De leukste vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie

0
442

Over een paar weken staat de herfstvakantie alweer voor de deur. Begint het bij jou ook te kriebelen en wil je eigenlijk wel een week of een weekend weg? Dan hebben we voor jou de leukste vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie geselecteerd, zowel in Nederland als in het buitenland.

Leukste vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie

Wanneer is een vakantiebestemming geschikt voor de herfstvakantie? Wij houden rekening met de volgende punten:

  • Niet te ver rijden
  • Leuke dingen te doen binnen en buiten
  • Budget-vriendelijk

Niet te ver rijden spreekt voor zich, zeker als je alleen in het weekend weg kan. Heb je meer dagen, dan worden bestemmingen net over de grens ook erg interessant. Niet te ver is natuurlijk ook per persoon verschillend, want is jouw vertrekpunt Middelburg of Groningen? Dat scheelt nogal wat kilometers.

Dat er leuke dingen te doen zijn, zowel binnen als buiten, is in de herfstvakantie erg belangrijk. Soms tref je prachtig nazomer weer en wil je echt niet naar binnen, de andere keer kan de regen met bakken uit de hemel komen en wil je alleen buiten zijn om naar de auto te rennen.

Budget-vriendelijk betekent niet dat we voor de goedkoopste vakantiebestemmingen gaan, maar wel bestemmingen waar je waar krijgt voor je geld of die in het naseizoen veel goedkoper zijn dan in het hoogseizoen.

De leukste vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie in Nederland

In Nederland hebben we gekozen voor een mix van steden en natuur. Je kan ervoor kiezen om een dagje te gaan, maar ook een weekend, midweek of een hele week. Onze 3 favorieten zijn:

Rotterdam met kinderen

Blijf slapen in de kubuswoningen of op het SS Rotterdam en verken onze eigen havenstad. De haven ervaar je optimaal tijdens een rondvaart met Spido, vanaf de Euromast, in het Maritiem Museum of met een speurtocht op het SS Rotterdam. Maar er is nog veel meer te doen, ken je bijvoorbeeld Villa Zebra al? En heb je de Markthal al gezien? Wij zijn inmiddels 2 keer een weekendje in Rotterdam geweest (dat lees je hier en hier) en we zouden zo nog 2 weekenden kunnen vullen.

Kubuswoningen in Rotterdam. Wist je dat je er ook in kan slapen?
Kubuswoningen in Rotterdam. Wist je dat je er ook in kan slapen?

Veluwe met kinderen

Een van de mooiste natuurgebieden van Nederland: De Veluwe. Het stikt er van de bungalowparken, dus qua accommodatie kan je altijd wel iets vinden. Op een mooie herfstdag lekker wandelen in het bos, bijvoorbeeld bij het Kootwijkerzand of op de Posbank. Bezoek een van de bekende Apeldoornse attracties zoals Julianatoren, Apenheul en/of Paleis het Loo. Ga in Hattem naar het Bakkerijmuseum. Je week zal voorbij vliegen.

Wandelen bij het Kootwijkerzand op de Veluwe.
Wandelen bij het Kootwijkerzand op de Veluwe.

Arnhem met kinderen

Arnhem is goed te bezoeken vanaf de Veluwe, maar de stad leent zich ook voor een weekendje naar een stad met de kinderen. Ben je al eens in het Openluchtmuseum geweest? Of het Watermuseum? Beide zijn echte aanraders. Van 24 oktober t/m 1 november 2015 is er in Arnhem een Sprookjesfestival met een geweldig leuk programma voor kinderen. Wij gaan daar in ieder geval naar toe, zien we jou ook?

Los van deze tips zijn er natuurlijk heel veel andere leuke uitjes in Nederland die je tijdens de herfstvakantie kan doen. Kijk bijvoorbeeld eens bij ons overzicht van kindvriendelijke musea of bij collega-blogger Gaafvoorkinderen.nl die ook een hele verzameling met uitjes heeft op haar blog.

De leukste vakantiebestemmingen voor de herfstvakantie in het buitenland

In het buitenland is er ook veel leuks te ontdekken. Wij gaan zelf naar Duitsland en bezoeken in de regio Emsland o.a. de Meyer Werft waar je kan zien hoe cruise schepen worden gebouwd. Onze buitenlandse aanraders voor de herfstvakantie zijn:

Denemarken met kinderen

Klinkt Denemarken ver weg? Dat valt reuze mee als je bijvoorbeeld naar Zuidwest-Jutland gaat. Extra leuk, in dit gedeelte van Denemarken vind je o.a. het Ribe Vikingcenter en Legoland. Als je iets verder door rijdt dan kom je in Oost-Jutland terecht in de regio Djursland. Wij bezochten hier o.a. Djurs Sommerland (let op: open t/m 18 oktober in 2015!) en zagen dat deze regio nog veel meer leuks te bieden heeft. Denemarken is in het laagseizoen een stuk voordeliger dan in het hoogseizoen en dus een goede keuze voor de herfstvakantie.

Duitsland met kinderen: Wolfsburg en Autostadt

Onze blogger Suzanne is net terug uit Wolfsburg en genoot daar van Autostadt en Phaeno (sciencecenter). In de directe omgeving is ook een dierentuin te vinden. Je vermaakt je hier zo 4 dagen! Trek voor alleen Autostadt gerust 2 dagen uit, er is zoveel te doen, te zien en te ervaren.

Autostadt is een aanrader met kinderen.
Autostadt is een aanrader met kinderen.

Mechelen Kinderstad

In België vinden we de stad Mechelen. Helaas, helaas, helaas kon ik niet mee toen er een persreis naar deze stad ging, dat vond ik nog teleurstellender toen ik de verhalen las van mijn collega-bloggers Gezinopreis en Wandernan. Mechelen profileert zich als echte kinderstad en heeft het aanbod daar ook op afgestemd. Je vindt er o.a. Technopolis en dierentuin Planckendael. Volgens mij een ideale stad voor een citytrip met kinderen. Deze bestemming staat hoog op ons lijstje om een keer heen te gaan.

Natuurlijk zijn er nog veel meer leuke bestemmingen net over de grens. Ik wil graag een keer een paar dagen naar Schotland met het gezin. Collega-blogger Ishetnogver.nl schreef o.a. over Engeland, een vakantiebestemming die ook zeker de moeite waard is voor een korte vakantie. Extra leuk voor kinderen is het als je met de boot over gaat.

Wat zijn jouw plannen of tips voor de herfstvakantie? We zijn benieuwd naar jullie ideeën.

Meer lezen

Nieuwsgierig naar meer leuke dingen voor de herfstvakantie? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook en X (voorheen Twitter).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.