Vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa

0
740

Vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa zijn er in overvloed. Het is een ideale periode om weg te gaan. Je hebt langer de tijd en het is op veel plekken nog een stuk rustiger als in de zomer. Blogger Iris D. zette de fijnste vakantiebestemmingen voor de meivakantie op een rijtje.

Vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa

Op zoek naar de leukste vakantiebestemmingen voor een meivakantie in Europa? We hebben alle tips voor zonvakanties, actieve vakanties, stedentrips en wintersport in de meivakantie op een rij gezet. Natuurlijk met alle tips van onze bloggers erbij!

Zonnige vakantiebestemmingen in de meivakantie

Veel gezinnen kiezen in de meivakantie voor een bestemming in Europa waar de kans op zon en warme temperaturen hoger is. Natuurlijk heb je nergens een garantie op, niets zo veranderlijk als het weer, maar in deze landen is de kans op een lekker zonnetje net iets groter.

Uiteraard liggen deze landen allemaal een stuk zuidelijker, wat automatisch betekent dat het wel een flink stuk rijden is. Als je beide weken van de meivakantie benut is dat geen probleem. Voor 1 week zijn deze bestemmingen vaak net te ver en zul je moeten vliegen. Natuurlijk kun je dan ter plekke een auto huren waardoor je nog steeds ontzettend veel vrijheid hebt. 

Kroatië in de meivakantie

Dit is een heel langgerekt land. Vooral de bestemmingen in het zuiden zijn verzekerd van een aangename temperatuur in de meivakantie. Denk hierbij aan Zadar, Split en Dubrovnik. Vergeet niet dat Kroatië zomers klinkt, maar het meest zuidelijke puntje van het land ligt op dezelfde hoogte als Marseille. Verwacht dus geen hele hoge temperaturen in het voor- en naseizoen. Het weer kan heerlijk zijn, maar ook zeker wisselvallig.

Blogger Fieke bezocht in de meivakantie al eens Zadar en omgeving. In dit blog kun je lezen over haar verblijf in het Zaton Holiday Resort.

In de omgeving van Zadar zijn heel veel uitstapjes te doen. Het meeste is wel buiten, zoals bijvoorbeeld een bezoek aan de Plitvice meren. 

Meer lezen? Bezoek dan hier onze pagina over een kindervakantie in Kroatië

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Kroatië:

Boek je meivakantie in Kroatië via de volgende reisorganisaties:

bestemmingen meivakantie europa
Nationaal Park Plitvice staat bekend om zijn tientallen watervallen.

Portugal in de meivakantie

Portugal is in de meivakantie een heerlijke bestemming in Europa. Met name de Algarve, de meest zuidelijke regio van Portugal, is een fijne bestemming in de meivakantie. De temperaturen zijn hier hoger en dus het heerlijk vertoeven in het voor- en naseizoen. Houd er rekening mee dat het zeewater in het voorseizoen nog niet is opgewarmd en dus echt wel koud zal zijn.

Albufeira is de bekendste plaats in de Algarve. Omdat de temperatuur hier al aangenaam is kun je ook zeker in een tent verblijven. 

Lees hier meer over een kindervakantie in Portugal voor het hele gezin

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Portugal:

Bekijk hier tarieven, prijzen en beschikbaarheid voor een vliegreis naar Portugal in de meivakantie bij TUI. 

Liever naar een camping? Bekijk dan hier de opties via Vacanceselect

bestemmingen meivakantie europa
Dankzij de rotsachtige kust in de Algarve zijn er leuke kleine strandjes.

Spaanse kust in de meivakantie

Spanje is eigenlijk de ideale bestemming voor een meivakantie in Europa. Het heeft een hele langgerekte kust. Voor de hogere temperaturen zul je het zuiden moeten opzoeken. Maar eigenlijk ligt de gehele Spaanse kust vrij zuidelijk en kun je in elke badplaats neerstrijken. Het voorjaar is hier vaak heerlijk qua temperatuur, en het strand erbij geeft al echt dat zomerse gevoel.

Omdat de Spanjaarden zelf heel erg houden van het buiten leven, zijn de badplaatsen langs de kust al bij de eerste zonnestralen levendig en gezellig. Barcelona is een stad die een grote aantrekkingskracht heeft op Nederlanders. Andere interessante plaatsen aan de kust zijn, van noord naar zuid, Girona, Barcelona, Valencia, Alicante en Malaga. 

Lees hier meer over gezinsvakanties naar Spanje

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Spanje:

Je meivakantie in Spanje is onder meer te boeken via de volgende reisorganisaties:

bestemmingen meivakantie europa
Genieten van het uitzicht.

Canarische Eilanden in de meivakantie

Wist je dat de Canarische Eilanden de meest zonzekere vakantiebestemming van Europa zijn? Dit is natuurlijk goed nieuws voor een week in het voor- of naseizoen. Van alle Europese bestemmingen is dit degene die qua temperaturen het hoogste is in de meivakantie.

Houd er wel rekening mee dat dit wel een duurdere bestemming is en dat de vliegtijd minimaal vier uur bedraagt. Ga op tijd zoeken naar een geschikte reis want in de vakantieperiode is het snel volgeboekt. Prijzen, beschikbaarheid en tarieven vind je hier

Als je wilt weten welk van de eilanden het meest geschikt is voor jouw vakantiewensen, lees dan dit blog dat Iris S. schreef over de Canarische Eilanden.

Hotels op Gran Canaria.
Hotels op Gran Canaria.

Italië in de meivakantie

Italië is een groot en langgerekt land. Met name het zuiden is in het voor- en najaar een plek voor heerlijk te vertoeven. Sicilië is een prachtig eiland met stranden, vulkanisch landschap en steden met (vergane) schitterende bouwwerken. 

Als je wat meer naar het noorden gaat zijn de kusten langs de Middellandse Zee en de Adriatische Zee schitterende plekken. Wat dacht je van wandelen langs de schitterende dorpjes van Le Cinque Terre? Of een bezoek aan een van de schitterende steden zoals Florence, Rome, Pisa, Verona, Milaan of Venetië?

Een andere leuke bestemming in de meivakantie is het Gardameer, lees hier ons blog met kindvriendelijke campings aan het Gardameer

Lees hier meer over een gezinsvakantie in Italië. 

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Italië:

Een meivakantie in Italië boeken? Dit kan onder meer via:

bestemmingen meivakantie1
In natuurpark Lo Zingaro op Sicilie kun je schitterende wandelingen maken.

Meivakantie in Europa: actieve vakantiebestemmingen

In het grootste gedeelte van Europa is het tijdens de meivakantie heerlijk lenteweer. Dat betekent veelal zonnige dagen met net wel of net geen jas aan. Maar heerlijk genoeg om lekker buiten bezig te zijn. Als je houd van actieve vakanties is er genoeg te kiezen in de meivakantie.

Groot-Brittanië in de meivakantie

Dit land staat bekend om het feit dat het er heel vaak regent, maar dat is zeer zeker niet waar. Meerder bloggers hebben hier al een vakantie doorgebracht waarbij het weer heerlijk was. De regio Zuid-Engeland is uitermate geschikt om de meivakantie door te brengen. Hierin ligt ook Cornwall, het meest zuidelijke stukje van Engeland. 

Actief zijn in Groot-Brittanië betekent vaak wandelen. Er zijn heel veel mooie kustwandelingen te maken. Denk bijvoorbeeld eens aan wandelingen die deel uit maken van het South West Coast Path. Blogger Jolinda wandelde met haar gezin al heel veel in deze regio. Hier kun je een blog lezen met 3 adembenemende wandelroutes.

Maar naast wandelen is er nog heel veel meer te doen in deze regio. Het ademt hier historie met de vele kastelen, waaronder Tintagel Castle van King Arthur. Maar ook schitterende kustplaatsjes zoals Devon of fantastische natuurparken.  Blogger Annemieke verzamelde de beste tips voor een vakantie in Cornwall met kinderen in dit blog.

Lees hier meer over een kindervakantie in Groot-Brittannië

Wij gebruiken graag de volgende reisgidsen in Engeland, Schotland en Wales:

Ook heel leuk is het om in Groot-Brittannië een bungalow of huisje te boeken in een Landal vakantiepark. Lees er meer over op onze pagina over Landal in Engeland en Wales

Wandelen in Cornwall met kinderen
Wandelen in Cornwall met kinderen, dat is genieten van de mooiste kustlijnen.
Het strand van Chapel Porth, direct aan het South West Coast Path, is een van de mooiste plekken van Cornwall waar we geweest zijn.
Het strand van Chapel Porth, direct aan het South West Coast Path, is een van de mooiste plekken van Cornwall waar we geweest zijn.

Belgische Ardennen in de meivakantie

Natuurlijk kun je dichterbij ook een actieve vakantie beleven. De Ardennen liggen om de hoek. Zoals bekend is het weer in de Ardennen behoorlijk wisselvallig. Daar staat tegenover dat er meer dan genoeg te doen is.

Bij mooi weer kun je naar buiten voor outdooractiviteiten. De traditionele activiteiten zoals mountainbiken, klimmen en kanoën natuurlijk. Maar wel eens gehoord van downhill steppen of quadbike rijden? Hier hebben we alle toffe outdooractiviteiten voor je bij elkaar gezet. 

Bij minder mooi weer zijn er heel veel kastelen en grotten te bezoeken. Maar er zijn ook heel wat museums te bezoeken. Alle leuke binnenactiviteiten in de Ardennen kun je hier lezen. 

Ook in België zijn verschillende fijne Landal Parken, lees hier ons uitgebreide artikel over de parken van Landal België met kinderen

België in de meivakantie
Landal Mooi Zutendaal in België

Overige bestemmingen voor een meivakantie in Europa

Er zijn ook heel wat bestemmingen die qua weer op Nederland lijken, maar die je toch echt het gevoel van vakantie geven. 

Denemarken in de meivakantie

Veel Denen hebben een vakantiehuis aan de kust. Deze huizen zijn heerlijk om te verblijven en heel betaalbaar. Zeker in de meivakantie, wanneer het hoogseizoen in Denemarken nog niet begonnen is. 

Het is een heerlijke bestemming om even uit te waaien met je gezin en tot rust te komen. De natuur is er schitterend, evenals de uitgestrekte stranden. Denemarken is een super kindvriendelijk land en ook zeker ingesteld op wat minder mooi weer. Heel veel attracties zijn binnen, zodat je je ook makkelijk kunt vermaken met regenachtig weer. Wel moet je er rekening mee houden dat alle attratieparken in de open lucht, zoals LEGOland of Djurs Sommerland, pas echt in mei open gaan.

Voor veel van onze bloggers is Denemarken een geliefde bestemming. Klik hier voor meer informatie over een kindervakantie naar Denemarken of over de mogelijkheden voor een meivakantie bij Landal Denemarken.

Ons uitgebreide blog over Landal Denemarken met kinderen vind je hier.

Eerste keer naar Denemarken? Dan ontbreekt LEGOLAND vast niet.
Vanuit dit vakantiehuis in Denemarken heb je uitzicht op het strand.
Vanuit dit vakantiehuis in Denemarken heb je uitzicht op het strand.

Frankrijk in de meivakantie

De favoriete bestemming van Nederlanders in de zomervakantie, is ook een fijne bestemming voor een meivakantie in Europa. Je kunt in het hele land terecht. De bekendste bestemmingen voor de meivakantie liggen aan de Côte d’Azur in het zuiden. Daar kun je vaak al lekker flaneren en rondstruinen.

Maar ook bijvoorbeeld Bretange is een fijne streek om te bezoeken. Het is niet al te ver rijden van Nederland en het barst er van de historie. Blogger Annemieke schreef een blog over alles wat je met kinderen kunt doen in Bretange.

Onze pagina met uitgebreide informatie over een gezinsvakantie in Frankrijk vind je hier. 

Onze favoriete reisgidsen voor Frankrijk zijn:

Boek je meivakantie in Frankrijk bij:

bestemmingen meivakantie europa
Wandelend naar Mont Saint Michel.

Stedentrip tijdens de meivakantie in Europa

Een stedentrip in Europa is ideaal tijdens de meivakantie. De temperatuur is op veel plekken uitermate geschikt om een dag buiten rond te slenteren. Niet te warm en niet te koud. Daarnaast  zijn de bekende, drukke steden vaak rustiger in het voor- en naseizoen. Geen hordes toeristen en lange wachtrijen.

Zuidelijke Spaanse steden als Sevilla, Malaga, Madrid, Valencia of Barcelona zijn heerlijke bestemmingen voor een meivakantie in Europa. Lissabon in Portugal is ook een heerlijke stad. De Italiaanse klassieke steden behoort iedereen in zijn leven eens te bezoeken en in de meivakantie is het heerlijk om door Rome te struinen kan ik je vertellen. Maar ook Venetie, Milaan of Florence zijn een goede keuze. 

Meer in het midden en noorden van Europa, en dus dichterbij huis, vind je ook hele toffe steden. Wat dacht je bijvoorbeeld van Wenen, Boedapest, Praag of Kopenhagen? Heb je geen zin om zelf te rijden of te vliegen, denk dan eens aan Londen of Parijs. Deze steden kun je makkelijk met de trein bezoeken. Dat is voor kinderen ook een heel avontuur.

Buurland Duitsland barst ook van de toffe steden. Onze bloggers bezochten er al heel wat. Berlijn staat met stip op nummer 1, maar in dit blog kun je lezen welke steden nog meer tof zijn voor een stedentrip in Duitsland. 

Je overnachtingen voor een stedentrip in Europa boek je snel en voordelig bij Booking.com. Wil je liever een compleet verzorgde stedentrip en/of reizen met de trein, kijk dan eens bij de stedentrips van TUI

Fantastisch uitzicht over Parijs.
Fantastisch uitzicht over Parijs.

Kamperen in de meivakantie

Kamperen kan prima in de meivakantie. De campings zijn vaak nog maar net open en dus helemaal niet druk. Lekker dicht bij huis, maar er toch even uit. Kamperen blijft wel altijd een gok omdat je nooit weet hoe het weer zal uitpakken. Begin mei kan het alle kanten op gaan. Laat je hier niet door tegenhouden, want op minder goed weer kun je je prima voorbereiden. 

Het belangrijkste waar je in elk geval goed op voorbereid moet zijn, zijn de koude nachten. In het voorjaar is  het ’s nachts nog niet zo warm, het kan zelfs ronduit koud zijn. Zorg dus voor een goede slaapzak en extra dekens. Blogger Suzanne schreef een blog over kamperen met kinderen in het voorseizoen. Lees hier al haar tips.

Op zoek naar campings en/of meer inspiratie? Deze sites gebruiken wij zelf graag:

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten. 

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Wintersport in de meivakantie

Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar in de meivakantie kun je ook gaan skiën. Dit kan natuurlijk niet overal, maar er is genoeg keuze. Houd er wel rekening mee dat niet alle liften en pisten op zijn. Voordeel hiervan is wel dat je skipas stukken goedkoper is. 

Het fijnste aan een wintersportvakantie in de meivakantie is het feit dat het in het dal vaak al heerlijk voorjaarsweer is. Dit betekent na een dag skiën lekker in je korte broek op het terras zitten. En dat kan omdat een dag skiën ook eerder is afgelopen vanwege de hogere temperaturen en de invloed hiervan op de sneeuw. Je verblijf kan hierdoor ook goedkoper zijn, je kunt zelfs gaan kamperen.

Oostenrijk

In Oostenrijk eindigt het skiseizoen vaak begin april, rondom Pasen. Omdat er dan minder sneeuw ligt en er weinig bezoekers zijn. Maar op de gletsjers kun je wel skiën. Deze zijn het hele jaar door geopend. De bekendste bestemmingen zijn de Kitzsteinhorn bij Kaprun/Zell am See, de Stubaier Gletsjer in het Stubaital en de Hintertuxer Gletsjer in het Zillertal.

Frankrijk

De Alpen zijn in Frankrijk hoger dan in Oostenrijk en dus sneeuwzekerder. Daarom zijn er in Frankrijk veel meer skigebieden nog geopend in de meivakantie. In Frankrijk is de meivakantie traditioneel de laatste week van het seizoen. Dit betekent vaak veel extra (feest)activiteiten. Veel gebieden zijn nog open en sluiten af met een knaller.

De De Dutch Snow Week in Val Thorens is een bekend fenomeen in Nederland. Maar wist je dat er in Tignes de Kids Ski Week wordt georganiseerd tijdens de laatste week van het seizoen? De Franse Alpen zijn dus een toffe bestemming voor een meivakantie in Europa.

Zwitserland

Ook in Zwitserland kun je op verschillende plekken nog skiën in de meivakantie. De gebieden waar je terecht kunt zijn: Adelboden, Zermatt, Sankt Moritz, Engelberg, Andermatt en Les Diablerets.

Kijk voor meer informatie over wintersportvakanties op de website van TUi

Meer lezen

Wil je na het lezen van dit artikel toch liever in Nederland op vakantie? Lees dan hier onze tips voor bestemmingen in Nederland tijdens de meivakantie

We hebben veel meer tips voor een toffe meivakantie. Klik & kijk voor meer inspiratie:

In dit blog staan affiliatelinks. Doe je een aankoop via zo’n linkje, dan krijgen wij een klein beetje provisie. Het kost jou geen cent extra, maar het helpt ons om deze website draaiende te houden. Dank je wel dus, als je hiervan gebruik maakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.