Duinlodges op Camping De Duinhoeve, voordelige glamping vlakbij de zee

0
665

De Duinlodges op Camping De Duinhoeve zijn een voordelige én leuke manier om te ‘glampen’ vlakbij de zee. Saskia ging met Hemelvaart naar Schouwen-Duiveland en had er een fantastisch zonnig weekend.

Duinlodges, een voordelige glamping aan de Zeeuwse kust

Ik weet niet hoe het bij jullie is, maar mij valt het op dat huuraccommodaties aan de kust altijd ontzettend prijzig zijn. Dat snap ik ook wel. Een weekendje of langer aan zee is fijn en zorgt zo snel voor een ontspannen vakantiegevoel.

Afgelopen december vonden we een leuke én betaalbare huuraccommodatie op Schouwen-Duiveland: de Duinlodges op Camping De Duinhoeve. Op dat moment vastleggen voor Hemelvaart is wel even spannend, maar dit pakt ontzettend goed uit. Vier dagen stralend Hollands zomerweer.

Zo zien de Duinlodges eruit

Op Camping De Duinhoeve zijn er twee veldjes met Duinlodges. De veldjes liggen achteraan op de camping, dus we hebben nauwelijks passerend autoverkeer. Het eerste veld lijkt qua inrichting en positionering wat meer gericht te zijn op rustzoekers. Op het tweede veldje staat midden tussen de Duinlodges een speeltoestel. Hier is wat meer reuring te verwachten.

Wij overnachten in een Duinlodge XL voor vier personen. Er zijn ook Duinlodges L voor twee personen. Ik bedenk me dat ze hierdoor ook geschikt zijn voor grotere gezinnen met pubers, dan boek je gewoon een XL en L naast elkaar.

Het eerste veldje met Duinlodges op Camping De Duinhoeve, deze is meer geschikt voor rustzoekers.
Het eerste veldje met Duinlodges op Camping De Duinhoeve, deze is meer geschikt voor rustzoekers.
Plattegrond van het tweede veldje met in het midden het speeltoestel.
Plattegrond van het tweede veldje met in het midden het speeltoestel.
Het veldje met het speeltoestel.
Het veldje met het speeltoestel.

Interieur van de Duinlodge

De Duinlodges op Camping De Duinhoeve zien er van buiten al gezellig uit. Onze Duinlodge XL heeft een terras met schaduwdoek en een 4-persoons terrastafel met stoelen.

Nieuwsgierig open ik de deur. Links zie ik een klein keukenblokje, de deur naar het toilet en het 2-persoonsbed. Rechts staat een stapelbed en een schappenkast. In het midden van de Duinlodge staat een tafeltje met twee fauteuils. Ook zijn er vier krukjes die we bij de tafel kunnen gebruiken of als bijzettafeltje.

De stapelbedden met daarnaast de schappenkast.
De stapelbedden met daarnaast de schappenkast.
Aan de andere kant de keuken, het toilet en het 2-persoonsbed.
Aan de andere kant de keuken, het toilet en het 2-persoonsbed.

Snel internet

“Kijk, we hebben een eigen router” ontdekt mijn man. De kinderen juichen en de camping heeft meteen punten gescoord. Snel internet is voor hen steeds belangrijker. Ook wij vinden het erg fijn. Kunnen we tenminste ’s avonds een filmpje kijken.

Even in de schaduw gebruik maken van de WiFi van de Duinlodge.
Even in de schaduw gebruik maken van de WiFi van de Duinlodge.

Nette afwerking

We inspecteren de Duinlodge eens goed. Het valt ons op dat de afwerking erg netjes is. Alles ziet er strak en stevig uit. Overal is over nagedacht. We hebben genoeg ruimte om onze tassen op te bergen in de schappenkast en ook onder het 2-persoonsbed is ruimte om kratten te plaatsen.

Alleen bij het keukentje was een extra plankje handig geweest. Nu staat de aanwezige plank vol met het serviesgoed. Ook in het keukenkastje is geen ruimte voor wat boodschappen. Deze krijgen dus een plek in het krat onder ons bed.

Handige details

De dagen daarna ontdekken we meer handigheidjes. Het gordijn voor het stapelbed biedt de kinderen wat privacy. Als je met jongere kinderen overnacht dan zorgt dit ervoor dat ze geen last hebben van licht dat aanstaat in de Duinlodge.

Er is een kapstok met een paar stevige haken. Fijn, geen rondslingerende jassen. Dit zijn van die dingen die vaak missen in huuraccommodaties en die wel ontzettend praktisch zijn.

Wij zijn beide brildragend en erg blij met de plank boven ons bed. Daar kunnen we de brillen binnen handbereik ’s nachts neerleggen.

Sanitair in de Duinlodge

We zijn erg blij met ons eigen toilet. Ook als je met kinderen hier verblijft die net zindelijk zijn is dat erg fijn. Alleen voor het douchen moeten we naar het sanitairgebouw. Dat is wel een eindje lopen, maar eigenlijk is het logisch dat kampeerders zonder eigen sanitair daar dichterbij zitten.

De douches in het sanitairgebouw zijn gratis. Elk douchehokje heeft een grote plank om je spullen op te leggen. De temperatuur van het water is goed in te stellen. Alleen de waterstraal had van mij wel wat krachtiger gemogen. Voor gezinnen met jonge kinderen is er een speciale doucheruimte, helemaal ingericht in een strandthema.

In de Duinlodge is alleen koud water. Voor het afwassen koken we eerst water met de waterkoker en dat mengen we met koude kraanwater. Eigenlijk versterkt dit alleen maar het kampeergevoel.

Toilet in de Duinlodge.
Toilet in de Duinlodge.
Het kindersanitair op de camping.
Het kindersanitair op de camping.

Wie logeren er in de Duinlodges?

Tijdens ons verblijf zien we dat de Duinlodges allerlei mensen trekken. Op ons veldje zijn drie Duinlodges gehuurd door een familie bestaande uit drie generaties. Leuk, toch je eigen plekje binnen en buiten gezellig bij elkaar zitten.

De eerste nacht is een van de andere Duinlodges gehuurd door een echtpaar dat een fietsvakantie houdt, ik vermoed dat ze hier één nachtje zijn gebleven om daarna door te fietsen.

Daarna komt er een groep van zo’n zes vaders met hun kinderen. Ook zij hebben per gezin een eigen Duinlodge en trekken daarnaast veel met elkaar op. Voor ons is zo’n groep wat minder gezellig, maar het laat wel zien dat deze accommodaties daar erg geschikt voor zijn.

Wat is er te doen op Camping De Duinhoeve?

Camping De Duinhoeve is een grote camping met ook vrij veel veldjes voor mensen met een jaar- of seizoensplaats. Op ons veldje met de Duinlodges merk je daar niets van, het is eigenlijk een kleine enclave in een groter geheel. Wandelend of fietsend kunnen we zelfs heel makkelijk via een achteringang de camping verlaten.

Het voordeel van een grotere camping is dat er vaak meer voorzieningen zijn. Voor kinderen is er gedurende de dag animatie, vaak bestaande uit ’s ochtends een activiteit voor de jonge kinderen en ’s avonds voor de grotere kinderen. Ook is er een theater. Onze 9- en 11-jarige doen we daar geen plezier meer mee, dus we hebben dat overgeslagen.

Wel zijn we een avond gaan eten bij het restaurant van de camping. Dankzij het standaard weekmenu kan zelfs dit best low-budget en toch goed.

Er is een supermarkt bij de camping waar we de vergeten zonnebrandcreme kopen en Zeeuwse bolussen.

Het allerleukste voor de kinderen is de waterspeeltuin. Geen traditioneel zwembad hier, maar wel heel veel waterpret. Vooral onze jongste van 9 jaar vindt dat erg leuk. Naast de waterspeeltuin ligt een gewone speeltuin met onder andere een airtrampoline.

De waterspeeltuin.
De waterspeeltuin.
Ook hier zien we in de afwerking het strandthema terugkomen.
Ook hier zien we in de afwerking het strandthema terugkomen.

Wat is er te doen op Schouwen-Duiveland met kinderen?

Genoeg! En dus moeten we keuzes maken tijdens ons Hemelvaartweekend in de Duinlodge op Camping De Duinhoeve.

Wij kiezen ervoor om fietsen te huren. Op de camping verhuren ze alleen fietsen voor volwassenen, dus wijken we uit naar een fietsverhuurder die een stukje verderop zit (recreatiecentrum ’t Lapje). Bij de receptie van de camping kopen we een flyer met een kinderfietsroute.

De ene dag fietsen we via het strand naar Renesse en de andere dag fietsen we via Burh-Haamstede naar boswachterij Westergouwen. We eten pannenkoeken bij pannekoekenmolen De Graanhalm, heerlijk!

Wat er nog meer te doen is? Dat lees je in het blog dat onze blogger Yvonne eerder schreef over Schouwen-Duiveland met kinderen.

Praktische informatie

Een nachtje in de Duinlodge XL op Camping De Duinhoeve kost tijdens het hoogseizoen 82,50 euro per nacht en in het laagseizoen 72,50 euro per nacht, dat is exclusief toeristenbelasting en de eenmalige schoonmaakkosten van 17,50 euro. De genoemde prijzen zijn uit 2019.

Actuele prijzen en de data van het hoogseizoen zijn hier te vinden.

Eén auto kun je gratis vlakbij de accommodatie parkeren.

We raden aan om fietsen mee te nemen of deze te huren. Vanaf de camping kun je erg mooi door de duinen naar het strand fietsen of naar een van de leuke dorpjes. Naast leuk is het vooral ook erg praktisch, zeker op zonnige dagen als veel mensen met de auto naar de kust gaan.

Zou een vakantie in een van de Duinlodges op Camping De Duinhoeve iets voor jou zijn?

Op zoek naar handige kampeerspullen?

Op zoek naar handige kampeerspullen? Met het KidsErOpUit team hebben we talloze handige items voor op de camping getest, van kinderstoeltjes tot tenttapijten en caravan movers. Benieuwd?

Lees hier al onze uitgebreide reviews en over onze favoriete producten.

Onze favoriete winkels voor het kopen van kampeerspullen zijn:

Meer lezen

Op zoek naar meer tips voor een vakantie in Zeeland met kinderen? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen opFacebook,InstagramenX (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Camping De Duinhoeve. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.