Speelpark Oud Valkeveen, een hele dag heerlijk spelen in Naarden

0
261
Ook de vijfde keer nog hard gillen
Ook de vijfde keer nog hard gillen

Speelpark Oud Valkeveen is voor Daphne en haar dochters maar een kleine driekwartier rijden. Al meerdere keren is ze hier met de meiden geweest, deze keer op een heerlijke zomerse dag. Gelukkig is er ook strandje aan het Gooimeer, waar je kunt afkoelen!

Speelpark Oud Valkeveen

Al meerdere keren zijn we in Speelpark Oud Valkeveen geweest. Hoewel de oudste twee kinderen (9 en 11 jaar oud) er inmiddels misschien iets te groot voor worden, willen ze graag mee als ons nichtje meegaat. Ze verheugen zich erop met de twee kleintjes overal in te gaan. Ik vind dat ook fijn, want dan kan hoef ik niet mee in alles wat draait en schommelt.

Sinds de laatste keer dat we hier waren zijn er een paar nieuwe attracties bij gekomen, we zijn benieuwd!

De attracties in Speelpark Oud Valkeveen

Misschien komt het omdat ik er al vaker geweest ben en de weg daar al ken, maar ook als je er voor de eerste keer bent is Speelpark Oud Valkeveen een overzichtelijk park is.

Er zijn een aantal echte attracties, die vrijwel allemaal geschikt zijn voor jonge kinderen en als ouder kan je in de attracties mee of erbij blijven staan. Vanaf 1,10 meter mogen kinderen al in aardig wat attracties zonder volwassene. Best prettig als ze voor de vijfde keer in bijvoorbeeld de Ooigevaar willen.

De twee kleuters mogen overal waar ze in willen zelf in. Ondanks dat het een mooie dag is en er best veel kinderen zijn, hoeven ze nergens lang te wachten. Op minder drukke dagen kan het zijn dat niet alle attracties tegelijkertijd open zijn. Bij de nieuwe attracties, bijvoorbeeld de Zwierezwaai, staat wel een wachtrij als de grote kinderen erin willen. Ze hebben geen zin om te wachten. Die bewaren we tot een volgende keer.

Ook de vijfde keer nog hard gillen
Ook de vijfde keer nog hard gillen
De Oldtimerbaan
De Oldtimerbaan

Gewoon lekker spelen

Naast de attracties is Speelpark Oud Valkeveen een plek waar kinderen gewoon lekker kunnen spelen. Trampolinespringen, glijden en klimmen op diverse opblaastoestellen, maar ook in de speeltuinen die overal in het park te vinden zijn. Ook kan je het water op, met de waterfiets.

Overal zijn picknicktafels, gelukkig ook een deel in de schaduw, wat op warme dagen wel fijn is. Wanneer het slechter weer is, is er ook een overdekt gedeelte waar gespeeld kan worden, (W)Onderwaterwereld. Voor de allerkleinsten (0-4 jaar) is er miniland, waar zij afgeschermd van de rest van het park veilig kunnen spelen.

Heerlijk spelen op opblaasbare toestellen
Heerlijk spelen op opblaasbare toestellen
Klimmen en glijden maar!
Klimmen en glijden maar!
Spelen in de ballenbak
Spelen in de ballenbak
Komen ze boven?
Komen ze boven?
Heerlijk zelf spelen
Heerlijk zelf spelen
Genoeg picknicktafels
Genoeg picknicktafels
Waterfietsen in het midden van het park
Waterfietsen in het midden van het park
Minipark, voor de allerkleinsten
Minipark, voor de allerkleinsten

Tropisch strand in Speelpark Oud Valkeveen

Een paar palmbomen, strandbedjes en een strandje, met warm weer kun je hier heerlijk even afkoelen. En als het warm genoeg is, voelt het bijna tropisch aan. Het water waar de kinderen in kunnen spelen is ondiep, bij de oudste kwam het ongeveer tot hun knieën. Het gedeelte waar de kinderen mogen komen is afgezet. Even een momentje afkoelen voor de kinderen na al het spelen en klimmen en even bijkomen voor de ouders.

Afkoelen in het Gooimeer
Afkoelen in het Gooimeer

Shows in Speelpark Oud Valkeveen

Afhankelijk van de drukte en de dag zijn er een aantal shows in Speelpark Oud Valkeveen. In Stronkeltjes Theater, afhankelijk van het weer, op het binnen of buitenpodium, is er een interactieve show te zien met Stronkeltje, Fonkeltje en Robin. Meezingen en dansen, helpen in de show of gewoon lekker kijken, het kan allemaal.

Shows met Stronkeltje, Fonkeltje en Robin
Shows met Stronkeltje, Fonkeltje en Robin

Praktische informatie

Er zijn wisselende openingstijden voor Speelpark Oud Valkeveen, afhankelijk van het seizoen en bijvoorbeeld vakanties. Neem een kijkje op de website van Oud Valkeveen voor actuele openingstijden. Wanneer je via de site vooraf kaartjes koopt, betaal je 9,50 euro voor iedereen vanaf 2 jaar. Wanneer je bij Speelpark Oud Valkeveen je kaartjes koopt betaal je 10,50 euro (prijspeil 2019). Kinderen tot 2 jaar zijn gratis, evenals het parkeren van je auto.

Ligging van Speelpark Oud Valkeveen

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke pretparken en speeltuinen voor jonge kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER