Naar een kerstmarkt in Duitsland met kinderen, is dat leuk?

0
529

Zin om na Sinterklaas snel in de kerstsfeer te komen? Dan bezoek je natuurlijk een kerstmarkt. Blogger Jolinda ontdekte dat een kerstmarkt in Duitsland met kinderen heel leuk kan zijn. Als je de grote, drukke kerstmarkten maar links laat liggen en vroeg op pad gaat.

Kerstmarkt in Duitsland met kinderen

Op 6 december kun je meteen na pakjesavond in de kerststemming komen op de kleine knusse kerstmarkt in Kleve.
Op 6 december kun je meteen na pakjesavond in de kerststemming komen op de kleine knusse kerstmarkt in Kleve.

Vorig jaar reden wij een dag na pakjesavond naar Duitsland. Bij Arnhem de grens over en door naar Kleve. Om de kerstsfeer op te snuiven. Minpuntje is dat deze markt op 6 december alweer de kraampjes opruimt, dus moeten we nu toch iets verder rijden. Bijvoorbeeld naar de kerstmarkt in Oberhausen, op 1,5 uur rijden vanaf Utrecht. Waarom vinden wij deze kerstmarkt geschikt om met kinderen te bezoeken?

Kerstmarkt Oberhausen: traditie en modern

De kerstmarkt in Oberhausen bestaat eigenlijk uit twee markten. Zo is er de traditionele kerstmarkt in het centrum, op de markt en een wat meer commerciele markt die jaarlijks wordt opgebouwd naast het grote winkelcentrum Centro. Beide markten kun je prima in een middagje kunt bezoeken. Met kinderen is het prettig als je niet al te grote afstanden hoeft te slenteren.

In Oberhausen gaan moderne winkels en traditionele kerstmarktkraampjes hand in hand.
In Oberhausen gaan moderne winkels en traditionele kerstmarktkraampjes hand in hand.
kerstmarkt-in-Duitsland-met-kinderen3
Sfeervolle kraampjes.

Sfeer

Honderden lampjes, schilderachtige houten huisjes; de traditionele kerstmarkt in Oberhausen is sfeervol. De kraampjes staan tussen hoge dennenbomen, net alsof je gaat kerstshoppen in het bos. De kinderen kijken hun ogen uit naar alle mooie lampjes en versiering.

kerstmarkt-in-Duitsland-met-kinderen4
Sfeervol kerstvuur erbij.

Activiteiten voor de kinderen

Naast het bekijken van de kraampjes vinden onze kinderen het ook leuk om zelf iets te kunnen doen. Een ritje in het treintje of even zwaaien in de draaimolen is een welkome onderbreking van het geslenter. Dit mag jongste dochter doen, de oudste twee mogen van de winterglijbaan. Uiteraard is dit niet gratis, we houden het dan ook bij 1 keer glijden. Zo hebben we ook nog euro’s over om op de kerstmarkt uit te geven.

Even glijden tussen het shoppen door.
Even glijden tussen het shoppen door.
kerstmarkt-in-Duitsland-met-kinderen6
Heerlijke afwisseling voor kinderen.

Shop till you drop

In het grote winkelcentrum Centro is het prettig om even op te warmen. En natuurlijk de laatste kerstinkopen te doen. En als je binnen genoeg hebt gezien, dan wachten er naast het winkelcentrum ongeveer 150 houten hutten. Het valt ons op dat er veel kraampjes met eten zijn, zowel zoete als hartige hapjes.

Zo'n grote kerstboom hebben mijn kinderen nog nooit gezien!
Zo’n grote kerstboom hebben mijn kinderen nog nooit gezien!
Sfeervol en overdekt winkelen in Oberhausen.
Sfeervol en overdekt winkelen in Oberhausen.

De gepofte champignons zien er lekker uit, maar de kinderen proberen toch liever een wafel. We lopen smullend verder, om te kijken naar de houtbewerkers die laten zien hoe de mooiste kerststallen worden gemaakt. Nadat we nog wat leuks en lekkers hebben uitgezocht voor in de boom, zoeken wij de auto weer op. Dit is wel voor herhaling vatbaar!

Heb jij nog tips welke kerstmarkt ook leuk is om te bezoeken, met kinderen?

Meer lezen

Je hoeft natuurlijk niet helemaal naar Duitsland om van de kerstsfeer te genieten met je kinderen. Kijk in onze agenda voor de leukste uitjes, dichtbij! Vorig jaar schreven we ook al over leuke activiteiten tijdens de kerstperiode. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.