RIU Sri Lanka met kinderen – perfecte afsluiting van je rondreis met het gezin

0
28

Na een rondreis door het exotische Sri Lanka is er niets fijner dan je vakantie in alle luxe af te sluiten bij RIU Sri Lanka. Dit all-inclusive resort, dat ik, Melvin, in september 2024 met mijn gezin bezocht, is de perfecte plek voor gezinnen die op zoek zijn naar ontspanning en plezier voor iedereen. RIU Sri Lanka combineert alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze afsluiting van je avontuur: zwembaden voor de kleintjes, een uitgebreide kinderclub, heerlijke maaltijden en voldoende mogelijkheden voor de ouders om ook even te ontspannen. Hieronder vertel ik je meer over mijn ervaring bij RIU Sri Lanka met kinderen!

Bekijk hier direct de prijzen van een verblijf bij RIU Sri Lanka

RIU Sri Lanka met kinderen: mijn ervaring

Gezinsvriendelijke zwembaden en RiuLand Kinderclub

RIU Sri Lanka beschikt over meerdere zwembaden die perfect zijn voor gezinnen. Wij hebben vooral genoten van het kinderzwembad, waar de kleintjes zich urenlang vermaakten. Het zwembad is ondiep, waardoor het veilig is voor jonge kinderen, en het heeft leuke speelelementen waar ze naar hartenlust konden spetteren en spelen. Onze kinderen hadden de tijd van hun leven in het water!

RIU Sri Lanka met kinderen: mijn ervaring
Het kinderbad

Voor de wat oudere kinderen is er het entertainmentbad, dat ideaal is voor actieve families. Dit zwembad heeft waterpolo-doelen en een volleybalnet, waardoor er altijd wat te doen is voor kinderen en ouders die samen willen spelen. Dagelijks worden hier georganiseerde activiteiten gehouden, zoals waterpolo en andere spelletjes. Ik genoot van de energie en het enthousiasme van mijn kinderen, terwijl ik zelf af en toe een ontspannen duik nam.

RIU Sri Lanka met kinderen: mijn ervaring

Daarnaast biedt de RiuLand Kinderclub een geweldige plek voor kinderen om zich te vermaken, terwijl ouders even kunnen ontspannen. De club organiseert allerlei activiteiten, van knutselen en creatieve spelletjes tot sport en dans. Onze kinderen wilden iedere ochtend meteen naar de club, zodat wij als ouders even konden genieten van wat rust bij het zwembad. De kinderclub is ideaal voor gezinnen, omdat het kinderen de kans geeft nieuwe vriendjes te maken, terwijl je als ouder even lekker kan ontspannen.

RIU Land
RIU Land voor de kleintjes

Ook voor tieners zijn er verschillende activiteiten. Het resort biedt een speciaal entertainmentprogramma dat ook voor deze leeftijdsgroep genoeg te doen biedt, zodat ze zich geen moment vervelen.

Zwembad van RIU Sri Lanka
Mooi uitzicht vanuit het zwembad!

Activiteiten voor het hele gezin: Van sport tot shows

RIU Sri Lanka heeft een breed aanbod aan activiteiten waar het hele gezin van kan genieten. Overdag zijn er sportactiviteiten zoals beachvolleybal, tafeltennis en watersporten. We hebben als gezin meegedaan aan verschillende spellen en het was geweldig om samen actief te zijn tijdens de vakantie. Voor de meer avontuurlijke kinderen zijn er ook opties, zoals snorkelen of zelfs surfen, waarbij ze iets nieuws kunnen proberen in de golven van de Indische Oceaan.

’s Avonds wordt er in het resort entertainment georganiseerd dat geschikt is voor alle leeftijden. Er zijn verschillende liveshows waar het hele gezin van kan genieten. Onze kinderen waren vooral dol op de avondshows, die vol muziek en dans zaten.

Eten en drinken: Voor ieder wat wils

Het all-inclusive concept van RIU Sri Lanka maakt het eten en drinken ontzettend makkelijk voor gezinnen. Er zijn meerdere restaurants die verschillende keukens aanbieden, zoals Italiaans, Aziatisch en de lokale Sri Lankaanse gerechten. Onze kinderen vonden het leuk om nieuwe dingen te proberen, maar er zijn ook altijd veilige opties zoals pizza’s en pasta’s voor de minder avontuurlijke eters.

RIU Sri Lanka met kinderen: mijn ervaring
Hmm… aan lekker eten was geen gebrek!

Het buffet biedt volop keuze en met de vele kindvriendelijke gerechten konden onze kinderen altijd iets vinden dat ze lekker vonden. Bovendien is er gedurende de hele dag een ruim aanbod aan snacks en drankjes, wat ideaal is voor gezinnen. Tussendoor even een ijsje of een sapje halen bij de poolbar was een vast onderdeel van onze dag. Voor ouders is het fijn dat je je geen zorgen hoeft te maken over extra kosten, want alles zit bij het all-inclusive concept inbegrepen.

De restaurants bieden ook kinderstoelen en gezinsvriendelijke ruimtes, zodat het hele gezin comfortabel kan eten.

Ontspanning voor ouders: wellness en strandplezier

Hoewel het resort perfect is voor kinderen, is er ook voldoende ruimte voor ouders om te ontspannen. Terwijl de kinderen zich vermaakten in de RiuLand Kinderclub, konden wij genieten van de Renova Spa, waar we een paar heerlijke uren doorbrachten. Hier kun je gebruik maken van het binnenzwembad, het bubbelbad of een van de vele wellnessbehandelingen. Even helemaal tot rust komen terwijl de kinderen plezier maken is een luxe die je in RIU Sri Lanka volop kunt ervaren.

RIU Sri Lanka met kinderen: mijn ervaring
De wellness baden van het resort

Ook het strand van het resort biedt ontspanning voor het hele gezin. Er zijn voldoende ligbedden voor gezinnen, en het strand is breed en rustig. Onze kinderen genoten van het bouwen van zandkastelen, terwijl wij lekker van de zon en de oceaan konden genieten. Voor de avontuurlijke gezinnen zijn er verschillende watersporten te doen, en het resort biedt ook de mogelijkheid om leuke excursies te boeken naar nabijgelegen natuurparken en culturele bezienswaardigheden.

Strand
Het strand voor het resort

Kamers: Ruime familiekamers met alle gemakken

De familiekamers van RIU Sri Lanka zijn ideaal voor gezinnen. Wij verbleven in een ruime kamer met een balkon dat uitzicht bood op de oceaan. De kamer was voorzien van airconditioning, gratis WiFi, een minibar en een tv – alles wat we nodig hadden om ons thuis te voelen.

De slaapkamer

De badkamer was ruim, met een bad en een aparte douche, perfect voor gezinnen. De kinderen konden na een dagje zwemmen lekker in bad, terwijl wij als ouders genoten van een drankje op het balkon. De kamer biedt genoeg ruimte voor het hele gezin om comfortabel te verblijven, zonder dat het krap aanvoelt.

Bekijk hier de kamers van RIU Sri Lanka

Is RIU Sri Lanka de ideale familievakantie met kinderen?

Na een rondreis door Sri Lanka is RIU Sri Lanka de perfecte plek om samen met je gezin tot rust te komen. Het resort biedt alles wat je nodig hebt voor een ontspannen familievakantie, van zwembaden en kinderclubs tot wellnessfaciliteiten en een prachtig strand. Terwijl de kinderen zich vermaken in de zwembaden of de RiuLand Kinderclub, kunnen ouders genieten van een welverdiend moment van rust in de spa of aan het strand.

RIU Sri Lanka met kinderen: mijn ervaring

Het all-inclusive concept maakt het verblijf zorgeloos: je hoeft je geen zorgen te maken over maaltijden of extra kosten, en iedereen kan genieten van het uitgebreide aanbod aan eten en activiteiten. RIU Sri Lanka is zonder twijfel de perfecte afsluiting van een avontuurlijke rondreis door Sri Lanka, waar zowel kinderen als ouders een onvergetelijke tijd zullen hebben, is mijn ervaring.

Bekijk hier direct de prijzen van een verblijf bij RIU Sri Lanka

Meer lezen?

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.