Hög Adventure Park in Serfaus: een speelparadijs hoog in de bergen in Oostenrijk

Hög Adventure Park is een belevenis in Serfaus-Fiss-Ladis in Oostenrijk. Onze blogger Yvonne ging erheen. Met je hele gezin kan je hier, hoog in de bergen, eindeloos spelen en leren in en van de natuur.

Hög Adventure Park: eindeloos speelplezier in de bergen 

Hög Adventure Park is gelegen in de bergen boven het dorpje Serfaus in Oostenrijk. Samen met de historische dorpjes Fiss en Ladis behoort Serfaus tot de toeristische én kindvriendelijke regio Serfaus-Fiss-Ladis.

Deze regio staat zowel in de winter als in de zomer bekend als een zeer kindvriendelijke bestemming door de vele gezinsactiviteiten en kindvriendelijke accommodaties. Een ander voordeel is dat deze regio heel veel zonuren heeft en dan ook de bijnaam ‘Sonnenterasse’ heeft. 

Eén van de kindvriendelijke activiteiten is een bezoek aan Hög Adventure Park; een speelparadijs hoog gelegen in de bergen van Serfaus. Op vertoon van de Super. Sommer. Card. kan je er met de kabelbaan gratis naar toe. Lees hieronder onze ervaringen van een dagje Hög Adventure Park of bekijk meteen het filmpje voor een impressie. 

Met de Alpkopfbahn naar Hög Adventure Park 

”Hebben we ook de zonnebrand en zwemkleding in de tas?” vraag ik mijn vriend Manolito voordat we naar de U-bahn wandelen. Het is vandaag stralend weer en dus de perfecte dag om een bezoek te brengen aan Hög Adventure Park. 

Vanaf onze accommodatie in Serfaus nemen we de gratis, ondergrondse U-bahn naar de bergliften. Daar aangekomen nemen we de Alpkopfbahn naar het middenstation op 1829 meter hoogte. Op vertoon van onze Super. Sommer. Card mogen we gratis gebruik maken van deze berglift.

”Kijk daar!” roept onze kleuter enthousiast. Vanuit de berglift zien we Hög Adventure Park al liggen. Een paar minuten later stappen we uit de lift en lopen we naar het Avonturenpark, wat gratis toegankelijk is op vertoon van de Super. Sommer. Card. 

Om Hög Adventure Park te bereiken stap je uit bij het middenstation van de Alpkopfbahn.

Talrijke kinderactiviteiten rondom de Högsee 

Hög Adventure Park bestaat uit diverse speelactiviteiten die allemaal rondom het bergmeer ‘Högsee’ zijn gesitueerd. Op de grote plattegrond zie ik verschillende activiteiten, een overzicht;

  • Familie Coaster Schneisenfeger
  • Familie lichtkapel
  • Bekwaamheidsparcours “oude stalling”
  • Houthakkersspeeltuin voor kleine kinderen 
  • Bootverhuur (waterfietsen, kano en Stand Up peddelen)
  • Reuzenmelkkan
  • Houtkegelbaan
  • Waterlabyrinth
  • Ondiep waterbereik met vlottenparcours
  • Koeienvlaai-trampoline
Bij Hög Adventure Park zijn heel veel leuke speelactiviteiten rondom het bergmeer.

Familie Coaster Schneisenfeger 

Direct bij de ingang van Hög Adventure Park zien we een oude watermolen. Dit is het startpunt van de Familie Coaster Schneisenfeger, een rodelbaan van 1,5 kilometer lang waarmee je met zo’n 40 kilometer per uur naar beneden raast. 

”Gaan we daar in?” vraagt mijn kleuter als hij kijkt naar de rodelkarretjes. ”Durf je dat wel? Het gaat best hard hoor.” ”Ja hoor, dat durf ik wel, maar samen met Manolito!” antwoord D. Uiteraard gaan ze samen, want alleen kinderen van 8 jaar of ouder mogen onbegeleid in de rodelbaan. 

Terwijl ik D. en Manolito uitzwaai loop ik naar de uitzichttoren. Vanaf hier heb ik een prachtig uitzicht op de Högsee en kan ik ‘mijn mannen’ straks zien terugkomen. ”Dat was echt cool mama, ik ging wel 300 kilometer per uur, net zoals een ferrari!” De rodelbaan is duidelijk goed in de smaak gevallen bij onze kleuter.

De Familie Coaster Schneisenfeger is een betaalde activiteit, volwassenen betalen 8,10 euro en kinderen 5,90 euro voor een ritje (prijspeil 2019). 

De oude watermolen is het startpunt van de Familie Coaster Schneisenfeger.
Goed vast in de gordel, klaar voor vertrek!
Vanaf de uitzichttoren heb je een prachtig uitzicht op Hög Adventure Park.

Waterspeeltuin, vlottenparcours en bootverhuur 

Nadat mijn mannen zijn bijgekomen van de spannende rit in de rodelbaan, lopen we richting het bergmeer Högsee. Er is een afgeschermd stukje van het meer wat ondiep is en waar ook kleine kinderen veilig kunnen spelen. In het water liggen grote keien, waarvan sommige gaan wiebelen als je erop gaat staan. 

Springen van steen naar steen 

D. heeft zijn bergschoenen alweer uitgetrokken en kan niet wachten om als een spiderman van steen naar steen te springen. ”Ho, ho, wacht even, eerst je zwemkleding aan!” Het is bij D. niet de vraag óf hij in het water valt, maar wanneer. Ongeduldig trekt D. zijn zwembroek aan en rent dan richting het water. Springend van steen naar steen gaat hij naar het eilandje waar een volgende uitzichttoren staat. 

Vanaf de kant genieten wij volop mee, niet alleen van een ontzettend blije kleuter, maar ook van het prachtige weer en de mooie natuur en de bergtoppen om ons heen.

Een apart stukje van het meer is niet diep, waardoor kleine kinderen hier heerlijk kunnen spelen.
Als een Spiderman springend van steen naar steen, hoewel deze sprong even misging.

Vlottenparcours 

Na een tijdje gespeeld te hebben lopen we richting het vlottenparcours. Ook dit stukje is afgeschermd van het grote meer en beduidend minder diep. Voor 3,90 euro (prijspeil 2019) krijgen we een vlot en een stok waarmee we een half uur kunnen vlotvaren. Met mijn camera op een wiebelend vlot zie ik niet zo zitten, dus ik besluit vanaf de kant toe te kijken. 

D. giert het uit van de pret, vooral als het vlot gevaarlijk heen en weer wiebelt. In het midden van het parcours is een klein huisje, waar de mannen ook nog even naar binnen ‘varen’. Al met al een leuke activiteit! 

In Hög Adventure Park is een leuk vlottenparcours.
Ook kan je bij Hög Adventure Park je eigen vlot bouwen.

Bootverhuur 

Op het grote meer kan je ook peddelbootjes, supboards of kajaken huren. Wij kiezen voor een rondwandeling om het meer. Op die manier kunnen we kijken naar alle bootjes en komen we vanzelf ook alle speelactiviteiten tegen van het Hög Adventure Park.

Halverwege het meer zien we nog een duikplank en een plek om fijn te zwemmen. Het water is best fris, maar wel heel helder en schoon. Als we verder lopen moeten we een klein heuveltje opklimmen, we gaan richting de familie Lichtkapel, zo lezen we op de bewegwijzeringsbordjes.  

Bij Hög Adventure Park kan je peddelbootjes, kayaks of supboards huren.
Vanaf de kant hebben we een mooi uitizcht op het meer en de bootjes.
Het pad rond het meer stijgt een beetje als we naar de familie Lichtkapel wandelen.

Familie Lichtkapel en bijenhuisje 

Het wandelpad brengt ons naar een idylisch wit kapelletje. Het ligt mooi verscholen onder de bomen en heeft uitzicht op de Högsee. ”Is dat een kerk?” vraagt onze kleuter. ”Ja eigenlijk wel, maar wel een hele kleine.” antwoord ik. We lopen naar binnen, het kapelletje is heel klein met een paar houten bankjes. Het is er heel vredig en er branden rode waxinelichtjes. Ook wij steken een waxinelichtje op voor onze dierbaren die zijn overleden.  

Bijenhuisje en picknickweide 

Als we wat verder lopen, zien we een klein schattig chaletje staan. Het is een bijenhuisje. Binnen in het huisje is er allerlei informatie over de bijen en zijn achter glas ook echte bijen te bewonderen. ”Dat zijn er veel, ik ga ze tellen.” zegt D. Na twintig bijen te hebben geteld geeft hij het op. ”Het zijn er wel duizend, zoveel kan ik niet tellen!” 

We verlaten het bijenhuisje en lopen verder langs het meer. Aan onze linkerhand zien we nog een mooie picknickweide. Families zitten hier uitgebreid te lunchen of maken een vuurtje op één van de barbequeplekken. 

Bij de rondwandeling om het meer komen we ook een bijenhuisje tegen.
Wow, dat zijn veel bijen zeg!
Wat is er nou fijner dan lunchen op een mooie almweide met de koeien om je heen?

Waterlabyrinth 

Verder wandelend komen we aan bij het waterlabyrinth. Een doolhof met steeds veranderende waterstralen waarbij je zo snel mogelijk de uitgang moet zien te vinden. Natuurlijk wil onze kleuter ook dit spel uitproberen. Zodra hij op de knop drukt start de tijdmeting. Een hele snelle tijd wordt neergezet, natuurlijk vergeten we even dat hij soms per ongeluk-express dwars door een waterstraal is gelopen. 

Dat is best uniek, een doolhof met waterstralen.

Bekwaamheidsparcours ‘Oude stalling’

Na een paar keer het waterlabyrinth spel te hebben gedaan, lopen we verder en komen we het bekwaamheidsparcours ‘Oude stalling’ tegen. Dit bekwaamheidsparcours bestaat uit allerlei obstakels waar je doorheen, overheen of onderdoor moet lopen of kruipen. Onze dappere kleuter doet flink zijn best om alle hindernissen succesvol af te leggen, maar voor sommige is hij net wat te klein. 

Na dit parcours zijn we toe aan een lekker ijsje. We lopen naar het restaurant en ploffen neer op één van de ligstoelen. D. vermaakt zich in de houthakkers speeltuin met schommels, een wipwap en een speelhuisje met glijbaan. Hög Adventure Park is absoluut voor herhaling vatbaar! 

Wiebelen bij het bekwaamheidsparcours.

Hög Adventure Park: goed om te weten

Voordat je naar Hög Adventure Park gaat, is het handig om deze informatie eerst te lezen.

Openingstijden

Hög Adventure Park is doorgaans dagelijks geopend van juni tot oktober, van 8.30 uur tot 17 uur. Op vertoon van de Super. Sommer. Card. is Hög Adventure Park gratis te bezoeken, evenals de kabelbaan die je er naar toe brengt.

Je krijgt alleen de gratis Super. Sommer. Card. als je verblijft in een accommodatie in het dorpje Serfaus, Fiss of Ladis. Verblijf je daarbuiten, bijvoorbeeld op de camping in Ried, Prutz of Pfunds dan krijg je deze kaart niet. Wel kan je via Tourism Office Tiroler Oberland  tegen betaling een speciale kaart aanschaffen, waarmee je alsnog met de bergbanen naar boven kan. Meer informatie en voorwaarden van deze kaart vind je op de website van Tourism Office Tiroler Oberland. 

Een overzicht van actuele openingstijden vind je op de website van Serfaus-Fiss-Ladis. We adviseren om de openingstijden en tijden van de bergbanen altijd van te voren te checken, omdat deze kunnen variëren door de weersomstandigheden. 

Bereikbaarheid Hög Adventure Park

Vanaf het dalstation in Serfaus neem je de Alpkopf berglift tot aan het middenstation. Je bent dan direct bij de ingang van Hög Adventure Park. Eventueel kan je Hög Adventure Park ook combineren met Murmliwasser, onderdeel van Belevingswereld Serfaus. Het eindstation van de Alpkopfbahn komt namelijk vlakbij Murmliwasser uit.  

Indien je voor deze optie kiest, is het aan te raden om eerst naar Murmliwasser te gaan (en dus te blijven zitten tot het eindstation van de Alpkopf berglift) en daarna naar Hög Adventure Park. Vanaf Murmliwasser kan je dezelfde lift terugnemen naar het middenstation of vanuit Murmliwasser de Sixt sense wandeling maken. Deze wandeling van zo’n 40 minuten is buggyproof, loopt grotendeels naar beneden en komt uit bij Hög Adventure Park. 

Wat meenemen?

Hög Adventure Park heeft een mooi restaurant met terras aan het meer waar je wat kunt eten of drinken. Zelf lunch meenemen is ook goed mogelijk, want er zijn genoeg leuke picknickplekken.

Het is verstandig om extra droge kleding mee te nemen, omdat er veel wateractiviteiten zijn en een bergmeer. Hög Adventure Park is daarnaast gelegen op 1820 meter hoogte. Soms kan het snel afkoelen, het is dus verstandig om altijd een vestje of jas mee te nemen. Ook is het meenemen van een goede zonnebrand een ‘must’. Heb je een buggy nodig? Deze kan je eventueel ook huren bij de dalstations van de bergbanen. 

Bij de ingang van Hög Adventure Park zijn tevens kluisjes te gebruiken, als borg heb je hiervoor muntstukken van 2 euro nodig die je na gebruik weer terug krijgt. 

Hög Adventure Park is vanaf Utrecht in zo’n 10 uur per auto te bereiken. 

Ligging Hög Adventure Park:

Heb jij wel eens een bezoek gebracht aan Hög Adventure Park?

Meer lezen

We hebben veel meer tips voor een toffe zomervakantie. Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met regio Serfaus-Fiss-Ladis. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.