Eurothermen Resort in Vitawelt, leuk met kids?

0
112

De vakantieregio Vitawelt in het hart van Opper-Oostenrijk, is om te gieren voor gezinnen met kinderen!  Ga met de hele familie op avontuur in de natuur en in het water. Dit spa-paradijs ligt op ongeveer een uur rijden van Linz en is omgeven door landerijen en heuvels.

Bovendien is Vitawelt prima te combineren met bijvoorbeeld de Donauregio. Waar je heerlijk kunt fietsen. Maar kinderen willen vaak maar één ding: plonzen, spetteren en duiken. Het liefste de hele dag. Voor alle jonge, en oudere waterratten heb ik goed nieuws: Vitawelt is één groot waterparadijs. In dit blog deelt Reisachtige Laura haar ervaringen en tips.

Bekijk hier direct de prijzen van Eurothermen!

Eurothermen Resort in Vitawelt: non stop plezier

Hoogtepunt van de omgeving Grieskirchen is volgens kids is het Eurothermen Resort Bad Schallerbach, een waterpark van 3500 vierkante meters aan thermale en zwembaden. Voor wie is het geschikt? Het zwemparadijs heeft verschillende themagebieden waar kinderen van alle leeftijden én ouders zich prima kunnen vermaken. Dat kan in zowel buiten als binnen: het hele jaar door.

Ervaring Eurothermen Resort Bad Schallerbach in Vitawelt bezoeken met kinderenDeze themagebieden zijn leuk met kinderen

  • Aquapulco Piratenwereld- In dit piratenthema slinger je je een weg door glijbanen, waterspeeltuinen en spannende waterattracties.
  • Tropicana- In dit themagebied is het altijd zomer. In de winter en de herfst, maar ook in de lente en hang je hier lekker onder palmbomen of in het warme water. Met diverse slides, en verschillende warmwaterbaden heb je het vakantiegevoel hier zo te pakken.
  • Relaxium: hoewel dit themagebied meer gericht is op volwassenen, is het goed chillen met de familie in zwembaden en wellness faciliteiten.

Het leukste van Eurothermen?

Wat dit zwemparadijs zo leuk maakt is de mooie tuin en het strandje. In de zomermaanden zit je hier heerlijk buiten. Ook de poolbar is een geinige gimmick. Met een drankje in het warme water de zon zien ondergaan, of gewoon het glas heffen in een regenbui. Heerlijk! Voor ouders die even willen chillen is er ook het zogenaamde Bergdorp. In dit themagebied zijn verschillende sauna’s, spa’s en speciale baden. In de avonduren is het hier lekker rustig.

Spa en aquacentrum in Opper-Oostenrijk, leuk voor ouders en kinderen.

Gezinsvriendelijke restaurants
In de ochtend is er een mega uitgebreid ontbijtbuffet met veel gezonde keuzes. Indrukwekkend! Voor gasten van het spahotel Paradiso is het geweldige ontbijt inbegrepen. Voor de lunch en het diner kun je in meerdere restaurants terecht. In het buffetrestaurant heb je geen kind meer aan ze: er is zelfs een kinderbuffet. Wat mij betreft is het a la carte restaurant met kinderen en tieners een leuke fine dining ervaring.

Hotel Paradiso

Het bijbehorende hotel Paradiso lijkt zo te zijn weggelopen uit de jaren 80. Dat is even wennen. Maar de recent verbouwde familiekamers zijn mooi en comfortabel, met aparte slaapgedeeltes voor ouders en kinderen. De nieuwe kamers zijn modern ingericht en lekker ruim bemeten. Handig: Met directe toegang tot de thermen is dit de perfecte uitvalsbasis voor een ontspannen Spa en familievakantie. Energie over in de avonden? Er is ook een bioscoop en game room. Tip: naast het Eurothermen Resort Bad Schallerbach is een leuke speeltuin in het park. Gratis toegankelijk voor iedereen.

Hotel Paradiso bij het Eurothermen Resort in Vitawelt (Oostenrijk)Een verblijf van enkele dagen is niet goedkoop, maar zwemliefhebbers halen dit er tot d laatste drup vast uit. Reken op een slordige 500 euro per dag voor de hele familie. Al is deze prijs met ontbijt, diner en inclusief toegang tot zwemparadijs.

Een dagentree is overigens ook een optie voor wie alleen de thermen wil bezoeken. Houd de website in de gaten voor aantrekkelijke aanbiedingen, of kortingen op gezinsarrangementen. Jonge kinderen verblijven overigens gratis bij ouder op de kamer. Let op: in het hoogseizoen in februari kan het druk worden. Het prijsniveau ligt dan wat hoger.

Fietsen en wandelen in Bad Schallerbach

Bad Schallerbach is ook een fijne uitvalsbasis voor fiets- en wandeltochten in de heuvelachtige omgeving. Al moet je voor de echte bergen in Pyhrn-Priel zijn. Er zijn tal van routes door het groene landschap, waaronder een leuke e-bike route voor families. Deze tocht voert langs pittoreske dorpjes, het platteland met landbouw en bossen rondom Grieskirchen.

Vitawelt in OostenrijkDankzij de elektrische ondersteuning is de route geschikt voor kinderen en volwassenen van alle leeftijden. Ebikes huren kan in Bad Schhahllerbach. Meer info op deze site: vitawelt.at.

Bezoek Linz

Speeltuin, museum

Een uurtje rijden verderop, in de stad Linz, ligt het Ars Electronica museum. Een interactieve fusie tussen wetenschap en kunst. Ontdek hoe kunstmatige intelligentie zich in de toekomst ontwikkeld, maak muziek met AI. Tal van wisselende en vaste tentoonstellingen. Leuk voor de hele familie.

Bekijk hier alle activiteiten in Linz!

Grottenbahn Linz

Dit treintje uit 1906 voert bezoekers in een grot langs sprookjestaferelen. Een beetje zoals de Efteling, maar dan kneuterig gezellig. Het treintje maakt enkele rondjes door de grot. Aan het einde van de rit loop je zo het middeleeuwse hoofdplein van Linz: de Hauptplatz op. Een mooie nagebouwde miniatuurversie van het plein, met links en rechts in zijstraatjes enkele Grimm-sprookjes. Het plein is leuk voor de hele familie, het treintje vooral leuk met kleintjes.

Lees hier verder over activiteiten die je kunt doen in Linz of bekijk hier direct de prijzen van Eurothermen!

Meer lezen?

Toscane met kinderen: tips & de leukste plekjes om te bezoeken
Landal Duitsland: zo vind je de leukste vakantieparken
Kleine kindvriendelijke campings in Nederland
Op vakantie naar Denemarken met kinderen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.