Strandhuisjes in Denemarken? De mooiste vakantiehuizen aan zee

Strandhuisjes zijn helemaal hip in Nederland. En duur. Saskia vond een beter alternatief: een vakantiehuis bij het strand in Denemarken. Kijk maar, de mooiste vakantiehuizen aan zee, dat is pas bijzonder overnachten. We ♥ them!

Dit blog is geschreven in 2017 en van een update voorzien in 2021.

Strandhuisjes in Denemarken? Daarom zijn wij gek op de Deense kust!

Nog nooit op de stranden in Denemarken geweest? Dan is het goed om daar eerst wat uitleg over te geven voordat we de mooiste vakantiehuizen aan het strand laten zien. Denemarken wordt wel de strandbestemming van Noord-Europa genoemd, dat is niet voor niets. De stranden zijn er schoon, breed en rustig.

Er zijn zoveel leuke uitjes te doen, ik noem maar even:

  • Picknicken aan een van de vele picknicktafels bij het strand. Neem lekker net als de Denen je eigen lunch mee en geniet van het prachtige uitzicht. Ondertussen vermaken de kinderen zich op het strand.
  • Krabbetjes vangen of vissen. Bij dat laatste heb je vanaf 18 jaar wel een visvergunning nodig.
  • Ga op bruinvissafari of huur zelf een motorboot om op zoek te gaan naar bruinvissen.
  • Vogels spotten in het prachtige natuurgebied Føns of Ejby. Hier hoor je de stilte en zie je vanuit de toren mooie en bijzondere vogels. Vergeet niet om je verrekijker mee te nemen.
  • Vliegeren zonder bang te zijn dat de vlieger op andere strandgangers terecht komt.

Meer over het leven in de zee en onder water leer je bij het Fjord & Bæltcentrum in Kerteminde. Met grotere kinderen (>140 cm) kan je de zee van bovenaf bekijken tijdens de enige echte Europese bridgewalk bij Middelfart.

Echt uniek is dat je aan de westkust van Jutland zelfs met de auto op het strand mag. Het strand is er zo breed en stevig dat het zelfs met een gewone personenauto kan. Dus geen gesleep met je strandspullen, je zet je auto met alles wat je mee wilt nemen gewoon aan zee.

Kies je voor een van de heerlijke strandhuisjes in Denemarken, krijg je dit rustige, brede strand erbij cadeau.
Kies je voor een van de heerlijke strandhuisjes in Denemarken, krijg je dit rustige, brede strand erbij cadeau.
Alle ruimte om te vliegeren.
Alle ruimte om te vliegeren.
Met de auto het strand op, het voelt heel bijzonder.
Met de auto het strand op, het voelt heel bijzonder.

Bijzonder overnachten in de mooiste vakantiehuizen aan zee in Denemarken

Het leuke van Denemarken is dat er heel veel particuliere vakantiehuizen aan zee te huur zijn. Het zijn er zelfs zoveel, dat je door de bomen het bos niet meer ziet als je niet oplet. Gelukkig was Denemarken-kenner Tamara van Vakantiepartner Denemarken zo lief om weer een paar mooie vakantiehuizen aan zee te selecteren. Hier kun je echt bijzonder overnachten in Denemarken.

En misschien weet je het inmiddels wel, maar Denemarken is in de meivakantie en de laatste drie weken van augustus een stuk voordeliger omdat de Denen dan geen vakantie hebben. Ben je vrij in die periode? Kies dan een van deze strandhuisjes in Denemarken voor je vakantie.

Vakantiehuis vlakbij de krijtrotsen van Møns Klint

Dit sfeervolle vakantiehuis ligt op slechts 60 meter van zee, in het plaatsje Klintholm Havn. Een ideale uitvalsbasis om de beroemde witte krijtrotsen van Denemarken te bezoeken. Bij het huis horen twee kajaks met reddingsvesten die je mag gebruiken. Het vakantiehuis heeft twee slaapkamers en in het nieuwere bijgebouw staan ook twee bedden. Voor de visliefhebbers is er zelfs een visschoonmaakplaats. Daarna kan je de verse vis direct op de barbecue leggen.

Dit huisje is te vinden onder nummer 4004 op de website van Vakantiepartner Denemarken.

Lees hier het blog over de krijtrotsen van Mons Klint.

Ook dit fijne huisje met tuin ligt vlakbij zee.
Ook dit fijne huisje met tuin ligt vlakbij zee.
Rust en stilte, dat is wat je vindt aan de Deense kust.
Rust en stilte, dat is wat je vindt aan de Deense kust.

Vakantiehuis bij het kindvriendelijkste strand van Møn

Een sfeervol Deens vakantiehuis in het bos en toch slechts 150 meter lopen naar Ulvshave strand, een erg fijn familiestrand dankzij het ondiepe water. Het vakantiehuis heeft vier slaapkamers en is geschikt voor 8 personen en twee huisdieren. De tuin is gigantisch groot. In de woonkamer staat een sfeervolle houtkachel. Het vakantiehuis heeft een natuurlijke ligging, maar desondanks is de dichtstbijzijnde supermarkt slechts 300 meter lopen.

Bij het updaten van dit blog, in de winter van 2021, lijkt dit huis niet meer verhuurd te worden. Kijk voor vergelijkbare huizen op de website van Vakantiepartner Denemarken.

Een sfeervol huisje, midden in het bos.
Een sfeervol huisje, midden in het bos.

Een echt strandhuisje op Funen

Het vakantiehuis zelf is van binnen al prachtig, maar dat uitzicht… Onbetaalbaar! Er is genoeg plek voor zes personen, dus ook handig voor grotere gezinnen. De badkamer heeft een whirlpool, heerlijk als het weer een dagje tegenzit. Kinderen vermaken zich uren bij het strand of op het speelveld met voetbaldoeltjes en speeltoestellen vlakbij het vakantiehuisje.

Door de ligging is dit vakantiehuis erg geschikt om Funen te verkennen en een dag naar LEGOLAND te gaan.

Dit strandhuis is te vinden onder nummer M642872 op de website van Vakantiepartner Denemarken.

Vanuit dit vakantiehuis in Denemarken heb je uitzicht op het strand.
Vanuit dit vakantiehuis in Denemarken heb je uitzicht op het strand.
Koken met zeezicht.
Koken met zeezicht.

Vakantiehuis aan het strand

In vakantiegebied Båring Vig op Funen ligt dit moderne vakantiehuis aan het strand. Het uitzicht over het water is fantastisch. Het vakantiehuis heeft drie slaapkamers en biedt ruimte voor 6 personen. Het huis ligt aan een kindvriendelijk privéstrand.

Vergeet zeker niet de rest van Funen te verkennen en een dagje naar LEGOLAND te gaan, al vraag ik me af of je je kunt los rukken van dit paradijsje…

Dit vakantiehuis aan zee was te vinden onder nummer M642981 op de website van Vakantiepartner Denemarken. Bij het updaten van dit blog, in de winter van 2021, lijkt dit huis echter niet meer verhuurd te worden. Kijk voor vergelijkbare huizen op de website van Vakantiepartner Denemarken.

Modern huis met zeezicht.
Modern huis met zeezicht.
De oceaan is hier wel heel dichtbij.
De oceaan is hier wel heel dichtbij.

Vakantiehuis aan het strand van het Ringkøbing fjord

In het westen van Jutland ligt dit fijne vakantiehuis aan het Ringkøbing Fjord. Vanaf het houten terras is het water tussen de bomen door te zien. Dat wordt ’s avonds uren tafelen terwijl je de zon ziet ondergaan. Het vakantiehuis heeft genoeg plek voor vijf personen en heeft drie badkamers. Vanaf deze locatie rij je ook zo naar de zee ten westen van Jutland, naar LEGOLAND of naar Silkeborg voor een dag relaxen in het merengebied.

Dit vakantiehuis is te vinden onder nummer C11224 op de website van Vakantiepartner Denemarken.

Lekker, zo'n ruim terras met barbecue.
Lekker, zo’n ruim terras met barbecue.
Heerlijk, dat er vakantiehuisjes in Denemarken zijn met dit soort paadjes in de tuin.
Heerlijk, dat er vakantiehuisjes in Denemarken zijn met dit soort paadjes in de tuin.

Welke van deze vakantiehuizen aan het strand in Denemarken zou jouw voorkeur hebben? En wist je al dat er zulke leuke strandhuisjes in Denemarken zijn waar je bijzonder kunt overnachten?

Meer lezen

Op zoek naar meer tips over Denemarken? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vakantiepartner Denemarken. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

De foto’s van de huisjes zijn ter beschikking gesteld door Vakantiepartner Denemarken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.