Kindvriendelijke campings in Oostenrijk: een overzicht van de fijnste plekken

0
1067

Kindvriendelijke campings in Oostenrijk zijn niet moeilijk te vinden. Oostenrijk is een land dat bekend staat om zijn kindvriendelijkheid. Gezinnen zijn er meer dan welkom. Niet alleen in de winter, maar juist ook in de zomer doen veel gebieden hun best voor gezinnen met kinderen. Blogger Iris D. zocht de fijnste campings voor je uit.

Kindvriendelijke campings in Oostenrijk: een overzicht

In Oostenrijk zijn heel veel camping ingericht op gezinnen met kinderen. Veel campings doen er alles aan om de kinderen het naar de zin te maken. Veel camping zijn gelegen rondom of aan een meer, waar heerlijk gezwommen kan worden en waar allerlei activiteiten plaatsvinden.

Omdat het weer in Oostenrijk heel wisselvallig kan zijn, beschikken veel campings over een binnenruimte. Op de ene camping wat uitgebreider dan de andere camping. Op vrijwel alle campings is ook animatie aanwezig voor de kinderen.

Wat ook fijn is, is dat vrijwel elk gebied in Oostenrijk werkt met een gastenkaart. Deze krijg je soms als je kampeert op de camping, soms moet je hem aanschaffen. Deze kaart geeft toegang tot heel veel leuks: gratis  met de skilift naar boven, zomerrodelen of spelen in een funpark. Of korting bij klimparken, museums en andere activiteiten.

 

Campings voor gezinnen in Oostenrijk: handige andere websites

Vind je hier net niet de kindvriendelijke camping in Oostenrijk die jij zoekt? Kijk dan ook eens op een van de volgende websites van campingaanbieders:

Kindvriendelijke campings in Karinthië

Camping Maltschacher See

Deze kindvriendelijke camping ligt aan de Maltschacher See, een klein meer, wat haast verborgen lijkt te liggen. De camping hoort bij een resort en beslaat dus een vrij groot terrein. Je kunt er met je eigen kampeermiddel naartoe, of verblijven in een van de huuraccommodaties.

Camping Maltschacher See heeft een binnenzwembad, maar de grootste attractie is natuurlijk het meer. Er is een afzet zwemgedeelte en mogelijkheid tot het huren van bijvoorbeeld een waterfiets, kano, zeilboot of SUP-board. De camping heeft een minigolfbaan, speeltuin en voor de liefhebbers een animatieprogramma in de zomer.

In de omgeving van Camping Maltschachersee is genoeg te doen. Ga naar de Ossiachersee voor het klimpark of een van de gezellige dorpjes. In Moosburg is een rodelbahn te vinden. De Wörthersee ligt in de buurt en hier kun je een nostalgische boottocht op het meer maken. Zelfs Italië en Slovenië zijn voor een dagtrip prima te bereiken vanaf de camping.

Meer informatie over een verblijf op camping Maltschacher See vind je in deze blog van Lineke.

Informatie over tarieven en beschikbaarheid vind je hier

Kindvriendelijke campings in Salzburgerland

Camping Birkenstrand

Camping Birkenstrand is een kleinschalige camping met 80 plaatsen aan de Wolfgangsee. De camping ligt direct aan het meer en dat meer biedt enorm veel entertainment. Het water blijft lang ondiep, is niet koud en kraakhelder. Je kunt er bijvoorbeeld snorkelen, maar ook kun je op de camping een kano of een SUP-board huren.

De camping biedt geen animatieprogramma aan. Er is wel een speeltuin. Maar het meer is de grootste trekpleister. Vanaf deze kindvriendelijke camping ben je ook binnen een half uur in Salzburg. Een van de mooiste steden in Oostenrijk. In de directe omgeving is ook genoeg te doen.

Lees het blog van Fieke als je meer wilt weten over haar verblijf op camping Birkenstrand.

camping birkenstrand uitzicht kindvriendelijke camping oostenrijk
Veel kleine kindvriendelijke campings in Oostenrijk bevinden zich aan of bij een meer.

Camping Grubhof

Deze camping is ingedeeld in verschillende zônes zodat iedereen op zijn eigen manier rustig vakantie kan vieren. De ligging aan een rivier zorgt er voor dat kinderen in de zomer heerlijk kunnen spelen en zwemmen. Daarnaast heeft camping Grubhof ook indoorspeelruimte en een groot multifunctioneel sportveld.

In de zomermaanden is er een animatieprogramma wat gericht is op de natuur. Dit is in samenwerking met het VVV van Saalachtal en vind plaats op locatie. Elk kind mag per week aan 2 activiteiten gratis meedoen. Denk bijvoorbeeld aan boogschieten, rots klimmen of schat zoeken in een grot. Er worden ook begeleide wandelingen en fietstochten georganiseerd.

Kindvriendelijke campings in Tirol

Schloss Camping Aschach

Als je naar Oostenrijk gaat met kinderen en je wilt een actieve vakantie hebben en daarnaast lekker kunnen ontspannen op de camping, dan is deze Schloss Camping Aschach ideaal. Kleinschalig, dus de kinderen kunnen lekker vrij rond lopen. Er is een leuke speeltuin en een fijn zwembad en de voorzieningen zijn netjes.

De vele activiteiten in de buurt maken het verhaal echt compleet. Je kunt er schitterend wandelen, naar Swarovski kristallenwereld, Kugel Wald (reuzenknikkerbaan) bezoeken of een zilvermijn. Daarnaast biedt de camping in het hoogseizoen kleinschalige animatie aan. Met recht een kindvriendelijke camping in Oostenrijk dus.

Meer informatie over Schloss Camping Aschach vind je in dit blog van Fieke of op de website van ANWB Campings

kindvriendelijke camping oostenrijk
Kamperen met uitzicht op de bergen, dat is toch fantastisch?!

Kindvriendelijke camping in Wenen

Donaupark Camping Klosterneuburg

Dit is een kleinschalige camping in de buurt van Wenen. De camping ligt aan de Donau. Op 10 minuten wandelen van de camping vind je het strandbad. Dat ligt aan een rustig gedeelte van de Donau waar je ook kunt zwemmen.

Op de camping zelf vind je een speelweide en een reuzentrampoline, maar tegenover de camping ligt recreatiecentrum Happyland. Daar vind je een klimpark, een BMX-park, een zwembad en nog veel meer.

Het fijnste aan Donaupark Camping Klosterneuburg is dat hij vlak bij Wenen ligt. Deze mooie stad is zeker een bezoekje waard en heel kindvriendelijk. Vanaf de camping vertrekt er elke 10 minuten een bus of trein. Maar je kunt ook gaan fietsen, het is 14 kilometer voor je in Wenen bent.

Wenen met kinderen: de leukste bezienswaardigheden

Het Kunsthistorisch Museum, gezien vanuit het tegenoverliggende Natuurhistorisch Museum.
Het Kunsthistorisch Museum, gezien vanuit het tegenoverliggende Natuurhistorisch Museum.

Kamperen in Oostenrijk met kinderen

Een kampeervakantie in Oostenrijk zal in de basis een actieve vakantie betekenen. Oostenrijk leent zich er fantastisch voor om veel en actief buiten te zijn. Wandelen, mountainbiken en klimmen zijn de meest bekende activiteiten.

Vrijwel elke regio heeft een eigen omgevingskaart die je gratis ontvangt als je in een accommodatie in de omgeving verblijft. Dit geldt ook voor het verblijf op een kindvriendelijke camping in Oostenrijk. Met deze kaart kun je heel veel activiteiten in de omgeving gratis of met korting doen.

Denk hierbij aan activiteiten als: met de skilift naar boven, zomerrodelen, entree voor klimpark of zwembaden, kastelen, museums en nog veel meer. Skigebieden zijn er tegenwoordig ook op gericht om in de zomer gasten te ontvangen. Er zijn mooie wandelingen uitgezet en voor kinderen fantastische speelplekken gemaakt op de berg.

Volledige concentratie op de blauwe route in Adventurepark Katschberg.
Volledige concentratie op de blauwe route in Adventurepark Katschberg.

Speciale tip: huttentocht

Voor actieve gezinnen met kinderen is het maken van een (meerdaagse) huttentocht een hele gave uitdaging. In Oostenrijk zijn er diverse een- en meerdaagse huttentochten geschikt om met kinderen te doen.

Tijdens zo’n tocht loop je overdag een afstand die is aangepast aan de wandelervaring van je kinderen. In de bergen is dat toch anders dan in ons platte Nederland. Je overnacht in een hut, waar natuurlijk andere wandelaars overnachten. Je neemt zelf eten en drinken mee en bent de hele dag middenin de natuur.

Het is spectaculair en bijzonder om een huttentocht met je kinderen te maken. De uitzichten zijn fenomenaal. Voor kinderen is dit een groot avontuur. Blogger Fieke maakte met haar gezin als twee keer een driedaagse huttentocht. In dit blog kun je alles lezen over de voorbereiding, wat je mee moet nemen en de tocht vanuit Kleinarl. De tweede tocht is in Tirol, daarover kun je dit blog alles lezen.

Kindvriendelijke campings in Oostenrijk
We vervolgen onze route over de graat van de berg. Wat een prachtige route over de bergen. Dit extra stuk hadden we niet willen missen.

Nog meer kindvriendelijke campings 

Vind je hier net niet de kindvriendelijke camping in Oostenrijk die jij zoekt? Kijk dan ook eens op een van de volgende websites van campingaanbieders:

Reis je na je vakantie in Oostenrijk verder zuidwaarts? Kijk dan ook eens naar de volgende blogs met kindvriendelijke campings:

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer blogs over activiteiten in Oostenrijk? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.