De Obelink bamboe kampeertafel: duurzaam én mooi

Op zoek naar een duurzame kampeertafel stuitte Froukje op de Obelink bamboe kampeertafel. Ze bestelde de Bamboo compact 100×65 en was aangenaam verrast. De tafel is niet alleen van duurzaam materiaal gemaakt, hij is ook nog eens praktisch en mooi. Het oog wil ook wat, toch?

Obelink Bamboe kampeertafel

Nu de kinderen wat groter worden, ze zijn 4 en 7, pakken we een oude hobby op: kamperen. Voor een kampeervakantie met zijn vieren in plaats van met zijn tweetjes, moeten we wel wat nieuwe spullen aanschaffen. Een goed moment om waar mogelijk duurzame keuzes te maken. De Obelink Bamboe kampeertafel sluit bij die wens aan. 

Producten van bamboe winnen steeds meer terrein omdat ze een goed alternatief zijn voor bijvoorbeeld plastic. Obelink springt daarop in met een serie kampeertafels van dit materiaal. De tafel die wij bestellen is 1 meter lang en 65 centimeter breed en kost 99 euro (prijspeil oktober 2019). Onze kampeertafel wordt geleverd als handzaam pakket, in een stevige hoes met rits en handvatten.

Pakketjes uitpakken, altijd leuk. Onze nieuwe kampeertafel zit in een mooie, stevige hoes.
Pakketjes uitpakken, altijd leuk. Onze nieuwe kampeertafel zit in een mooie, stevige hoes.
De bamboe kampeertafel staat zo mooi bij onze houten vloer. Zullen we hem hier maar laten staan?
De bamboe kampeertafel staat zo mooi bij onze houten vloer. Zullen we hem hier maar laten staan?

Eenvoudig op te zetten

Nadat we thuis al ontdekten dat de Obelink bamboe kampeertafel eenvoudig op te zetten is, tellen we af naar de zomer, als we echt kunnen gaan kamperen. Terwijl de grote mensen zich op de camping buigen over het opzetten van de tent, nemen de kinderen de tafel voor hun rekening. Het smalle pakket is in een mum van tijd een tafelblad dat bestaat uit vier plankjes naast elkaar. Een opvouwbare tafel als deze wordt ook wel ‘roltafel’ genoemd. De pootjes worden omhoog geklapt en twee ‘dwarsbalkjes’ gaan in palletjes om inklappen te voorkomen.

De tafel lijkt erg laag. We twijfelen even of dat wel de bedoeling is, maar zien niet hoe we de poten langer kunnen maken, we lijken ze niet te kunnen uitschuiven. Gelukkig hebben we onze oudste, die ontdekt dat je aan de pootjes kunt draaien. Met een flinke draai zijn ze langer en is de tafel op de juiste hoogte. Is het opzetten kinderspel, of waren wij gewoon te ongeduldig?

Het uitklappen van de tafel is kinderspel.
Het uitklappen van de tafel is kinderspel.
Schuif het dwarsbalkje goed en het tafelblad is stevig.
Schuif het dwarsbalkje goed en het tafelblad is stevig.

Aan tafel!

Een campingtafel staat niet zo stevig als je keukentafel thuis, dat is een feit. Maar ik vind de Obelink bamboe kampeertafel eigenlijk prima staan op deze hobbelige ondergrond. Ik maan de kinderen een paar keer er niet met hun volle gewicht op te hangen, maar in hun enthousiasme vergeten ze dat weleens. De tafel houdt moedig stand en kiept niet om. Ook de poten zakken niet in.

Omdat bamboe een natuurproduct is, is het blad niet volledig egaal van kleur. Ik vind dat eigenlijk wel charmant. Groot voordeel is de vochtbestendigheid van de tafel. Laat die kinderen maar morsen (en oké, zelf wil ik ook nog weleens wat omstoten), doekje erover en klaar.

Dan is het eindelijk zover, we kunnen aan tafel. De geïmproviseerde eerste-avond-pasta smaakt prima en als de kinderen na het eten weer gaan spelen, tafelen wij nog een tijdje na. Want dat kan ook, aan deze fijne kampeertafel…

Al snel ligt de tafel net zo vol als de keukentafel thuis.
Al snel ligt de tafel net zo vol als de keukentafel thuis.
Met kinderen wordt er nogal eens gemorst. Gelukkig trekt vocht niet direct in de tafel, maar blijft het er bovenop liggen.
Met kinderen wordt er nogal eens gemorst. Gelukkig trekt vocht niet direct in de tafel, maar blijft het er bovenop liggen.
We verorberen ons eerste campingmaal aan onze bamboe kampeertafel van Obelink.
We verorberen ons eerste campingmaal aan onze bamboe kampeertafel van Obelink.

Praktische informatie

De Obelink bamboe kampeertafel is in drie verschillende maten te bestellen via de website van Obelink. Wij hadden met het type Obelink Bamboo Compact 100×65 het grootste model. Hier konden we prima met zijn vieren aan zitten, en met een beetje schikken was er ook nog plaats voor twee gasten.

De tafel kost 99 euro (prijspeil oktober 2019), de kleinere modellen kosten 65 en 85 euro.

Meer lezen

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Obelink. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

Vorig artikel(Bijna) Gratis in Denemarken: Madsby Park en Miniby in Fredericia
Volgend artikelDüsseldorf, met kinderen kun je er deze 12 dingen doen!
Voor Froukje, Pascale en hun jongens (2011 en 2015) begint de vakantie al als ze in hun (iets te) kleine auto stappen. Op weg naar avontuur! Ze zijn alle vier dol op kleine avonturen, zoals zandkastelen bouwen op het strand of een speurtocht door een museum, maar ook grotere plannen worden altijd met gejuich ontvangen. Dus reist het gezin regelmatig naar onbekende plekken in Nederland en daarbuiten. Froukje is niet alleen blogger bij KidsErOpUit, maar ook redacteur Scandinavië.

1 REACTIE

  1. top tafel. Wij hebben hem ook. Heel snel opgezet en compact ingevouwen. En condens is er de volgende dag ook super makkelijk af en trekt er niet in.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.