De leukste uitjes met Pasen volgens de KidsErOpUit-bloggers

0
526

De leukste uitjes met Pasen… heb jij al plannen? Jolinda, Fieke, Suzanne, LinekeSaskia, Annemiek, Mieke, Iris, Daphne en Irma delen vandaag de leukste uitjes met Pasen. Eieren zoeken, paasvuren en jonge dieren. Overal in het land worden leuke activiteiten georganiseerd voor het hele gezin. Dit zijn onze favorieten.

De leukste uitjes met Pasen

Met Pasen even ertussen uit. Een frisse neus halen. De grote attracties zijn meestal erg druk tijdens zo’n lang weekend. In de directe omgeving wordt er genoeg georganiseerd. Pak de lokale krant erbij en ontdek wat er bij jou in de buurt te doen is.

Wat wij de leukste uitjes met Pasen vinden? Dat lees je hieronder. We vinden het leuk als je jouw favoriete uitje ook met ons wil delen.

‘Vind het ei’ bij Nationaal Park De Hoge Veluwe

Jolinda: “Wij gaan sinds een paar jaar naar ‘Vind het ei’ bij Nationaal Park De Hoge Veluwe. Op Tweede Paasdag is daar een groot eierzoekfestijn in de omgeving van het Bezoekerscentrum. Kinderen kunnen op zoek gaan naar het gouden, zilveren of bronzen ei en een mooie prijs winnen! Vooral onze jongste is hier goed in, ze heeft tussen de 300 eieren al een keer een zilveren en het jaar erop een bronzen ei gevonden.

Er worden twee locaties afgezet waar de eieren gezocht kunnen worden. Een veld voor kinderen tot en met 5 jaar en een groter gebied voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. We combineren het vaak met een wandeling of fietstochtje. Ook zijn er activiteiten voorafgaand aan het eieren zoeken, zoals eieren schilderen en schminken.”

Op zoek naar het gouden ei. Een van de leukste uitjes met Pasen.
Op zoek naar het gouden ei. Een van de leukste uitjes met Pasen.

Paasvuur

Fieke: “Als het kan proberen we een paasvuur te bezoeken bij ons in de buurt. Aan het begin van de avond op de fiets er naar toe. De kinderen helpen nog even mee om de stapel hout van wat extra takjes te voorzien en dan wachten tot het aangestoken wordt. De kinderen vinden het maar wat spannend. Ze zijn onder de indruk van het grote vuur.

Met een drankje erbij turen we dan gezellig met zijn allen in het vuur! En als het dan al lang bedtijd is geweest stappen we weer op de fiets en fietsen we door het donker naar huis. De kinderen zitten lekker warm onder een dekentje in de bakfiets. De paasvuren staan vaak vermeld in de lokale kranten en websites. Het is een van de uitjes met Pasen die vooral in het oosten van het land populair is.”

Het vuur is aangestoken.
Het vuur is aangestoken.
Genieten van de zonsondergang en het vuur.
Genieten van de zonsondergang en het vuur.

Jonge Dierenfeest Ulebelt 

Suzanne: “Wij proberen elk jaar wat anders te kiezen als een van de uitjes met Pasen. Maar favoriet was de afgelopen jaren het bezoek aan de lokale kinderboerderij De Ulebelt. Die organiseren elk jaar op Tweede Paasdag het jonge dierenfeest. Je mag dan lammetjes aaien, kuikens knuffelen en er zijn allemaal leuke activiteiten zoals brood bakken. Aangezien de kinderen daar inmiddels wat te groot voor zijn geworden, zoeken we dit jaar een paasvuur op.”

Lammetjes knuffelen.
Lammetjes knuffelen.

Eieren zoeken bij het Pluimveemuseum

Lineke: “Als je zegt ‘leukste uitjes met Pasen’, dan denk ik toch gelijk aan eieren en Barneveld. En niet alleen omdat ik er vandaan kom, maar omdat Barneveld ook wel het Kippendorp genoemd word. Wil je met de Pasen op een originele plek eieren zoeken met je kinderen? Ga dan in het paasweekend vooral naar het Nederlands Pluimveemuseum in Barneveld. Kinderen tot 12 jaar kunnen in de Hoendertuin op zoek naar goed verstopte eieren. Er is zelfs een gouden ei verstopt. Wie dat vindt gaat met een leuke prijs naar huis.

Op Goede Vrijdag is er een zoektocht om 15 uur. Op zaterdag voor Pasen en Tweede Paasdag zijn er zoektochten om 11, 13.30 en 15.30 uur. En als je er dan toch bent is een rondje door het museum een must. Kom alles te weten over de kip en het ei. En natuurlijk gaat er niets boven kuikentjes knuffelen met Pasen. Ook dat kan in het museum. Kijk voor meer info op de website van het Pluimveemuseum en check daar altijd de actuele tijden van de zoektochten.”

Zo schattig!
Zo schattig!

Bollenvelden en jonge dieren als favoriete uitjes met Pasen

Saskia: “Als ik aan uitjes met Pasen denk, dan denk ik aan jonge dieren. Wij gaan graag naar een schaapskudde om lammetjes te kijken. Ook het genieten van de lente hoort er voor mij echt bij. Bijvoorbeeld naar de bollenvelden, die staan nog mooi in bloei. De Keukenhof zou ik niet doen met Pasen, dat is veel te druk, dit is wel een aanrader om net voor of net na Pasen te doen.”

De lammetjes zijn echte stuntkampioenen.
De lammetjes zijn echte stuntkampioenen.
Kleurenpracht in de Keukenhof.
Kleurenpracht in de Keukenhof.

Paasspeurtocht in de Botanische tuinen in Utrecht

Mieke: “De Paasspeurtocht van vorig jaar in de Botanische tuinen in Utrecht was erg leuk! Ook zonder deze speurtocht is een bezoekje met Pasen aan deze tuinen ontzettend leuk. Er zijn verschillende kinderspeurtochten en het voorjaar is er duidelijk te zien en te ruiken. Op beide Paasdagen geopend.”  

Hier lees je meer over de Botanische tuinen in Utrecht.

Bokrijk: eieren zoeken en jonge dieren knuffelen

Annemiek: “Wij zijn vlak voor Pasen in Bokrijk geweest, en dat kan ik tippen als ontzettend leuk Paasuitje net over de grens in België. In het museumdeel ‘Kempen’ zijn eitjes verstopt, er is een demonstratie eitjes versieren en er zijn jonge dieren te bezoeken. Daarnaast kunnen alle reguliere activiteiten ook gedaan worden, inclusief de interactieve Bruegel-game.”

Spellen spelen met Pasen in Openluchtmuseum Bokrijk.
Spellen spelen met Pasen in Openluchtmuseum Bokrijk.
Genoeg dieren te zien in Openluchtmuseum Bokrijk
Genoeg dieren te zien in Openluchtmuseum Bokrijk

Lekker naar de camping

Iris S: “Wij gaan ieder jaar naar de Sprookjescamping met vrienden rond de Pasen. We organiseren dan een echte eierenjacht met prijzenmandjes. Op de camping zelf is er ook altijd van alles te doen rondom het thema, maar onze kids zijn meestal bezig met hun eigen activiteiten, zoals spelletjes en hutten bouwen.” 

Naar het museum of het bos in, altijd leuke uitjes met Pasen

Daphne: “Met Pasen hebben wij altijd een brunch met de familie en meestal verder weinig plannen. Dit jaar willen we misschien naar het Zuiderzeemuseum waar allerlei Paasactiviteiten te doen zijn. Of we gaan lekker het Amsterdamse bos in, naar het lente-Boskabouterpad of we varen met de boswachter mee. Gelukkig is Pasen twee dagen!”

Met de museumveerboot vaar je vanaf de parkeerplaats naar het Zuiderzeemuseum.
Met de museumveerboot vaar je vanaf de parkeerplaats naar het Zuiderzeemuseum.

Paviljoen Appelbergen in Glimmen

Irma: “Wij gaan altijd eieren zoeken met de buren en de kinderen. We gaan eigenlijk nooit weg, maar als we daar wel zin in krijgen, dan zou ik Paviljoen Appelbergen in Glimmen bezoeken. Daar kun je paaseieren zoeken met paashaas en aan het einde pannenkoeken eten. Het paviljoen ligt in het bos en je kan er ook mooi wandelen.” 

Eieren zoeken is toch wel een van de leukste uitjes met Pasen.
Eieren zoeken is toch wel een van de leukste uitjes met Pasen.

Wat vind jij de leukste uitjes met Pasen voor gezinnen?

Meer lezen

Op zoek naar meer ideeën voor dit Paasweekend? Klik & kijk voor meer informatie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.