Linnaeushof: een nieuwe hindernisbaan voor de grotere kinderen

0
730

De grootste speeltuin van Europa, Linnaeushof, heeft er een nieuwe attractie bij: eenhindernisbaan voor de grotere kinderen. Een spannende baan vol obstakels. Blogger Irisprobeerde het uit met haar gezin.

Met grotere kinderen naar Linnaeushof

Het zonnetje doet goed haar best om door de bewolking heen te breken als wij de parkeerplaats van Linnaeushof op rijden. Een mooie dag om Europa’s grootste speeltuin te verkennen. Wij komen met een missie: er is een nieuwe hindernisbaan gebouwd en die gaan onze 8- en 10-jarige uittesten. Ze nemen hun taak serieus: van te voren worden er al verschillende strategieën besproken en ook de tekening van de baan wordt goed geïnspecteerd.

Nieuwe hindernisbaan, best een beetje spannend

We lopen eerst een stukje door het mooie bos en komen dan bij de ingang aan. Natuurlijk gaan we eerst richting hindernisbaan. Het is even zoeken, maar we vinden de baan uiteindelijk achter de waterfietsvijver. Als wij aankomen, is de baan leeg. Mooi, dan kunnen onze testers goed hun gang gaan. B. (8) gaat als eerste. Een beetje onwennig wiebelt hij over de eerste hindernissen heen. Met iets meer zelfvertrouwen neemt hij de volgende hindernis, een balk waar je overheen moet balanceren. Best een beetje spannend, vindt hij. Het gaat hem soepeltjes af, maar dan komt er een grote bal aan een touw waarmee je naar de overkant moet zwieren. Dat onderdeel is moeilijk voor hem. Ook grote zus E. (10) loopt daar vast. “Dit is een moeilijk stukje!”, roepen ze.

We helpen ze uiteindelijk maar even over dit stukje heen. Daarna vervolgen ze hun route. Het kiep-kantelgedeelte kiept en kantelt nog niet echt en gaat best zwaar, misschien is dat nieuwigheid. Daar lopen ze dus zo doorheen. E. en B. springen trots van het laatste stukje af. Gehaald! Daarna vliegen ze er allebei aan de andere kant gelijk weer op: “Nog een keer!” Ze lopen de hindernisbaan allebei nog twee keer. Inmiddels zijn er nog meer kinderen op af gekomen. Ook kleintjes, maar voor hen is het echt nog te moeilijk. De baan is dan ook echt bedoeld voor kinderen vanaf een jaartje of acht.

Wij vinden het een leuke toevoeging van de speeltuin. Er is nu meer uitdaging voor de oudere kinderen bij gekomen.

De hindernisbaan.
De hindernisbaan.

Nog meer leuks voor oudere kinderen!

Na de hindernisbaan is het voor ons tijd om de rest van de speeltuin te verkennen. We beginnen in het gedeelte dat vooral voor de grotere kinderen is, waar ze over het water klimmen door een touwbrug, sporten op de sporttoestellen en schommelen in de kleine bootjes. E. ontdekt iets spannends: er zijn twee enorme toestellen waar je in een cirkel op een stoel zit. Als je met je voeten meeloopt door de cirkel, beweegt deze aan een arm heel ver naar boven. Uiteindelijk ga je zelfs over de kop! Dat wil ze wel proberen. Ze zet zich enthousiast af en met wat hulp van een vader die haar een flinke duw geeft, gaat ze al snel in vliegende vaart over de kop. En niet een keer, maar een keer of tien. Ik word al duizelig als ik er naar kijk….

Emma gaat over de kop.
E. gaat over de kop.

Handmatige zweefmolen

De kinderen gaan in de zweefmolen. Dat is een handmatige: er is een fanatieke papa of mama nodig die de molen een goede slinger geeft. Wij doen allebei een paar rondjes, maar dat is best zwaar! Vooral omdat de kinderen blijven roepen: “Sneller, sneller!”

E. en B. gaan nog even op de grote glijbaan. Inmiddels is het zonnetje lekker doorgebroken en ploffen de volwassenen op een bankje neer. We zijn nu bij het gedeelte aangekomen waar ook voor de kleinere kinderen geschikte toestellen zijn. Hier zijn leukere dingen voor T. van 6, die niet zo’n waaghals is. Met z’n drieën springen de kids een tijd op de trampolines.

Eten, drinken en binnen spelen

Van al dat spelen krijg je dorst. We zoeken een fijn plekje op het grote terras en halen wat te drinken en ijsjes voor de kinderen. Het restaurant is vrij eenvoudig en verkoopt de standaard attractieparkdingen zoals patat met een snack en ijs. Bij het restaurant is er ook een binnenspeeltuin. De kinderen gaan daar even kijken, maar komen al snel weer naar buiten. Veel te lekker weer om binnen te zitten. Bij wisselvallig weer lijkt het ons wel handig om even naar binnen te kunnen.

Voor de jonge kinderen en de allerkleinsten

Als de dorst weer gelest is, verkennen de kids het pioniersdorp. Een leuk speelgedeelte dat lijkt op een groot houten fort. We zien naast het terras Dreumesland liggen, een speeltuin speciaal voor de hele kleintjes. Die slaan wij dus over, maar het ziet er wel heel leuk uit. Als laatste gaan ze nog even het gedeelte in voor kleinere kinderen, waar veel speelhuisjes zijn. T. vindt dat gedeelte erg leuk en heeft het heel druk met elk huisje verkennen en er weer uitglijden. We blijven daar tot sluitingstijd. T. vraagt bij het weggaan al wanneer we weer naar Linnaeushof gaan!

Het Pioniersdorp.
Het Pioniersdorp.
Het restaurant.
Het restaurant.
Overzicht over het gedeelte voor kleinere kinderen.
Overzicht over het gedeelte voor kleinere kinderen.

Praktische informatie

Linnaeushof is te vinden in het Noord-Hollandse Bennebroek. De speeltuin is geopend van eind maart t/m september. In oktober kan je er terecht tijdens de schoolvakantie en in de weekenden. Vanaf 2 jaar betaal je 12.50 euro entree aan de kassa. Koop je je kaartje vooraf online? Dan krijg je een euro korting. Meer informatie over Linnaeushof is te vinden op de website.

Ben jij al naar Linnaeushof geweest met je kinderen? En hoe oud waren ze toen? We vinden het leuk om te horen hoe jullie deze speeltuin hebben ervaren.

Meer lezen

Op zoek naar meer leuke uitjes in de omgeving van Linnaeushof? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen opFacebookenX (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Linnaeushof. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.