Meininger Hotel Berlijn, betaalbare familiekamer op een centrale locatie

Een betaalbaar hotel met familiekamer vinden valt niet altijd mee. Van de prijs sla je soms steil achterover. Toen Saskia naar Berlijn ging zocht ze een centraal gelegen en voordelig hotel met familiekamer. Haar keuze viel op Meininger Hotel Berlijn. Daar kreeg ze geen spijt van en daarom lees je in dit blog meer over dit kindvriendelijke hotel.

Naar Berlijn met kinderen

Berlijn scoort hoog op ons lijstje met kindvriendelijke bestemmingen voor een stedentrip. De sfeer is er relaxed, het is een relatief voordelige stad en er is voor gezinnen genoeg te doen. Tijdens onze 5-daagse stedentrip Berlijn met kinderen in de winter kwamen we tijd tekort.

Deze bezienswaardigheden mag je echt niet missen tijdens je bezoek aan Berlijn met kinderen:

Met de trein reis je heel comfortabel en makkelijk naar Berlijn Hauptbahnhof. Meininger Hotel Berlijn ligt direct naast het station, je hoeft dus niet eindeloos te zoeken in een vreemde stad. Wij vonden dit echt een heel groot voordeel. In het hotel hoorden we niets van de treinen.

Meer informatie over de treinreis naar Berlijn is hier te vinden of boek direct je treinkaartjes bij NS International.

Meininger Hotel Berlijn

Als we op Berlin Hauptbahnhof uit de trein stappen is het toch even orienteren. Welke kant moeten we op? Eerst maar eens een verdieping naar beneden. Het station blijkt uit meerdere lagen te bestaan en zowel internationale-, nationale- als regionale treinen vertrekken hier. Ondergronds is er een metrostation en buiten vertrekken de trams. De stationshal heeft meerdere verdiepingen en op elke verdieping zijn winkels en restaurants te vinden. Er is in de kelder zelfs een supermarkt.

Meininger Hotel Berlijn ligt aan de kant van het station waar de trams niet stoppen. We lopen het station uit en zien een groot plein voor ons. Bordjes verwijzen naar de Reichstag die op loopafstand van het station ligt. Het Meininger Hotel zien we aan onze rechterhand op een hoek.

Vanuit onze hotelkamer zien de Reichstag liggen.
Vanuit onze hotelkamer zien de Reichstag liggen.
Het station, gezien vanuit onze hotelkamer.
Het station, gezien vanuit onze hotelkamer.

Bij binnenkomst valt direct de kleine speelhoek op. Deze is vooral leuk voor kleinere kinderen. Dochter M. (8) en zoon C. (6) vinden er niet zoveel aan. We checken in en krijgen twee pasjes voor onze kamer. We hebben een hotelovernachting zonder ontbijt en kunnen per dag beslissen of we in het hotel ontbijten of niet. Uiteindelijk doen we dit elke dag. Het ontbijt is niet duur (6,90 euro per persoon) en de kinderen zijn voor de helft. Hoewel het Meininger Hotel Berlijn onderdeel is van een low budget hotelketen, is het ontbijtbuffet meer dan prima. We ontdekken zelfs een klein keukentje waar je zelf kan koken. Daar maken we geen gebruik van tijdens ons verblijf.

Uitgebreid ontbijtbuffet.
Uitgebreid ontbijtbuffet.
Net groot genoeg om zichzelf te bedienen.
Net groot genoeg om zichzelf te bedienen.

Voordelig hotel met familiekamer in Berlijn

Onze familiekamer ligt op de 7e verdieping aan de voorkant van het hotel. We hebben gevraagd om een kamer op een rustige plek en zijn erg benieuwd of dat in de praktijk zo zal zijn. Maar eerst de kamer bekijken. Er staan twee stevige stapelbedden. “Er zit een hoge rand voor het bovenste bed, dan mag ik boven slapen!” ontdekt C. Ja, onze onrustige slaper kan hier bovenin het stapelbed. Ook wel zo fijn voor ons, dan kunnen wij gewoon beneden slapen.

De hotelkamer is niet groot, maar voldoet voor ons prima. Er staat een ronde tafel met enkele onstabiele krukjes. We worden er vanzelf handig in om erop te zitten. Er staat een open kast met planken waar we alle losse spullen in leggen. De badkamer is net zo compact en compleet als de hotelkamer.

Een van de stapelbedden en het tafeltje met krukjes.
Een van de stapelbedden en het tafeltje met krukjes.
Compact en compleet. Prima prijs-kwaliteitverhouding.
Compact en compleet. Prima prijs-kwaliteitverhouding.

"<yoastmark

Vier nachten slapen we in Meininger Hotel Berlijn. Drie nachten hebben we helemaal geen last van andere gasten. Alleen de laatste avond horen we onze hotelburen duidelijk praten en luid lachen. Tja, zij kunnen niet weten dat er aan de andere kant van de dunne wand kinderen proberen te slapen. Gelukkig vertrekken ze in de loop van de avond en is de rust weer terug. De volgende ochtend zijn M. en C. om 8 uur gezellig luidruchtig, dat laten we maar even zo. Staan we weer quitte met onze hotelburen.

's Ochtends worden we getrakteerd op een mooie zonsopkomst.
’s Ochtends worden we getrakteerd op een mooie zonsopkomst.

Bij een hotel middenin de stad is het altijd afwachten hoeveel geluid je van buiten hoort. Zoals gezegd horen we de treinen niet, maar ook andere stedelijke geluiden zijn niet heel duidelijk hoorbaar. Alleen als op een avond Pegida demonstreert op het plein voor het station horen we het wel. M. en C. zijn niet weg te slaan bij het raam. Zoveel demonstranten en zoveel politie hebben ze niet eerder gezien. Punktlich om 20 uur is de demonstratie afgelopen en vertrekt iedereen zonder gedoe.

Handig om te weten over Meininger Hotel Berlijn

Blijf je op je dag van vertrek nog in Berlijn na het uitchecken? Dan kan je de bagage achterlaten bij Meininger Hotel. Er zijn zelfs kluisjes voor je kostbaarheden. Meininger Hotel Berlijn is ons erg goed bevallen en zouden we zo weer boeken. De ligging vlakbij openbaar vervoer en op loopafstand van enkele bezienswaardigheden is een grote pre. Wij betaalden voor 4 nachten met 4 personen in de kerstvakantie van 2015/2016 352 euro. We boekten heel eenvoudig onze overnachtingen in het Meininger Hotel bij Booking.com, hier kan je ook de actuele prijzen vinden.

Zou jij Meininger Hotel Berlijn overwegen voor je stedentrip Berlijn met kinderen?

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er in Berlijn met kinderen te doen is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.