Mallorca met kinderen: 10 tips

0
631

Mallorca met kinderen bezoeken, dat is volgens veel ouders met jonge kinderen een aanrader. Ferdi van Pappablogt.nl deelt zijn 10 tips voor een vakantie naar dit kindvriendelijke eiland.

Mallorca met kinderen

Het eiland Mallorca kent twee kanten: aan de ene kant is het een walhalla voor feestgangers, maar aan de andere kant is het een top vakantieeiland voor jonge gezinnen.  Er is veel te doen voor jonge kinderen. Weet je al wel dat je een Spaans eiland wilt bezoeken, maar ben je er nog niet over uit welke? Lees dan ook mijn blog over Ibiza met kinderen.

#1 Grotten van Drach

Drakengrotten oftewel de grotten del Drach vonden wij een fantastische bezienswaardigheid om met ons gezin te bezoeken. De grotten zijn mooi uitgelicht en stalactieten steken overal uit het plafond. Aan het einde van de grot bevindt zich een groot ondergronds meer en een magnifieke concertzaal. Als extraatje word je getrakteerd op een mooie muzikale show. Delen van de grotten zijn dan prachtig belicht. Na de voorstelling kun je met een bootje terug varen over het meer. De grotten zijn goed toegankelijk en de kans op verdwalen is uitgesloten. Je kunt verschillende tijdslots boeken waardoor het nooit te druk is tijdens je bezoek.

De grotten van Drach hangen vol stalactieten
De grotten van Drach hangen vol stalactieten

#2  Naar de speeltuin

Een speeltuin bezoeken is onvermijdelijk tijdens een bezoek aan Mallorca met kinderen. Overal op het eiland vind je speeltuintjes, van kleine tot hele grote. Wat leuk is, is dat er veel verschillende onbekende speeltoestellen zijn waardoor elk speeltuintje uniek is. De speeltuintjes zijn goed onderhouden. Of je nu op het strand vertoeft of een dorp of stadje bezoekt, een speeltuin is eigenlijk altijd dichtbij en zorgt voor de nodige afwisseling.

#3 De trein van Palma naar Soller

Onze dochter is weg van treinen en dan vooral naar buiten kijken wat er allemaal te zien is. Deze pittoreske trein rijdt al sinds 1912 van Palma naar Soller en wordt door de Spanjaarden bestempeld als een van de mooiste treinroutes van Europa. Naast de mooie treinrit door de bergen heeft Soller zelf ook veel vermaak te bieden. Zo kun je met een ouderwetse tram doorreizen naar Port de Soller waar een mooi havenstadje met een strand op je wacht. Het ritje met de trein is ongeveer 27 kilometer en duurt 45 minuten. Precies lang genoeg met jonge kinderen.

#4 Het strand van Mallorca bezoeken met kinderen

Uiteraard kun je niet om de mooie stranden van Mallorca heen. Elke grote stad heeft wel een mooi strand voor de deur liggen. Dus waar je ook verblijft op het eiland: je zult nooit ver hoeven reizen voor een dagje strand. Tip: bezoek één van de vele strandtentjes waar vrolijke muziek uit de speakers knalt. Als je liever in een rustige omgeving een broodje eet of een drankje drinkt, kan dat ook.  Strandbedjes zijn op elk strand te huur voor zo’n 5 à 6 euro per dag.

Zandkastelen bouwen op het strand
Zandkastelen bouwen op het strand, daar kunnen wij ons uren mee vermaken

#5 Bezoek Alcudia met je gezin

Toe aan een beetje cultuur? Bezoek het plaatsje Alcudia. Alcudia is goed bereikbaar met het openbaar vervoer of huurauto. Het historische stadscentrum staat bekend om zijn oude stadsmuren en steegjes. Op dinsdag en zondag is er een markt, waar je allerlei lokale handgemaakte producten en lekkernijen vindt. Als extraatje voor de kinderen kun je doorreizen naar het strand waar ook een grote speeltuin aanwezig is.

Alcudia is een prachtig plaatsje
Alcudia is een prachtig plaatsje

#6 Waterpark

Een waterpark mag voor de kinderen natuurlijk niet ontbreken! Mallorca heeft drie grote waterparken: Hidropark, Aqualand en Western Water Park. Aqualand en Western Water Park zijn het meest uitgebreid en hebben voor alle leeftijden leuke attracties. Nadeel is dat ze ook prijzig zijn. Hidropark is iets kleinschaliger en goedkoper maar biedt nog steeds veel leuke waterattracties voor alle leeftijden.

Mallorca met kinderen waterparken
De waterparken zijn top!

#7  Huur een auto en verken het eiland

Mallorca nodigt echt uit tot ontdekken. Een auto huren is niet duur en je kunt veel leuke streken ontdekken. Ook kun je goed wandelen op het eiland bijvoorbeeld in het mooie natuurgebied Albufera waar je onder andere 5 wandelroutes hebt. Ook op de fiets kun je het eiland goed verkennen, de fietspaden en wegen zijn goed.

#8 Marineland

Heel geslaagd was ons uitje naar Marineland. Dit is een soort dierentuin met voornamelijk waterdieren. Zo is er een dolfijnen-, zeeleeuwen- en zeehondenshow. Maar gek genoeg ook een papegaaienshow. Daarnaast zijn er allerlei andere dieren te bewonderen zoals flamingo’s, pinguïns en vind je in het park een groot aquarium met Nemo visjes (erg leuk als je kind net de film heeft gezien) en haaien.

Een leuke bonus is het waterparadijs in het park. Toen onze dochter een grote slok water binnenkreeg, merkten we dat het aangrenzende zeewater wordt gebruikt om de zwembaden te vullen. Het water is dus zout. Vanaf het waterpark heb je toegang tot een klein strandje.

Voor volwassenen is het vrij prijzig: de toegang bedraagt 21 euro per persoon. Kinderen onder de 10 jaar kosten tussen de 10 en 12 euro (prijspeil 2017). Toch vonden we het de prijs dubbel en dwars waard.

#9 Bezoek een baai

Wat niet mag ontbreken is een bezoek aan één van de vele baaien die Mallorca rijk is. Een van de mooiste baaien die wij als gezin hebben bezocht was Cala d’Or. Deze bestaat uit vijf kleinere baaitjes die zeer de moeite waard zijn. In de zomermaanden is het er vaak druk. Wil je liever een rustige baai? Bezoek dan Cala Mitjana, deze ligt noordelijker vlakbij Cala d’Or, maar is een stuk rustiger.

#10 Canyon de la Calobra

In de bergen van Mallorca kun je heerlijk wandelen. Een toeristische trekpleister is Canyon de la Calobra. De weg er naar toe schijnt een adembenemende reis te zijn via smalle kronkelweggetjes. Onderweg kom je prachtige natuur tegen: van rotswanden tot mooie beekjes en de waanzinnige baai in Sa Calobra.

Heb jij ook zin gekregen om Mallorca met kinderen te bezoeken?

Ligging

Meer lezen

Wil je meer over Spanje lezen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.