Gemma – gaat graag actief de natuur in

Wie zijn jullie?

Mijn naam is Gemma. Samen met mijn man Siemen, onze dochter N (2006) en onze jongens tweeling R & S (2009) wonen wij, na 13 jaar Almere, weer in het rustige Friesland. We houden van avontuur en gezelligheid, maar ook van lekker cocoonen met ons gezinnetje.

Wat is jullie favoriete vakantieland?

Ik geloof niet dat wij op dit moment een favoriet land hebben. Spanje zijn we allemaal erg enthousiast over, maar er valt nog zoveel te ontdekken dat dit volgend jaar weer anders kan zijn. In de zomer willen we wel graag een beetje warmte, maar de rest van het jaar verkennen we graag Nederland en Europa. Of dat nou in de sneeuw, het lentezonnetje of een stevige herfststorm is, met de juiste kleding maken we er wel wat van.

Hoe gaan jullie op vakantie?

In het voorjaar en de zomer reizen we het liefst met onze vouwwagen, soms gewoon op de bonnefooi. We zoeken dan graag de wat kleinere en rustige campings op. We verblijven dan bij voorkeur midden in de natuur, op massa campings zul je ons dus niet snel tegenkomen. Daar waar je ’s nachts kunt genieten van stilte en een heldere sterrenhemel zijn wij op ons best.

Tijdens deze tripjes gaan we graag wandelen, mountainbiken, klimmen, kanovaren of canyoning. We worden blij van actief bezig zijn met het hele gezin, al vind ik een dagje in mijn hangmat met een goed boek ook heerlijk hoor!

Wanneer het geen kampeerweer is dan zoeken we een leuk appartementje, een huisje of een hostel. Ook van een leuk doe-museum of een avondje theater kunnen we erg genieten.

Welke tip wil je nu al meegeven aan andere vakantiegangers met kinderen?

Doe wat je leuk vindt en betrek je kinderen in de voorbereidingen voor een vakantie of uitje. Vakantie moet voor iedereen leuk en ontspannen zijn en dat werkt het beste als ook de kinderen ergens naar uitkijken. En de voorpret alleen al is leuk: samen uitzoeken waar mooie dingen te zien zijn of welke route je wil gaan rijden. Je kinderen moeten natuurlijk niet te klein zijn, dan kom je waarschijnlijk niet verder dan de plaatselijke speeltuin, wanneer je ze vraagt waar ze graag naartoe gaan op vakantie.

Ook nemen wij geen tablets mee op vakantie, de kinderen hebben allemaal een (oude) telefoon waar luisterverhalen en hun eigen muziek opstaat. Hierdoor zien ze tijdens de reis meer van de omgeving en merken wij ook dat ze automatisch meer de natuur intrekken in plaats van op zoek naar een goede WiFi verbinding. Uiteraard krijgen ze er wel een koptelefoon bij, wij hebben tenslotte ook vakantie.

Waarover zullen jouw blogberichten gaan?

Die zullen heel uiteenlopend zijn. Het kan gaan over een leuke camping, een avontuurlijk uitje of een bijzondere wandeling. We zijn absoluut geen stedenmensen, dus hierover zul je niet snel een blog van mij tegenkomen.

Wat is jullie ultieme vakantiedroom?

Onze ultieme vakantiedroom? Dat zou toch wel 3 maanden rondtrekken door een ander continent zijn. Dit zou backpacken in Azië kunnen zijn, met een landrover en daktent door Afrika reizen of per camper Australië verkennen. Maar helaas, dat blijft voorlopig nog even bij dromen. Voorlopig nemen we genoegen met het verkennen van ons eigen continent, hier zijn ook voldoende prachtige plekjes te vinden.

Gemma blogt niet meer bij KidsErOpUit.