Zo kampeer ik: vouwwagen Cabanon Neptune

In “Zo kampeer ik” deze keer de vouwwagen van het gezin van Birgit. Zij hebben een Cabanon Neptune. Een degelijke en mooie caravan.

Wie zijn jullie en sinds wanneer kamperen jullie?

Wij zijn Viktor (37), Birgit (37), Casper (bijna 8) en Sophie (5,5).

Viktor en Birgit kregen het kamperen al met de paplepel ingegoten en leuk detail is dat wij echte VAKANTIELIEFDES zijn! Jaja mensen het kan echt! Dit jaar was het precies 20 jaar geleden dat wij een stel werden in Zuid-Frankrijk.

Wij kampeerden eerder in chalets op campings, maar ook ons bezwaar was de prijs in het hoogseizoen. We staan nu 3 weken op een kampeerplek voor de prijs waar een huisje nog geen week voor weggaat….

Met welk kampeermiddel kamperen jullie?

We hebben twee jaar gebruik mogen maken van de caravan van onze ouders, die letterlijk voor ons naar Frankrijk werd gebracht. Na twee jaar vond vaderlief het welletjes en er werd ons gesuggereerd toch maar eens iets voor onszelf te zoeken.

Onze buurtjes op de camping hadden de vouwwagen waar we op slag verliefd op werden dus de dag na thuiskomst werd de dealer bezocht welke dit merk verkoopt. We hebben er echter voor gekozen om de wagen tweedehands aan te schaffen en zo vertrokken wij richting Friesland om mét vouwwagen over de Afsluitdijk huiswaarts te keren. De vouwwagen die wij gekocht hebben is een Cabanon Neptune uit 2007.

Een joekel van een vouwwagen die maar liefst 10 meter lang is als beide luifels zijn opgebouwd. 

vakantie met kinderen, kamperen met kinderen, vouwwagen met kinderen, Cabanon Neptune, kids er op uit
Een vouwwagen zonder scheerlijnen, dat ziet er strak uit!

Waarom hebben jullie voor de Cabanon Neptune gekozen?

Wij hadden een aantal eisen waar de wagen aan moest voldoen:

  • een afritsbaar kuipgrondzeil
  • een ruime voortent
  • lange bedden
  • opzetgemak
  • ruime keuken (3 pits gasstel)
  • geen scheerlijnen.

Onze vouwwagen voldeed aan al deze eisen en pluspuntje vonden wij ook het design. 

Wat kost de Cabanon Neptune ongeveer?

Stalling hebben we geregeld bij de plaatselijke boer waar de vouwwagen hoog en droog in de stal mag staan. Hiervoor betalen wij €200 per jaar.

Wij schaften de Cabanon Neptune aan voor €4000. Nieuwprijs is ruim het dubbele. We hebben er nog wat dingen bij aangeschaft zoals een tenttapijt, lekkere stoelen, twee kastjes en natuurlijk alle kampeerbenodigdheden als servies enz.

Waarom zou je de Cabanon Neptune aan anderen aanraden?

Wij raden deze vouwwagen aan vanwege zijn opzetgemak. Wij kunnen ‘m opzetten in zo’n anderhalf uur en dan staat ‘ie compleet met afspannen. Wij hebben de eerste nacht gekampeerd in slechts het achtergedeelte, omdat onze plek door de regen erg drassig was. De dag daarna hebben we de tent eraan vast gemaakt.

De ruimte in de voortent is heerlijk, namelijk 5 bij 3,5 meter. Ook met slecht weer kun je prima binnen zitten en houden de kinderen ruimte over om te spelen.

Het kuipgrondzeil is ideaal! Er kan geen water de tent in lopen! Bij het afbreken rits je het los van de voortent, doekje erover en klaar.

In Frankrijk mag er met een aanhanger 130 km/uur gereden worden dus je kunt lekker opschieten.

Natuurlijk heeft een vouwwagen ook een nadeel: je hebt dikke pech als het regent bij het inklappen want je wil ‘m graag droog invouwen. De meeste mensen hebben thuis niet de plek om ‘m te laten drogen.

Onze kampeerervaring was echt super! We zijn erg blij met de aankoop en hopen er nog veel plezier van te mogen hebben.

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor kampeermiddelen? Klik & kijk voor meer inspiratie

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.