Leuke activiteiten in Kroatië met kinderen

0
274

Kroatië is een fantastische bestemming voor gezinnen met kinderen. Van waterparken tot historische kastelen, er is voor ieder wat wils. Ontdek hier wat wij leuke activiteiten met kinderen in Kroatië vinden!

Je volgende vakantie in Kroatië is te boeken bij:

Ontdek de leukste activiteiten met kinderen in Kroatië

1. Spetteren in de waterparken

Waterpark Kroatië met kinderen | Leuke activiteiten in Kroatië met kinderen

Kroatië biedt een aantal geweldige waterparken waar kinderen zich heerlijk kunnen uitleven. Hier zijn enkele aanraders:

Aquacolors Poreč:
Dit waterpark in Poreč is een van de grootste in Kroatië. Met talloze glijbanen, een golfslagbad en een lazy river, biedt het plezier voor het hele gezin. Aquacolors staat bekend om zijn schone faciliteiten en veilige omgeving, ideaal voor een dag vol waterpret.

Meer info

Aquapark Istralandia:
Gelegen in het hart van Istrië, biedt Aquapark Istralandia een breed scala aan waterattracties. Van spannende glijbanen tot kinderzwembaden, er is voor elk wat wils. Het park is ook bekend om zijn gezellige sfeer en goede voorzieningen.

Meer info

Aquapark Čikat:
Dit park ligt in een prachtig natuurgebied en combineert waterplezier met een mooie omgeving. Aquapark Čikat biedt verschillende glijbanen, zwembaden en speelzones voor kinderen. Het park is ook gemakkelijk bereikbaar en ideaal voor een gezinsuitje.

Meer info

Aquapark Dalmatia:
Met een breed scala aan attracties, zoals spannende waterglijbanen en kinderzwembaden, is Aquapark Dalmatia perfect voor een dagje uit. Het park biedt ook ontspanningsruimtes voor ouders en diverse eetgelegenheden.

Meer info

Aquapark Dalmaland:
Dit waterpark staat bekend om zijn grote waterglijbanen en leuke kinderzones. Dalmaland biedt een veilige en leuke omgeving voor kinderen van alle leeftijden. Daarnaast zijn er ligweiden en eetgelegenheden voor een complete dag uit.

Meer info

Aquapark MartiLandia:
Gelegen in de regio Sveti Martin, biedt MartiLandia diverse waterattracties voor jong en oud. Het park heeft speciale zones voor de kleintjes en spannende glijbanen voor oudere kinderen. Het is een perfecte plek voor een gezinsuitje.

Meer info

2. Ontmoet de dinosauriërs in Funtana

In het themapark Dinopark Funtana kunnen kinderen een tijdreis maken naar het tijdperk van de dinosauriërs. Gelegen in een oude steengroeve, biedt het park een indrukwekkende collectie levensgrote, bewegende dinosauriërs die zowel jong als oud zullen fascineren. Het park ligt op slechts tien minuten rijden van Poreč, wat het een gemakkelijke dagtrip maakt.

Naast de indrukwekkende dinosauriërs, biedt Dinopark Funtana ook spannende shows, zoals acrobatiek en goochelvoorstellingen, die het avontuur compleet maken. Er is een speeltuin waar kinderen kunnen klimmen en klauteren en een aantal eetgelegenheden voor een heerlijke lunchpauze. Dinopark Funtana combineert educatie en vermaak, waardoor het niet alleen een leuke, maar ook een leerzame ervaring is voor het hele gezin.

Meer info

3. Avontuur in Omiš

Avontuur in Omiš

Omiš is de perfecte bestemming voor gezinnen die van avontuur houden. Deze historische stad, gelegen aan de monding van de rivier Cetina, biedt een breed scala aan buitenactiviteiten. Je kunt raften of kajakken op de rivier Cetina, een ervaring die zowel spannend als verfrissend is. Voor de waaghalzen is er de mogelijkheid om te ziplinen over de rivier, waarbij je geniet van adembenemende uitzichten. De omgeving van Omiš is ook ideaal voor bergbeklimmen en wandelen, met talloze paden die leiden naar prachtige uitzichten en verborgen schatten.

Naast de avontuurlijke activiteiten, heeft Omiš een rijke geschiedenis die teruggaat tot de piratentijd. Elk jaar wordt de beroemde slag uit de 13e eeuw tussen de piratenkoning Malduk en de Venetiaanse vloot nagespeeld in de haven van Omiš, een spektakel dat je niet wilt missen. Dit maakt Omiš niet alleen een bestemming voor avontuur, maar ook voor culturele ontdekkingen.

Meer info

4. Safari op Brijuni

Leuke activiteiten in Kroatië met kinderen

Een bezoek aan het safaripark op het eiland Brijuni is een unieke ervaring die je niet mag missen. Gelegen voor de kust van Pula, biedt dit natuurpark de kans om exotische dieren zoals olifanten, zebra’s en lama’s te zien. Brijuni is niet alleen een natuurpark, maar ook een historische locatie met archeologische vondsten die teruggaan tot de Romeinse tijd. Het safaripark is gemakkelijk te verkennen met een safari-jeep of een toeristentreintje, wat een geweldige manier is om het eiland te ontdekken.

Naast het safaripark, biedt Brijuni ook prachtige stranden en wandelpaden, ideaal voor een rustige dag in de natuur. Het park is kindvriendelijk en biedt educatieve programma’s over de flora en fauna van het eiland, waardoor het zowel leuk als leerzaam is voor kinderen.

Meer info

5. Kastelentocht in Hrvatsko Zagorje

Hrvatsko Zagorje

Hrvatsko Zagorje, gelegen ten noorden van Zagreb, is een regio vol sprookjesachtige kastelen en middeleeuwse ruïnes. Deze kastelen bieden een fascinerende kijk op de rijke geschiedenis van Kroatië en zijn een hoogtepunt voor elke ridder of prinses in de dop. Het meest beroemde kasteel is Trakošćan, dat dateert uit de 13e eeuw en nu een museum herbergt met een indrukwekkende wapenkamer en historische tentoonstellingen. Een ander opmerkelijk kasteel is Veliki Tabor, dat hoog op een heuvel ligt en een prachtig uitzicht biedt op de omliggende regio. Bezoekers kunnen hier deelnemen aan middeleeuwse workshops, riddergevechten aanschouwen en luisteren naar spannende verhalen over de geschiedenis van het kasteel.

Hrvatsko Zagorje biedt niet alleen een blik in het verleden, maar ook prachtige landschappen en authentieke Kroatische cultuur, waardoor het een perfecte bestemming is voor een gezinsuitje.

Meer info

Bonus: International Children’s Festival in Šibenik

Elk jaar in juni verandert de stad Šibenik in een paradijs voor kinderen tijdens het International Children’s Festival. Dit festival biedt een breed scala aan activiteiten en optredens, variërend van theater- en muziekvoorstellingen tot kunstworkshops en interactieve spelletjes. Het festival trekt artiesten en bezoekers van over de hele wereld, wat zorgt voor een levendige en creatieve sfeer. Voor kinderen is dit een kans om nieuwe dingen te ontdekken, creatief bezig te zijn en plezier te hebben in een veilige en inspirerende omgeving.

Ouders kunnen genieten van de bruisende sfeer en de historische schoonheid van Šibenik, terwijl de kinderen zich vermaken. Dit maakt het International Children’s Festival een niet te missen evenement voor gezinnen die Kroatië bezoeken.

Meer info

Je volgende vakantie in Kroatië is te boeken bij:


Met deze tips zullen kinderen zich geen moment vervelen tijdens een vakantie in Kroatië! Hopelijk zitten er leuke activiteiten met kinderen in Kroatië voor jou tussen!

Meer lezen? 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.