Een rondje in het reuzenrad op de Pier van Scheveningen

Nadat Saskia met zoon C. een rondje maakte met reuzenrad London Eye, stond een bezoek aan het reuzenrad op de Pier van Scheveningen op hun verlanglijstje. Het is eens een andere manier om een stad van bovenaf te bekijken.

Reuzenrad op de Pier van Scheveningen: SkyView

In 2016 is de Pier van Scheveningen uitgebreid met een echt reuzenrad. Boven zee. Of in zee. Het is maar net hoe je het bekijkt. De locatie van dit reuzenrad is in ieder geval uniek. 36 gondels maken er dagelijks hun rondje in het 50 meter hoge reuzenrad. Net als de Londense variant heeft ook dit reuzenrad een naam gekregen, het Scheveningse reuzenrad heet SkyView.

SkyView De Pier is sinds augustus 2016 geopend.

Op weg naar de Scheveningse Pier.
Op weg naar de Scheveningse Pier.
Dat ziet er best indrukwekkend uit...
Dat ziet er best indrukwekkend uit…

Ons rondje in het reuzenrad op de Pier van Scheveningen

Vanaf de tramhalte bij het Kurhaus lopen we naar de Scheveningse Pier. Sinds een paar jaar wordt er een nieuwe impuls aan dit gebied gegeven en zijn hier veel restaurantjes gevestigd. We kunnen kiezen of we het overdekte gedeelte van de Pier in gaan of op het bovendek lopen. Gezien de gure wind kiezen we voor het overdekte gedeelte, op de gok dat de entree van het reuzenrad zo te bereiken is. Dat hebben we goed gegokt. Ergens halverwege de Pier zien we buiten een trap naar beneden. Hier kunnen we ons kaartje kopen voor het reuzenrad.

Maureen bestudeert het reuzenrad op de Pier van Scheveningen.
M. bestudeert het reuzenrad op de Pier van Scheveningen.
Instappen maar.
Instappen maar.

Het is eb als we bij het reuzenrad zijn. Hierdoor is de branding direct onder het reuzenradplatform. Voor het ‘reuzenrad-in-het-water’-effect is dat iets minder leuk. Tijdens ons bezoek is het rustig en we kunnen direct plaats nemen in een van de gondels. Elke gondel heeft plek voor 6 personen. Aan weerszijden is een bankje en in het midden een tafel die uit te klappen is. Al snel komt het reuzenrad in beweging. “Ik zie bootjes bij de horizon!” roept dochter M.. Ze zit met haar gezicht richting de zee en ziet ze daardoor als eerste. Zoon C. zit daarna bijna het hele ritje omgedraaid naar de zee te kijken. We komen hoger en hoger en krijgen een steeds beter zicht op de Pier en op Scheveningen zelf. Het is niet heel erg helder, dus Den Haag zien we niet liggen. We herkennen het Kurhaus en zien de duinen liggen. Als we helemaal bovenaan zijn schommelt onze gondel in de wind. Ik kan me voorstellen dat het reuzenrad niet draait als het heel hard waait.

Kijk, het Kurhaus.
Kijk, het Kurhaus.
Ben je heel dapper? Dan kan je hier bungy jumpen.
Ben je heel dapper? Dan kan je hier bungy jumpen.
Hoe kan het toch dat een deel van het strand geen sneeuw heeft?
Hoe kan het toch dat een deel van het strand geen sneeuw heeft?
We blijven maar kijken naar het uitzicht.
We blijven maar kijken naar het uitzicht.

Uiteindelijk maken we vier rondjes en zitten we net iets meer dan 10 minuten in het reuzenrad. Dat klinkt niet lang, maar het is lang genoeg om alles te zien wat we willen zien.

Beneden maken we nog een paar foto’s. We zijn het er over eens met z’n allen: zo’n rondje met het reuzenrad op de Pier van Scheveningen is een unieke ervaring. 26 euro voor 10 minuten plezier is niet goedkoop, maar he, hoe vaak heb je de kans om in een reuzenrad te zitten dat in zee staat? “Bijna nooit” zegt M. “dus gewoon een keer doen!”.

Wat een gaaf gezicht, zo'n reuzenrad boven de zee.
Wat een gaaf gezicht, zo’n reuzenrad boven de zee.

Handig om te weten over het reuzenrad op de Pier

Een familieticket kost 26 euro en is te gebruiken door twee volwassenen en twee kinderen. Een los kaartje voor volwassenen is 9 euro en voor kinderen t/m 12 jaar 7 euro. Volgens de website staat er meestal geen (lange) rij. In de winter klopt dat, hoe dat in het hoogseizoen is weet ik niet. Het reuzenrad is de hele week geopend van 11 tot 20 uur, op sommige dagen gaan ze een uurtje eerder open en op andere dagen kan je tot 22 uur een rondje maken met het reuzenrad. Meer informatie en de exacte openingstijden zijn te vinden op de website van het reuzenrad.

Zou jij een rondje willen maken met het reuzenrad op de Pier van Scheveningen?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer in Den Haag met kinderen te doen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.