Obelink compact kinderstoel, review van een hoge campingstoel voor kinderen

0
355
De zitting is op de perfecte hoogte om aan een hoge tafel te kunnen zitten.
De zitting is op de perfecte hoogte om aan een hoge tafel te kunnen zitten.

Tijdens haar zoektocht naar hoge campingstoelen voor haar kinderen, kwam Iris D. de Obelink compact kinderstoel voor op de camping tegen. Is dit de ideale stoel om met kleine kinderen aan een campingtafel te eten?

Obelink compact kinderstoel: hoge campingstoel

Jarenlang klungelden we op de camping met stoeltjes voor de kinderen voor bij de campingtafel. Een goede camping kinderstoel vinden was een opgave, want de meeste stoeltjes zijn te laag voor de tafel. De laatste jaren gebruiken we mini kinderstoelen die de kinderen aan een laag campingtafeltje kunnen zetten. Maar daardoor eten we nooit écht samen. Want mijn kinderen zitten met zijn tweetjes aan hun kleine tafeltje en wij zitten samen aan de hoge tafel.

Inmiddels passen de kinderbenen niet meer onder het lage campingtafeltje en zijn we op zoek naar stoelen die passen aan de hoge, zodat we met zijn allen aan één tafel kunnen eten. We zoeken naar stevige stoelen waarbij de kinderen niet op hun knieën hoeven zitten.

Bij Obelink vind ik hele fijne stoelen. De Obelink compact kinderstoelen hebben vier poten en een hoge zitting. Dat belooft veel goeds voor een gezamenlijk ontbijt en diner op de camping.

Obelink compact kinderstoel: ideaal voor aan een hoge tafel!
Obelink compact kinderstoel: ideaal voor aan een hoge tafel!

Eigenschappen Obelink compact kinderstoel

De kinderstoelen worden bezorgd in grote dozen. Dit maakt me wat huiverig, maar dat blijkt nergens voor nodig. De Obelink compact kinderstoel zit verpakt in een handige draagtas, zodat de stoel mee te nemen is.

Met 4,1 kg is de stoel niet heel licht, maar ik ben daar wel blij mee. Dit zorgt ook voor een bepaalde mate van stevigheid, ze kiepen niet zo maar om als de kinderen er in zitten.

In een simpele beweging vouw ik de stoel uit. Ik druk de poten uit elkaar en duw de zitting omlaag. Dan staat de stoel eigenlijk al. Aan de achterpoten zitten de armleuningen vastgeklikt. Die klik ik los en duw ik op de voorpoten. Zo wordt de stoel als het ware opgespannen.

Uitgeklapt is de kinderstoel ongeveer hetzelfde formaat als een campingstoel voor volwassenen. Ingeklapt is het echter geen plat pakketje, maar een rechthoekig pakketje.

De obelink compact kinderstoel heeft een handige draagtas om de stoel mee te nemen of te vervoeren.
Handige draagtas om de stoel mee te nemen of te vervoeren.
obelink compact kinderstoel
Ingeklapt is het een rechthoekig pakket.
De armleuningen zitten nog aan de achterpoten vast en je ziet dat de stoel nog niet is opgespannen.
De armleuningen zitten nog aan de achterpoten vast en je ziet dat de stoel nog niet is opgespannen.
De zitting is op de perfecte hoogte om aan een hoge tafel te kunnen zitten.
De zitting is op de perfecte hoogte om aan een hoge tafel te kunnen zitten.

Veiligheid

De Obelink compact kinderstoel is zo ontworpen dat kinderen er niet alleen prettig maar ook veilig op kunnen zitten. Ten eerste heeft de stoel vier losse poten voor de stabiliteit. De poten zijn voor de stevigheid verbonden met een kruis. Zowel aan de voor- en achterkant als aan beide zijkanten. Aan de twee voorpoten zitten ogen zodat de stoel met haringen vast op zijn plaats gezet kan worden. Zo is het voor de grootste wiebelkont haast nog onmogelijk om de stoel omver te krijgen.

De campingstoel heeft het model van een regisseursstoel. Vierkant en stevig. Het ruggedeelte is dichtgemaakt met een extra stuk stof, zo kunnen de kinderen er aan de achterkant niet uitvallen. Aan de rugleuning zit een riempje, waarmee kleine of wiebelige kinderen vastgezet kunnen worden. Het riempje wordt vastgemaakt met een gesp.

De armleuningen zijn vrij hoog en voorzien van een softe bescherming tegen het harde materiaal. Het is ook een automatische barrière: kinderen kunnen er niet onderdoor.

Veiligheidsoog om de Obelink compact kinderstoel met een haring vast te zetten.
Veiligheidsoog om de Obelink compact kinderstoel met een haring vast te zetten.
Er passen precies twee stoelen naast elkaar aan de lange zijde van de tafel.
Er passen precies twee stoelen naast elkaar aan de lange zijde van de tafel.

Gebruik van de campingstoel

Wij gebruiken de kinderstoelen als we in Nederland op de camping staan. Wat opvalt is dat de stoel heel stevig staat. Dat komt doordat hij vier losse poten heeft. De stoel kan dus niet zo makkelijk omvallen als kinderen op één kant van de stoel leunen.

De zitting is heerlijk hoog en mijn kinderen zitten prinsheerlijk bij ons aan tafel. De zitting is vrij diep, daarom hebben wij de tafelhoogte zo afgesteld dat de armleuningen er precies onder kunnen. Zo kunnen ze goed rechtop aan tafel zitten. Ze kunnen overal zelf bij en hoeven niet meer op hun knieën te zitten. De zitting is breed zodat ze ook opgekruld kunnen zitten als ze aan het knutselen zijn.

Het aanschuiven van zo’n hoge campingstoel is wel een probleem voor de kinderen. De zitting van de stoel is zo hoog dat ze niet met hun voeten bij de grond kunnen. Daar moeten we even rekening mee houden. Eerst de tafel aanschuiven en dan pas het eten er op zetten!

Conclusie review Obelink compact kinderstoel

Voor ons is de Obelink compact kinderstoel een aanwinst. We eten de hele vakantie samen aan de hoge tafel en dat vinden we veel gezelliger dan wanneer de kinderen apart zitten. We leggen de twee draagtassen met de stoelen in de caravan en hopen dat ze volgend jaar verder mee Europa in mogen! 

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.