Makkelijk fietsen meenemen op de dissel met de Obelink Front II pro fietsendrager

0
108
obelink fietsendrager21
De Obelink fietsendrager past op elke dissel, zowel achter vouwwagen of caravan.

Door de disselboom om te wisselen voor de Obelink Front II pro fietsendrager, kon blogger Iris D. dit jaar twee fietsen meenemen op vakantie. Het was een lastige keuze, maar het is goed bevallen. 

Obelink Front II pro fietsendrager voor op de dissel

We fietsen allemaal graag. Daarom gingen er tot nu toe nooit fietsen mee op vakantie. Want we kunnen niet kiezen. De gewone stadsfietsen? Of toch de racefietsen? Of de mountainbikes? En die fietsen van de kinderen dan?

Dit jaar moeten we toch echt een keuze maken. Onze jongste kan nog maar net fietsen, dus zijn kleine fietsje hoeft niet mee. Op de campings waar wij heen gaan zijn genoeg skelters aanwezig om hem tevreden te houden. Onze oudste wil wel graag haar fiets mee, om lekker rondjes over de camping te rijden. Maar… mijn man en ik willen onze racefietsen wel graag meenemen. En er kunnen toch echt maar twee fietsen op de drager.

Uiteindelijk valt de keuze op de racefiets van mijn man en de fiets van mijn dochter. Dat is de meest logische keuze kijkend naar de plekken die we dit jaar aandoen.

obelink front II pro fietsendrager
Klaar om te vertrekken op vakantie!

Makkelijk monteren op de dissel

Thuis ga ik, samen met mijn man, aan de slag om de fietsendrager op onze vouwwagen te bevestigen. We verwijderen de disselbak en schroeven hem er op. Dit klinkt makkelijk en dat is het ook. Bij de Obelink Front II pro fietsendrager zitten vier haken die je met schroeven aandraait. Het zijn kleine schroefjes en lange haken, dus het is lang draaien, maar het is echt een simpel klusje.

In eerste instantie twijfel ik of de fietsendrager zo wel stevig vast zit. Maar als ik ga voelen merk ik dat er geen beweging in te krijgen is. De bevestiging is stabiel en stevig.

obelink fietsendrager2
Met deze haken bevestig je de Obelink Front II pro fietsendrager aan de dissel.

Fietsen bevestigen op de fietsendrager

Op de Obelink Front II pro zitten twee geulen, dus er passen twee fietsen op. Aan de buitenkant zitten kleine gespjes die je om de wielen van de fiets bevestigt, zodat de fiets niet heen en weer kan rollen. Er zit ook een lange, losse spanband bij, die je naar eigen inzicht om de fietsen kunt bevestigen.

Aan de fietsendrager zijn op vier plekken stootkussens bevestigt. Deze zitten los, zo kun je ze zelf verplaatsen naar de juiste plekken. Je kunt ze dan zo plaatsen dat de fietsen niet beschadigd omdat ze het metaal raken. Toch blijkt dat als je een fiets hebt die geen standaard maat heeft, dit niet voldoende is. De racefiets van mijn man raakt bijvoorbeeld net in de ronde hoeken het metaal en daar kunnen de stootkussens niet komen. Om beschadiging te voorkomen bevestigt hij zelf nog wat extra bescherming.

obelink front II pro fietsendrager
Het is wel even opletten of de fietsen goed beschermd zijn.
obelink front II pro fietsendrager
Met deze gespjes zet je de wielen extra vast, zodat de fiets niet gaat rollen.

Praktische informatie Obelink Front II pro fietsendrager

De Obelink Front II pro fietsendrager is makkelijk te monteren en past op een caravan of vouwwagen met een standaard A-dissel (Eriba heeft vaak een afwijkende dissel). Wij waren bang dat we de dissel zouden missen omdat we dan minder opbergruimte zouden hebben, maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Kwestie van goed inpakken zullen we maar zeggen.

Er passen twee fietsen op deze drager met een maximum gewicht van 50 kilo. Dus ook fietsen met kinderzitjes of kratjes kunnen hier prima op. De drager zelf is slechts 6 kilo, een lichtgewicht dus.

Wil je meer fietsen meenemen? Dan kun je deze fietsendrager voor op de dissel combineren met een fietsendrager voor op het dak van de auto. Bij sommige vouwwagens is het mogelijk om een fietsendrager op het deksel van de vouwwagen te bevestigen. Reis je met een caravan, dan kun je fietsen in de caravan plaatsen of op een fietsendrager achterop de caravan. Let wel altijd op de eisen t.a.v. gewicht.

 

obelink front II pro fietsendrager
De Obelink fietsendrager past op elke dissel, zowel achter vouwwagen als caravan.

Niet gevonden wat je zoekt? Bekijk dan hieronder de opties bij andere winkels:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.