Salvenaland in Hopfgarten, een toffe combinatie van zwemmen en rodelen

Wanneer je mooi weer hebt in je zomervakantie in Wildschönau in Oostenrijk is een zwembad altijd een goed idee. Salvenaland in Hopfgarten is meer dan alleen een zwembad. Daphne ontdekte met haar dochters wat daar nog meer te doen is.

Salvenaland in Hopfgarten

Voor mijn meiden is een zomervakantie niet compleet zonder veel zwemplezier. Van de vorige vakantie in Oostenrijk hebben ze het rodelen onthouden, ook deze vakantie staat dat hoog op het lijstje. Bij Salvenaland in Hopfgarten, wat een kwartiertje rijden is vanuit appartement Metzgerhof in Niederau, kan dit allemaal.

Rodelen, zwemmen in het zwembad en in het meer, midgetgolfen en spelen in de speeltuin. Het kan bij Salvenaland.

Een grote speeltuin in Salvenaland
Een grote speeltuin in Salvenaland
De midgetgolfbaan
De midgetgolfbaan

Het zwembad in Salvenaland

Het zwembad in Salvenaland bestaat uit een groot diep zwembad en een apart peuterbad.

In het peuterbad is een glijbaan en aan de zijkant kunnen de kinderen lekker klimmen. Boven het peuterbad is een schaduwdoek gespannen, erg prettig voor mijn jongste dochter.

Het diepe zwembad heeft verschillende speelse waterelementen die om de beurt aangaan: een paddenstoel waar water vanaf komt, een bank met bubbels en een soort kleine waterval. De meiden zwemmen heen en weer, waar het water stroomt zijn zij ook. Het is een enorm warme dag en ze zijn het zwembad niet uit te krijgen.

Wat een heerlijk zwembad bij Salvenaland
Wat een heerlijk zwembad bij Salvenaland
Er is een apart peuterbad
Er is een apart peuterbad

Zwemmen in het meer

In Salvenaland hoef je niet tegen de handdoek van je buurman aan te liggen. Om het hele meer heen is gras en meer dan voldoende plek om lekker te liggen. Rondom het zwembad is het wel iets drukker.

Een klein gedeelte in het meer is afgeschermd voor de kleintjes die met bandjes zwemmen. Zodra ze zonder bandjes kunnen zwemmen mogen ze naar de speeltoestellen in het diepere gedeelte. Er is een grote trampoline in het water en een opblaasbare ‘berg’ waar ze op kunnen klimmen.

J. en N. hebben een zetje van mij nodig om op de ‘berg’ te komen en N. een zetje van haar zus om er weer af te durven. Stiekem is het best wel hoog en gaan de meiden snel terug naar het zwembad.

Een heerlijk meer om te spelen en zwemmen
Een heerlijk meer om te spelen en zwemmen
Genoeg ruimte om even uit te rusten van het zwemmen
Genoeg ruimte om even uit te rusten van het zwemmen

Rodelen in Salvenaland

Voor 2 euro halen we een muntje bij de kassa waarmee we een rodelkarretje op kunnen halen. We betalen 5 euro borg, dat krijgen we terug als we het muntje na afloop inleveren.

In een grote kast staan de rodelkarrertjes, ze zitten aan elkaar vast net zoals supermarktkarretjes. Muntje erin en we kunnen een karretje pakken. Het is wel een teleurstelling dat we het karretje zelf de berg op moeten slepen. Het is heel warm, dus het slepen is best zwaar. J. is na één keer wel klaar, die wil liever terug naar het zwembad. N. wil een tweede keer en ik ga met jongste ook een keertje samen.

Het fijne is dat we het muntje de hele dag mogen houden, dus we kunnen het zwemmen afwisselen met rodelen.

De rodelbahn
De rodelbahn
Een flinke klim omhoog
Een flinke klim omhoog
Naar beneden gaat makkelijker!
Naar beneden gaat makkelijker!

Praktische informatie

De entree voor het zwembad is in 2018 voor volwassenen 5,50 euro en voor kinderen van 6 – 15 jaar 3,50 euro. Als je later op de dag komt, betaal je minder. Voor dit bedrag mag je in het zwembad en in het meer zwemmen en van de speeltuin gebruik maken. Voor de minigolf betaal je 2,60 voor volwassenen en 2,00 euro voor kinderen (prijspeil 2019).

Je kunt een parasol huren en een zonnebedje. Er zijn kleedhokjes met douche en op verschillende plekken is iets te snoepen en of een ijsjes te kopen. Ook is er een restaurant. Neem voor openingstijden en meer informatie een kijkje op de website van Salvenaland.

Ligging van Salvenaland

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over Oostenrijk? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Zwemmen en rodelen bij Salvenaland in Tirol.Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Wildschönau Tourismus. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.