5 redenen om in augustus op vakantie naar Denemarken te gaan

Waarom je juist in augustus op vakantie naar Denemarken moet gaan? Daar zijn hele goede redenen voor. Natuurlijk is Denemarken ook een goed idee in andere maanden, maar augustus heeft een paar voordelen die je dan niet hebt. Saskia verklapt ze in dit blog.

Dit blog is geschreven in 2017 en voorzien van een update in 2020.

In augustus op vakantie naar Denemarken

Bij de Denen begint de schoolvakantie in de zomer altijd eind juni/begin juli. Dat betekent dat de kinderen daar na de eerste (en heel soms de tweede) week van augustus alweer naar school gaan. In Nederland zijn we meestal een stuk later met onze schoolvakanties, dus als je in augustus op vakantie naar Denemarken gaat, dan zit je daar mooi net na het hoogseizoen.

De Deense zomer heeft trouwens iets bijzonders en dat zijn de ijsjes. Iedere Denemarkenganger weet het. In Denemarken koop je geen ‘ijsje’ maar een ‘ijs’. Echt, zo groot heb je ze niet eerder gezien. Met het hele gezin heb je aan een ‘ijs’ genoeg. Je krijgt een giga-hoorntje met zo’n 6 bolletjes, een dot slagroom waar je u tegen zegt, een negerzoen erbij en siroop erover.

Alleen al vanwege de 'ijsjes' is het de moeite waard om naar Denemarken te gaan.
Alleen al vanwege de ‘ijsjes’ is het de moeite waard om naar Denemarken te gaan.

Onze 5 redenen om juist een vakantie in augustus in Denemarken aan te raden vertel ik hieronder.

#1 Lagere prijzen buiten het hoogseizoen

Misschien een inkoppertje, maar het is wel zo. Buiten het hoogseizoen zijn de prijzen lager. Niet alleen van accommodaties, maar ook van sommige attracties. Waar je wel op moet letten zijn de openingstijden, soms zijn bezienswaardigheden bepaalde dagen van de week gesloten. Maar met een beetje goed plannen hoeft dat geen probleem te zijn.

Ik krijg regelmatig vragen of Denemarken een duur vakantieland is. Tja, je kan het zo duur maken als je zelf wilt. Natuur is gratis. De kust is gratis. Kinderen mogen bijna overal gratis naar binnen. Voor de rest moet je een beetje opletten bij het boodschappen doen, maar hé, thuis pak je toch ook niet de duurste merken en let je op de aanbiedingen? Je eerste besparing heb je in ieder geval al binnen door in augustus op vakantie naar Denemarken te gaan.

Gratis door het mooie oude centrum van Ribe lopen. Ook kinderen kijken hun ogen uit.
Gratis door het mooie oude centrum van Ribe lopen. Ook kinderen kijken hun ogen uit.

#2 Het is rustiger (ook in LEGOLAND!)

Alle Denen weer aan het werk, dus alleen toeristen die naar musea, attractieparken en kastelen gaan. Het is er veel rustiger. Zeker bij het favoriete pretpark van alle Nederlanders: LEGOLAND Billund! Want eerlijk is eerlijk, daar kan het in het hoogseizoen best druk zijn. Hoe fijn is het als alle wachtrijen korter zijn en je dus in alle attracties kan of misschien zelfs twee keer in de leukste achtbanen. Zelf vind ik het met kinderen ook relaxter als het iets minder druk is.

Minder lange rijen in Legoland in augustus.
Minder lange rijen in Legoland in augustus.

#3 De ideale tussenstop op de terugweg van je vakantie uit Noorwegen of Zweden

Je hebt het vast al eens gemerkt. De overtochten naar Noorwegen en Zweden zijn doordeweeks goedkoper dan in het weekend. Dat biedt een mooie gelegenheid om een paar dagen in Denemarken te blijven voordat je naar huis rijdt. Of misschien wel een hele week? In Denemarken is in ieder geval meer dan genoeg te doen. Lees bijvoorbeeld ons blog over de leukste tussenstops in Denemarken.

Een hele geschikte regio voor een week Denemarken is Middelfart. Het ligt centraal zodat je én Zuid-Jutland en Funen kan bezoeken. LEGOLAND Billund is een uurtje rijden en dus goed te doen. Met oudere kinderen die langer zijn dan 140 centimeter kan je in Middelfart zelfs ‘bridge walking’ doen. Lees hier hoe blogger Yvonne dat beleefde.

Fijne tussenstop: Legoland. Of Kopenhagen, ook een aanrader.
Fijne tussenstop: LEGOLAND. Of Kopenhagen, ook een aanrader.

#4 Denemarken heeft de mooiste vakantiehuizen!

Serieus, die Deense vakantiehuizen zijn om verliefd op te worden. Vooral de huisjes aan het strand of heel praktisch, vakantiewoningen voor gezinnen in de buurt van LEGOLAND. Van die rode huisjes met witte kozijnen op een groen grasveld. Of de modernere variant daarvan direct aan zee. Sommige huisjes hebben zelfs een privéstrand. Nu denk je misschien: dat is heel erg duur. Nee, dat valt reuze mee als je in het Deense laagseizoen gaat.

Deze toffe vakantiehuisjes zijn bijvoorbeeld ook te huur in het laagseizoen:

Al deze vakantiehuisjes liggen op maximaal een uur rijden van LEGOLAND. Als je een van deze huizen boekt, krijg je ook 25 procent korting op de entreekaartjes.

Zoek je net iets anders of was iemand je voor met boeken? Kijk dan eens op Vakantiepartner Denemarken, de specialist op het gebied van vakantiehuisjes in Denemarken. Tamara gaat over de boekingen uit Nederland. Zij heeft zelf jarenlang in Denemarken gewoond en helpt je graag op weg als je specifieke wensen hebt. Haar telefoonnummer en mailadres staan op de website van Vakantiepartner Denemarken.

Vakantiehuizen in Denemarken liggen vaak middenin de natuur en vlakbij het strand.
Vakantiehuizen in Denemarken liggen vaak middenin de natuur en vlakbij het strand.

#5 Het zwemwater is warmer

Hoe later in het seizoen, hoe warmer het oppervlaktewater. En dat is ook zo in Denemarken. De stranden in Denemarken zijn prachtig schoon, groot en altijd rustig. Hoe heerlijk is het dan als het water ook wat warmer is en een plons in de zee aangenamer? Dat is een van de grote voordelen als je ervoor kiest om in augustus op vakantie naar Denemarken te gaan.

Altijd fijn als het zeewater warmer is.
Altijd fijn als het zeewater warmer is.

Wist je trouwens dat je aan de westkust van Jutland op veel plekken met je auto het strand op mag? De stranden zijn zo uitgestrekt dat het helemaal niet vervelend is als er een paar auto’s staan. Je hoeft dus niet te zoeken naar een parkeerplek of te sjouwen met je strandspullen! En ja, dat kan dus met je gewone personenauto die je in Nederland ook gebruikt voor je woon-werkverkeer of je boodschappen.

Met je eigen auto het strand op.
Met je eigen auto het strand op.

Ga jij in augustus op vakantie naar Denemarken?

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke blogs over Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op Facebook, Twitter en Instagram.

Bewaar op Pinterest!

Tips voor vakantie in augustus in Denemarken.Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vakantiepartner Denemarken. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.