Camp Lijak, kleine camping in Slovenie

Voor haar vakantie in Slovenië zocht Saskia een kleine camping met een centrale ligging. Een plek van waaruit je de belangrijkste bezienswaardigheden in Slovenië kan bezoeken. De campings in de bergen vielen dus af en zo viel de keuze op Camp Lijak. Een kleine camping in Slovenië in de buurt van de Italiaanse grens.

Camp Lijak, kleine camping in Slovenië

Camp Lijak ligt in het westen van Slovenië, vlakbij de Italiaanse grens en ten zuiden van de bergen en Nationaal Park Triglav. Vanaf de camping rij je zo naar de snelweg en daardoor ben je binnen 2 uur in Bled, Bohinj, Ljubljana en aan de kust. Achteraf zijn we toch best wat dagen naar de omgeving van Bled en Bohinj gereden en nu zouden we eerder adviseren om 1 week een camping in die omgeving te zoeken en 1 week op Camp Lijak te verblijven. Vanaf Camp Lijak kan je dan naar Ljubljana, de Postojna of Skocjane grotten, de Sloveense kust en/of een dag met de trein naar Venetië. Ook de Soca vallei is vanuit Camp Lijak goed te bereiken.

Camp Lijak is geen typische gezinscamping met een knutselclub of andere kinderactiviteiten. Gezinnen zijn wel echt van harte welkom en de eigenaren staan altijd voor je klaar om vragen te beantwoorden of om te informeren hoe je dag was. Camp Lijak is vooral een paragliderscamping. En dat is zeker een reden om er heen te gaan. De paragliders landen vlakbij of zelfs op een veldje op de camping. Dat is een prachtig gezicht. Nog leuker is het om zelf te gaan paragliden met de kinderen. Wij hebben alle vier een tandemvlucht gemaakt, een onvergetelijke ervaring die in dit gebied een stuk betaalbaarder is dan in het toeristische Bohinj.

De paragliders vertrekken vanaf een veldje op een berg vlakbij de camping.
De paragliders vertrekken vanaf een veldje op een berg vlakbij de camping.
Landing direct achter Camp Lijak.
Landing direct achter Camp Lijak.
Hier krijgen we geen genoeg van.
Hier krijgen we geen genoeg van.

Voor ons was Camp Lijak twee weken onze uitvalsbasis om Slovenië te verkennen. We gingen met een ezel wandelen in de regio Brda (net ten noorden van Camp Lijak), SUPpen in Ljubljana en nog heel veel meer. Alle blogs over onze activiteiten zijn hier te vinden.

Overnachten op Camp Lijak

Op Camp Lijak zijn er verschillende mogelijkheden om te overnachten. Er zijn vooral kampeerplekken met allerlei verschillende afmetingen. De meeste liggen in de zon. Wil je zeker weten dat je een plekje met schaduw hebt, dan is het verstandig om dit bij je reservering aan te geven. In de zomer van 2016 was er ook voor de mensen die op de bonnefooi komen altijd plek.

Camp Lijak ligt aan een doorgaande weg. Dat is te horen op de camping. In de stacaravan vond ik dat niet storend, maar in een tent of vouwwagen zal dat beter hoorbaar zijn.

Zicht op de camping vanaf het dak van het nieuwe receptiegebouw.
Zicht op de camping.
De paragliders staan bij elkaar op een veldje.
De paragliders staan bij elkaar op een veldje.
De kampeerplekken staan aan een straatje.
De kampeerplekken staan aan een straatje.
Op sommige plekken staan de tenten dicht op elkaar terwijl er elders nog genoeg ruimte is.
Op sommige plekken staan de tenten dicht op elkaar terwijl er elders nog genoeg ruimte is.
Even een 'rondje camping' doen.
Even een ‘rondje camping’ doen.
Sommige bomen moeten nog wat groeien om voor schaduw te zorgen.
Sommige bomen moeten nog wat groeien om voor schaduw te zorgen.

Op deze kleine camping in Slovenië staan twee stacaravans. Ze zijn iets gedateerd en het terras zou een opknapbeurt kunnen gebruiken. Voor ons was het prima, we zijn niet zo van de luxe. De stacaravans hebben 2 slaapkamers (1x 2-persoonsbed en 2x 1-persoonsbed), een badkamertje, separaat toilet en een woonkamer met keuken. Het is mogelijk om van de bank een bed te maken en zo met 6 personen in de stacaravan te verblijven, dat lijkt mij echter erg krap. De stacaravans zijn voorziens van airconditioning en dat is op warme dagen best prettig.

Onze stacaravan.
Onze stacaravan.
De woonkamer met keuken.
De woonkamer met keuken.
De slaapkamer van de kinderen.
De slaapkamer van de kinderen.
De 2-persoons slaapkamer.
De 2-persoons slaapkamer.
Het badkamertje.
Het badkamertje.

Tot slot zijn er zogenaamde ‘Hobbit Holes’. Een rij met kleine houten kamertjes waar je met 1 of 2 personen kan slapen. Deze zijn erg populair bij fietsers en paragliders die maximaal enkele nachten verblijven.

De Hobbit Holes.
De Hobbit Holes.

In het hoogseizoen betaal je:

  • Kampeerplek met elektra: 41,70 euro per nacht
  • Stacaravan: 88 euro per nacht
  • Hobbit Holes: 16,30 euro per nacht

Hierbij is uitgegaan van 2 volwassenen en 2 kinderen. Meer informatie en de actuele prijzen zijn te vinden op de website van Camp Lijak. Hier is ook de aanvullende kosten te vinden zoals toeristenbelasting. Prijspeil 2016.

Sanitair en overige voorzieningen

Er is een ruim sanitairgebouw met douches, wastafels en toiletten. Omdat wij in een stacaravan verbleven hebben we hier geen gebruik van gemaakt. De keren dat ik in het gebouw was zag het er altijd netjes en schoon uit. In het sanitairgebouw is ook een wasmachine die tegen betaling door de campinggasten gebruikt kan worden.

De ruimte met de wasmachines en ruimte om af te wassen.
De ruimte met de wasmachines en ruimte om af te wassen.
Douches, toiletten en wastafels.
Douches, toiletten en wastafels.

Wij waren in de zomer van 2016 op Camp Lijak. Het receptiegebouw werd op dat moment verbouwd. Als het goed is, is dit gebouw in september 2016 feestelijk geopend. Gasten kunnen er nu terecht voor een drankje en mogelijk in de toekomst ook een eenvoudige maaltijd. Op het dak van het gebouw komt een dakterras. Toen het gebouw half af was zag het er al erg veelbelovend uit. De eigenaren hebben meer plannen voor verbetering van deze camping in Slovenië, dus check altijd op de website wat de stand van zaken is.

Het nieuwe receptiegebouw.
Het nieuwe receptiegebouw.
Het receptiegebouw links en het opzet zwembad rechts.
Het receptiegebouw links en het opzet zwembad rechts.

Een keer per week is er een ‘forel-avond’. Eigenaar Alexander bakt verse forel voor de campinggasten. Iedereen kan aanschuiven en genieten van de verse vis en lekkere wijn. Een leuk moment om andere campinggasten te leren kennen en een keer een avondje niet zelf te koken.

Alexander bakt voor de campinggasten.
Alexander bakt voor de campinggasten.
Verse forellen.
Verse forellen.
Forel en gebakken aardappeltjes.
Forel en gebakken aardappeltjes.

Camp Lijak met kinderen

Camp Lijak heeft een kleine speeltuin. Er staat een schommelrek, een kleine zandbak en er stond een trampoline. Deze ging tijdens ons verblijf helaas kapot. De bedoeling is wel om de speelgelegenheid te verbeteren nadat de verbouwing van het receptiegebouw klaar is.

Er is een opzet zwembad. Voor onze kinderen prima. Meer hebben ze eigenlijk niet nodig en regelmatig hadden ze er de grootste lol met z’n tweeën. Aan de rand van de camping zijn grasvelden te vinden. Hier is voldoende ruimte om balspelen te doen. Zoon C. heeft zich ook een hele avond vermaakt met het vangen van sprinkhanen.

Collega-blogger Tikva van Gezinopreis heeft heel veel tips voor kindvriendelijke hotels in Slovenië.

Zou Camp Lijak iets voor jou zijn? Of ben je er misschien al een keer geweest? Deel je ervaring gerust hieronder, dat vinden we leuk.

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar leuke uitstapjes vanaf deze camping? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.