Museum met een peuter bezoeken? Dit zijn de 14 leukste!

Een museum met een peuter bezoeken? Steeds meer musea zorgen ervoor dat ze ook voor jonge kinderen leuk en leerzaam zijn. Daphne heeft de leukste musea om met je peuter te bezoeken voor je op een rijtje gezet.

Bezoek een museum met een peuter

Na het lezen van deze lijst met de leukste musea wordt het moeilijk kiezen welke je het eerst gaat bezoeken. Het bezoeken van een museum met een peuter kan een uitdaging zijn, de meeste peuters staan bekend om een geheel eigen wil. Bij deze musea is een succesvol bezoek gegarandeerd.

Het Kinderboekenmuseum in Den Haag

Kikker, Nijntje, Rupsje Nooitgenoeg, de meeste peuters kennen deze personages wel. In het Kinderboekenmuseum hebben ze twee tentoonstellingen speciaal voor kleinere kinderen. Ze kunnen volop spelen, klimmen en klauteren. Ook valt er van alles te ontdekken rondom boeken, letters en kleuren. Absoluut een aanrader voor de ondernemende peuter.

Schaatsen met Eend
Schaatsen met Eend

Het Nijntje museum in Utrecht

Wie is er niet dol op Nijntje? Nijntje is waarschijnlijk bij alle kinderen bekend en geliefd, door de boeken, filmpjes en anders wel door de knuffels en spelletjes. In het Nijntje Museum is van alles te ontdekken, in het huisje van Nijntje, de tuin, bij de dokter, het museum en de verkeerstuin. Alles is in het thema van Nijntje en overal is iets te zien of te spelen. Duik in het bad van Nijntje, geef de plantjes waren of rij een rondje op de fiets.  Zeker weten dat je je in dit museum met een peuter gaat vermaken.

Platen water geven in het Nijntje museum, bezoek dit museum met een peuter
Platen water geven in het Nijntje museum

Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem

Naast dat het Openluchtmuseum een prachtige plek is om te wandelen, zijn er altijd leuke dingen om te doen. Standaard zijn er op het kindererf leuke activiteiten, maar daarnaast zijn er seizoensgebonden kinderactiviteiten. In de zomer het land op met de boer en in de winter allerlei ijspretactiviteiten zoals broodjes bakken. Ieder seizoen is er genoeg te doen in dit museum met een peuter!

De boer helpen in het Openluchtmuseum
De boer helpen in het Openluchtmuseum

Professor Plons in het Maritiem Museum in Rotterdam

Het Maritiem Museum in Rotterdam heeft op de bovenste verdieping een leuke speelplek voor de allerkleinste. Bij Professor Plons kunnen ze spelen in een echt zeilschip, balanceren over een loopbrug van boomstammetjes en spelen op een half open speelschip dat schuin op de golven staat. Zo schuin dat het servies van de tafel glijdt. Ook is er buiten een schip om in te spelen en zijn er verschillende schepen van binnen te bekijken. Genoeg te doen en te bekijken dus!

Spelen in een zeilschip
Spelen in een zeilschip

Het kinderatelier in het Cobramuseum in Amstelveen

Iedere zondag tussen 11 en 14 uur kan je in het Cobramuseum in Amstelveen zelf kunst maken in het kinderatelier. Met verf, sponsjes, kwasten, krijt en kleurpotloden kan je peuter zich heerlijk uitleven op mooie kunstwerken. Trek wel oude kleding aan, grote kans dat je je peuter niet schoon mee naar huis krijgt.

Mooie kunstwerken maken
Mooie kunstwerken maken

Het Aviodrome in Lelystad

Vliegtuigen kijken, spelen in vliegtuigen en glijdend van de bagageband af, het kan allemaal in het Aviodrome in Lelystad. Hoewel de speurtocht vooral leuk is voor kinderen die kunnen lezen, is alles wat er te spelen en te zien is ook erg leuk voor de jongere kinderen.