Maartje – verkent impulsief met haar mannen Europa

Wie zijn jullie?

Wij zijn Stephan en Maartje en de ‘mannen’ J. (2012) en M. (2014). We zijn beiden geboren en getogen in het mooie Apeldoorn en wonen daar nog steeds met veel plezier. Ons huishouden (met de nodige drukte en testosteron) is gezellig druk. De uitstapjes met elkaar zijn altijd een hoogtepunt.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Eén favoriete bestemming hebben we niet. We zakken vooral in de zomervakantie vaak af naar het mediterrane zuiden: Frankrijk en Italië. Daar kamperen we met veel plezier. Buiten de zomervakantie zijn we op allerlei plekken te vinden. Van de Veluwe tot Stockholm, van Zandvoort tot Madrid. En elke plek heeft zo z’n charme.

Hoe gaan jullie op vakantie?

Strakke voorbereidingen en uitgewerkte dagplanningen? Die vind je bij ons niet. Vaak kiezen we vrij impulsief voor een vakantie of uitje. Toevallig een interessante post op facebook voorbij zien komen? Dan gaan we daar naartoe. Iemand op een verjaardag wat interessants horen zeggen over een leuke camping? Let’s go! In de zomervakantie houden we van kamperen. Stephan en ik houden van het heerlijke relaxte gevoel van een camping. En voor de jongens is kamperen natuurlijk fantastisch. Maar we staan zeker open staan voor andere opties, bijvoorbeeld een blokhut in Finland huren, naar een all-inclusive hotel op de Balearen of…

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

We zijn erg van de impulsieve acties. Maar ook wij hebben geleerd dat een beetje voorbereiding geen kwaad kan. Al is het maar het reserveren van een hotel of camping. Rondrijden op zoek naar een plek met twee jammerende jongens achterin: niet echt je ultieme vakantieplaatje. En het cliché is waar: hebben je kinderen het leuk, dan heb jij het ook leuk. En wij vinden het hartstikke fijn om de ‘grote mensen’ activiteiten te blijven doen. Denk aan een terrasje pakken, uit eten, met een boek voor de tent. Want andersom gaat het natuurlijk ook op: hebben wij het leuk, dan hebben de kinderen het ook leuk…

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Heel divers. Over bijvoorbeeld lazy zondagmiddagwandelingen op en rond de Veluwe, bezoeken aan theater of festivals en stedentrips in binnen- en buitenland.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

We vinden Europa fantastisch: works for us! Op ons verlanglijstje staat nog een bezoek aan Thomas de Trein Land (Drayton Manor). We hebben hier grote fans in huis. Daarnaast hopen we op de eerste wintersportervaringen samen met de jongens.

Maartje blogt niet meer voor KidsErOpUit. Ze is wel een van onze vaste invallers.