Mini ZOO Land en andere bezienswaardigheden in Slovenske Konjice

2
626

Tijdens haar vakantie in Slovenië bezoekt Saskia Mini ZOO Land en enkele andere bezienswaardigheden in Slovenske Konjice. Mini ZOO Land is een bijzonder speelpark en dierentuin in het oosten van het land. Hoewel, deze woorden zeggen niet echt wat voor een plek het is. Het is zo’n attractie waarvan je hoopt dat er niet te veel toeristen komen zodat het qua sfeer kan blijven wat het is. Informeel, soms wat rommelig, alles lijkt te kunnen. Ontdek ook de andere bezienswaardigheden in Slovenske Konjice die je goed met elkaar kan combineren.

Mini ZOO Land in Slovenske Konjice

Het navigatiesysteem brengt ons in een keer naar het goede adres. We zien links een braakliggend terrein dat dienst doet als parkeerplaats. Maar waar is die dierentuin nu? Dan zie ik aan de rechterkant van de weg een klein poortje met daarboven de tekst ‘Mini ZOO Land’. Oei, ik bereid me voor op een teleurstelling bij de kinderen. Dit ziet er heel klein uit, waarschijnlijk zijn we zo uitgekeken…

We lopen onder het poortje door. Via een smal pad komen we achter de bebouwing. Hier staat een kassa met een dame die ons allervriendelijkst in half Engels/half Sloveens helpt. De kinderen krijgen een bakje voer en dan wijst ze naar links.

Mini ZOO Land, een van de bezienswaardigheden in Slovenske Konjice.
Mini ZOO Land, een van de bezienswaardigheden in Slovenske Konjice.

De dieren in Mini ZOO Land

Het vlonderpad leidt ons langs de kangoeroes. De dieren zitten rustig in hun verblijf. Dochter M. en zoon C. proberen ze te laten springen, maar ondanks hun aanmoedigingen zit er weinig beweging in. We strooien wat voer in hun verblijf, maar vragen ons af of het voer wel voor kangoeroes is. Als we verder lopen zien we alpaca’s. Die vind ik zo leuk om te zien. In het verblijf ernaast zitten enkele grote schildpadden. Niet achter glas, maar slechts van de bezoekers gescheiden door een rijtje stenen. Op het hekwerk van de alpaca’s valt mijn blik op een papegaai. Hij hupst daar los rond. Een stukje verderop zit er nog een. Ah, voor hen is het voer bedoeld. De snavel ziet er scherp uit, net als de nagels op z’n poten. M. en C. houden hierdoor enige afstand tot de papegaaien. We strooien het voer op het hekwerk, zo, dan kunnen ze er zelf heen lopen.

Later vinden we meer dieren. Een krokodil in een in ons ogen discutabel klein verblijf, allerlei soorten vogels, een zwijntje, konijnen en een haan. Ik heb medelijden met de dieren. De hokken zouden groter en moderner kunnen, zoals we kennen van andere dierentuinen.

Alpaca's, ik vind ze leuk.
Alpaca’s, ik vind ze leuk.
Mooie vogels.
Mooie vogels.
Ontmoeting met de haan.
Ontmoeting met de haan.

Spelen in Mini ZOO Land

Waar het dierengedeelte ons tegenvalt worden we verrast door het speelgedeelte. Dit hadden we totaal niet verwacht. Een echt kinderparadijs! Een piratenschip, zelf in elkaar getimmerde kabelbaan, uitkijktorens. klimrekken en nog veel meer bijzondere bouwwerken. Met voor de ouders fijne ligstoelen met een afdakje tegen de zon. Het zal vast niet voldoen aan de strenge veiligheidsrichtlijnen voor speeltoestellen die we in Nederland kennen, maar het speelplezier is er misschien wel groter door. Dit is met liefde in elkaar geknutseld. Vast door een volwassene die het kind in zichzelf nog weet te vinden.

Het speelgedeelte. Gaaf he?
Het speelgedeelte. Gaaf he?
Er ligt zelfs een oude onderzeeër in Mini ZOO Land.
Er ligt zelfs een oude onderzeeër in Mini ZOO Land.
Wat is er hier veel te klimmen en te klauteren.
Wat is er hier veel te klimmen en te klauteren.

Vooral C. vindt het prachtig. Hij rent door het piratenschip, klimt omhoog en komt net wat lengte tekort. M. geeft hem een zetje en dan klauteren ze met z’n tweeën tussen de uitkijktorens. De kabelbaan heeft niet meteen hun interesse. Het ritje begint op een hoge toren en dat is even spannend. Maar als M. toch gaat is het hek van de dam. De kabelbaan gaat heel hard, super leuk voor grotere kinderen!

Maureen zoeft met de kabelbaan naar beneden.
M. zoeft met de kabelbaan naar beneden.
Met een platte kunststof schijf de glijbaan af.
Met een platte kunststof schijf de glijbaan af.

Ondertussen lig ik in een van de ligstoelen te relaxen. Opeens heb ik een geweerloop voor m’n neus. Niet met een dreigende crimineel, maar met lachende zoon en dochter erachter. Ergens op het terrein heeft C. geweren gevonden. Nu is het feest compleet voor hem. M. is aangestoken door zijn enthousiasme en samen rennen ze rondjes. C. laat het geweer tijdens de rest van ons bezoek aan Mini ZOO Land niet meer los.

De ligstoelen rondom de trampoline.
De ligstoelen rondom de trampoline.
Geweren verzamelen.
Geweren verzamelen.

G. en ik willen verder kijken en krijgen M. en C. met moeite mee. We zien enkele Wild West taferelen. Hoe leuk is het dan om je vader op te sluiten of onder schot te nemen? Je kan al raden wat er gebeurde…

Welkom in het wilde westen van Slovenske Konjice.
Welkom in het wilde westen van Slovenske Konjice.
Handen omhoog of ik schiet!
Handen omhoog of ik schiet!

Meer informatie over Mini ZOO Land in Slovenske Konjice is hier te vinden. De website is alleen in het Sloveens, maar je kan met behulp van Google Translate in ieder geval de openingstijden bekijken. Volwassenen betalen 5 euro entree en kinderen 3 euro. Een bakje voer kost 1 euro (prijspeil 2016). Afhankelijk van de interesses van je kinderen kan je je hier ongeveer een halve dag vermaken.

Ontdek meer bezienswaardigheden in Slovenske Konjice

Voor of na een bezoek aan Mini ZOO Land is er tijd over om meer bezienswaardigheden in Slovenske Konjice te bezoeken. Het plaatsje zelf is niet groot en heeft nog geen 5.000 inwoners. Toch is het leuk om met kinderen naar het centrum te rijden. In de straat waar ook de Tourist Information te vinden is zien we leuke geveltjes en een smalle waterloop. Loop zeker verder omhoog. Aan onze rechterhand zien we een kerkje. Een stukje verder links is een leuke speeltuin voor kinderen. Ook is het hier mogelijk om over het water heen te springen, altijd leuk voor kinderen. Bovenaan de waterloop staat een oud pand. Van buitenaf verwacht je het niet, maar je kan hier naar binnen. We treffen er een charmant winkeltje waar allerlei handgemaakte geparfumeerde olie te koop is.

De hoofdstraat van Slovenske Konjice.
De hoofdstraat van Slovenske Konjice.
Springen over het water.
Springen over het water.
De leuke speeltuin in Slovenske Konjice.
De leuke speeltuin in Slovenske Konjice.

In de omgeving van Slovenske Konjice wordt veel wijn verbouwd. Wij bezoeken de moderne wijnboerderij Zlati Gric en krijgen een rondleiding waarbij uitleg wordt gegeven over het maken van wijn. Dit gaat in het Engels en we vertalen snel voor de kinderen. Natuurlijk proeven we ook en gaan we niet weg zonder een fles wijn te kopen.

De wijnranken op de heuvels bij Slovenske Konjice.
De wijnranken op de heuvels bij Slovenske Konjice.

Op een half uur rijden van Slovenske Konjice ligt het klooster van Zice. Met een audioguide kan je dit oude klooster bezoeken. De lol van M. en C. zit er vooral in om alle nummertjes te vinden en ondertussen overal tussendoor te rennen. Dat mag hier allemaal, dus erg leuk om kinderen zelf rond te laten lopen en te laten ontdekken. In het naastgelegen restaurant kan je lekker eten.

Op weg naar het oude klooster.
Op weg naar het oude klooster.
Genoeg ruimte om rond te rennen en te ontdekken.
Genoeg ruimte om rond te rennen en te ontdekken.
Klimmen en klauteren.
Klimmen en klauteren.

Overnachten in Slovenske Konjice

De bezienswaardigheden in Slovenske Konjice zijn goed te bezoeken als dagtrip vanuit Terme Olimia. Ook in Slovenske Konjice zelf kan je bijzonder overnachten. Een accommodatie waar wij hebben geluncht zag er zo leuk uit dat ik die zeker zou aanbevelen als je een rondreis in Slovenië maakt. Vooral voor paardenliefhebbers is Ranc Dravinja een aanrader. Je kan er in de stal op het stro slapen of kiezen voor een van de kamers. Alle gerechten komen uit de eigen moestuin en zijn dus verser dan vers. Ranc Dravinja staat op ons lijstje met accommodaties voor een volgende vakantie in Slovenië.

Ranc Davinja.
Ranc Dravinja.
Naast de paarden zijn er ook ezels, waaronder dit nieuwsgierige exemplaar.
Naast de paarden zijn er ook ezels, waaronder dit nieuwsgierige exemplaar.
Konijntjes kijken.
Konijntjes kijken.
Ook hier treffen we een zelf in elkaar getimmerd speeltoestel.
Ook hier treffen we een zelf in elkaar getimmerd speeltoestel.
Back to basic? Slaap dan een nachtje in het stro.
Back to basic? Slaap dan een nachtje in het stro.
Iets minder basic? Kies dan voor een kamer met gewone bedden.
Iets minder basic? Kies dan voor een kamer met gewone bedden.
Alles is zelf geproduceerd in deze winkel.
Alles is zelf geproduceerd in deze winkel.
Echt genieten!
Echt genieten!

Heb jij tips voor andere bezienswaardigheden in Slovenske Konjince? Laat het ons vooral weten!

Meer lezen

Slovenië is een afwisselend vakantieland. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Mijn Slovenië. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

2 REACTIES

  1. Wat ontzettend leuk om jullie verhalen en tips te lezen over Slovenie! Wij gaan in augustus voor ruim drie weken rond reizen door slovenie met twee kids. Wij gaan zelf helemaal naar Maribor en Murska sabota in het noord westen van Slovenie.Hier heb ik nog niet veel info over kunnen lezen. Bedankt voor de tips

    • Wat een goed vooruitzicht! De volgende keer dat we naar Slovenie gaan willen we het noordwesten ook meepakken. Twee weken was daar net tekort voor.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.