Op zoek naar een familiekamer in Leiden? Wij tippen Holiday Inn

0
536

Een familiekamer in Leiden vind je in het kindvriendelijke hotel Holiday Inn. Karijn verbleef er met haar gezin en was verrast door het concept van het hotel.

Geschikte familiekamer in Leiden voor vijf personen

Als wij een weekendje weggaan en één nachtje overnachten zoeken we een kamer in een hotel of B&B. Maar een hotel vinden met een familiekamer die geschikt is voor vijf personen is nog niet zo’n gemakkelijke opgave. Als dat lukt, zijn we al blij en letten niet zo op andere kindvriendelijke elementen.

Bij Holiday Inn in Leiden worden we verrast door alle extra faciliteiten voor kinderen. Net alsof we in een vakantiepark zijn!

Alvast nieuwsgierig wat er in Leiden te doen is? Lees dan hier het blog over een stedentrip Leiden met kinderen.

Vriendelijke ontvangst voor de kinderen

Als we inchecken, krijgen mijn kinderen van de vriendelijke receptioniste alledrie een verrassingsbox. Nieuwsgierig nemen ze hem in ontvangst. De inhoud wordt grondig bestudeerd en vooral het snoep wordt enthousiast getoond.

Het hotel heeft een grote lobby met verschillende banken. De kinderen kunnen rustig even neerploffen en een kleurplaat uit de verrassingsbox maken. Ik heb helemaal niet het gevoel hebt dat andere gasten er last van hebben.

Geschakelde familiekamer

Als we bij onze kamers aankomen, zien we dat de kamers bij de deuren buitenlampen hebben en een groot raam aan de voorkant. Je hebt zo het idee van een motel, maar dan niet eentje die uitkomt op een parkeerplaats maar op een grote overdekte binnenplaats. Voor de kamers is een afscheiding gemaakt en daarachter bevindt zich de speelplek voor de kinderen en de binnentuin met restaurant. We horen al wat kinderen spelen, dat klinkt gezellig!

De kamers zijn met via een binnendeur met elkaar verbonden. Beide kamers hebben twee 2-persoonsbedden, een bureautje, kasten en een badkamer met bad, douche en toilet. Allemaal netjes en schoon. Het is niet groot, maar ruim genoeg om als gezin met twee volwassenen en twee kinderen op één kamer te verblijven.

In het hotel logeren kinderen tot en met 19 jaar gratis op de kamer (minimaal één volwassene per kamer, max twee kinderen per kamer). En mocht een kinderbedje nodig zijn, dan wordt dat kosteloos neergezet. 

Zwembad en Jungleclub

Als we ’s middags terugkomen van ons bezoek aan het historische centrum van Leiden, zijn onze kinderen in no time omgekleed. Eerder op de dag kwamen we al langs het zwembad, dus vanaf die tijd lopen ze zich al te verheugen op een plons in het zwembad.

Het zwembad is basic maar heerlijk warm. De kinderen zwemmen en spelen er een uurtje en willen daarna door naar de Jungle Club.

In de Jungle Club is vermaak voor kinderen in verschillende leeftijden. Onze peuter laat zich graag vallen in de ballenbak om daarna van de glijbaan te roetsjen. De oudste heeft meer interesse in de voetbaltafel en met de middelste speel ik 4 op een rij op het levensgrote spel. In het weekend is er ’s avonds een nanny die de kinderen vermaakt met kleurplaten en maskers maken.

Ook loopt de mascotte van Holiday Inn rond: Tony Turtle drentelt door het restaurant en gaat met kinderen op de foto. Die van ons slaan even over: de oudste hoeft niet meer zo nodig en de andere twee vinden het te spannend.

Welcome to the jungle(club)!
Welcome to the jungle(club)!


Ook met een voetje in het loopgips kun je van de glijbaan

Holiday Inn heeft zijn eigen mascotte
Holiday Inn heeft zijn eigen mascotte

Eten in de binnentuin

Na het spelen en zwemmen hebben we geen puf meer om het centrum van Leiden in te gaan. We besluiten in het hotel te eten. Ook wat het eten betreft richt het hotel zich in het weekend op families. Dan serveert het restaurant een familiebuffet waar kinderen tot en met 12 jaar gratis van mogen eten.

Familiebuffet

Heel fijn voor ons, zo’n buffet met voor ieder wat wils. De kinderen willen in ieder geval frietjes en poffertjes. Met een boel rauwkost en wat stokbroodjes er bij, hebben ze een bord vol waar ze van genieten. Als ze zien dat wij zalm hebben, lopen ze nog een rondje. Er is veel keus. Van soep, tot verschillende rauwe vis en salades tot rijst, pasta en verschillende soorten warme vis en vlees.

Een toetje mag niet ontbreken. Onze kinderen mogen zelf een ijsje versieren met verschillende toppings. Wij gaan voor vers fruit en een stukje taart van het taartenbuffet. We eten geen culinaire hoogstandjes maar het smaakt goed en het aanbod is groot.

Als we teruglopen naar onze kamer nemen we een kijkje bij de grote vijver in de binnenplaats die met veel groen omkleed is en de plaats een botanisch gevoel geeft. “Ik heb nog nooit zoveel schildpadden gezien,” roept mijn middelste dochter opgetogen. In en rond de vijver treffen we naast de vissen inderdaad veel schildpadden aan.

We slapen allemaal goed op onze kamers. Minpuntje is alleen dat tot laat er nog geluid van de binnenplaats is. De binnenspeelplaats galmt nogal waardoor spelende kinderen goed hoorbaar zijn. Maar als eenmaal alle kinderen in hun kamers zijn, is het heel rustig.

Ontbijtbuffet

De volgende ochtend ontbijten we in het restaurant. Ook nu is er volop keus in koude en warme gerechten. We doen ons tegoed aan verse broodjes, sapjes, yoghurt en… poffertjes. Ook als ontbijt heel smakelijk!

Na het eten spelen de kinderen in de Jungle Club terwijl wij de koffers inpakken. We zijn het er over eens: Holiday Inn weet goed wat gezinnen met kinderen willen!

In de vijver bij het restaurant vind je nog veel meer echte schildpadden
In de vijver bij het restaurant vind je nog veel meer echte schildpadden

Slim, zo'n familiebuffet in het weekend!

Slim, zo’n familiebuffet in het weekend!

 

Bezienswaardigheden in Leiden

Holiday Inn ligt op zo’n 10 minuten autorijden van het centrum van Leiden dat een bezoek zeker waard is. Maak met je kinderen een boottocht over de grachten. Je hoort en ziet zo veel van de geschiedenis van Leiden aan je voorbijtrekken. Lees ons blog voor meer tips voor een weekendje Leiden met kinderen.

In Leiden barst het van de leuke musea voor kinderen, zoals Museum Boerhaave, het wetenschaps- en geneeskundemuseum. Ook Naturalis is een aanrader om met kinderen te bezoeken (let op: tijdelijk gesloten i.v.m. verbouwing) of Corpus, waar je een reis door het menselijk lichaam. Bij het Rijksmuseum van Oudheden ga je terug naar de tijd van de Egyptenaren.

Praktische informatie Holiday Inn

Een familiekamer in Leiden bij Holiday Inn boek je eenvoudig via Booking.com.

Parkeren kost 5 euro per dag. Doordeweeks rijdt er in de ochtend- en avondspits een shuttlebus van en naar station Leiden. Hier kunnen hotelgasten gratis gebruik van maken.
Het zwembad en de Jungle Club zijn gratis voor hotelgasten. Kinderen tot en met 12 jaar eten gratis mee van het ontbijt- en familiebuffet.

Ligging

Ga jij binnenkort Leiden bezoeken?

Meer lezen

Op zoek naar interessante bezienswaardigheden in Leiden en omgeving? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Leiden Marketing. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaring.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.