt ervoor dat zowel ouders als kinderen zich hier helemaal thuis voelen.

Boek hier een vakantie of weekendje weg naar het LEGOLAND Hotel

LEGOLAND Hotel

Praktische tips voor gezinnen in Billund

Een reis naar Billund met het gezin kan prijzig zijn, maar met wat slimme planning hou je de kosten in de hand. Verblijf bijvoorbeeld in een van de vakantiewoningen met een keuken, zodat je af en toe zelf kunt koken en de kosten van restaurantbezoek bespaart. In Billund zijn er supermarkten, zoals Netto en Rema 1000 waar je voordelig boodschappen kunt doen.

Ook handig: zorg ervoor dat je tickets voor Legoland en andere attracties vooraf online boekt, zo vermijd je lange wachtrijen en profiteer je vaak van kortingen. Als je in het hoogseizoen gaat, is het aan te raden om zo vroeg mogelijk in het park te zijn om de populairste attracties als eerste te doen.


Met al deze attracties en tips biedt Billund voor gezinnen een perfecte combinatie van plezier, avontuur en ontspanning. Of je nu met jonge kinderen komt voor de betovering van Legoland of met oudere kinderen de waterpret in Lalandia wilt beleven, je zult je geen moment vervelen. Het wordt een vakantie vol mooie herinneringen voor het hele gezin!

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.