Erlebnispark Tripsdrill, een sfeervol pretpark en wildpark in Heilbronnerland

4
653

Op zoek naar een leuk pretpark als tussenstop in Duitsland? Of voor een weekendje weg? Of juist een pretpark zonder hysterische muziek? Dan is Erlebnispark Tripsdrill in Heilbronnerland een goede keuze. Saskia laat zien wat er in het pretpark en wildpark te beleven is. Enne, je kan er ook erg origineel overnachten in een boomhut.

Erlebnispark Tripsdrill: pretpark en wildpark

Verstopt tussen de heuvels van Heilbronnerland ligt Erlebnispark Tripsdrill. Het oudste belevingspark van Duitsland. En dat oud kan je positief zien. Het pretpark is echt met z’n tijd meegegaan en de oude Duitse gebruiken zijn gebruikt als inspiratiebron voor de aankleding. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van originele bouwmaterialen. Tripsdrill is soms bijna Efteling-achtig. We zien vakwerkhuizen, gluren naar binnen bij een boerderij, zien oude gereedschappen die gebruikt werden om wijn te maken en leren in de rij bij een waterattractie hoe men vroeger de was deed. Tripsdrill doet qua sfeer af en toe denken aan een openluchtmuseum. Het ontbreken van drukke muziek zorgt er mede voor dat er een ontspannen sfeer hangt. Maar onderschat Tripsdrill niet, want ook achtbaan-liefhebbers kunnen zich hier zeker vermaken.

Tripsdrill heeft het thema 'Zwaben 1880'.
Tripsdrill heeft het thema ‘Zwaben 1880’.
De attracties zijn in hetzelfde thema gemaakt.
De attracties zijn in hetzelfde thema gemaakt.

Tripsdrill bestaat uit een pretpark-gedeelte maar heeft ook een wildpark. Bij het wildpark staan tevens de bijzondere accommodaties. Wil je beide bezoeken? Dan heb je eigenlijk twee dagen nodig of ga net zoals wij op een hele rustige dag naar Tripsdrill. Kies bijvoorbeeld voor een doordeweekse dag in onze meivakantie, de Duitsers zijn dan zelf niet vrij en dat merk je heel goed in het pretpark.

Het pretpark-gedeelte van Tripsdrill

Bij de entree van Tripsdrill pakken we een plattegrond van het pretpark mee. Zo, eerst eens orienteren wat er allemaal is. We zien op de kaart enkele achtbanen, waterattracties en attracties die waarschijnlijk leuk zijn voor jongere kinderen. Dochter M. (9 jaar, 145 cm) en zoon C. (7, 125 cm) hebben een fijne pretparkleeftijd en -lengte. Ze mogen in de meeste attracties en zijn nog net niet te oud om de langzame attracties kinderachtig te vinden. Het is rustig in het park, dus er is geen noodzaak om meteen aan het begin van de dag naar de populairste attracties te gaan. Daarom in dit blog ook in volgorde onze favoriete attracties zoals je ze ongeveer aantreft als je de route in het park volgt.

Meiboom zweefmolen

Aan het begin van het pretpark lopen we meteen langs de ‘Meiboom zweefmolen’. Hoe toepasselijk zo aan het begin van mei als je overal in Duitsland meibomen ziet staan. M., C. en ik gaan er in. Onze zitjes worden omhoog getakeld en draaien daarna rustig rond. Niet spannend dus, maar wel leuk vanaf hoogte naar het park te kijken en me te verbazen over de grote hoeveelheid groen. Dat niet alleen, direct naast deze attractie is zelfs een wei met schaapjes te vinden.

De meiboom-zweefmolen en het schapenweitje.
De meiboom-zweefmolen en het schapenweitje.
Rondjes draaien en alvast wat meer van het pretpark zien.
Rondjes draaien en alvast wat meer van het pretpark zien.

Bootje varen

Als we aan komen lopen zie ik een vijver met allerlei paaltjes in het water. Wat is dat toch? Als ik beter kijk zie ik dat onder water een rubberen band aan deze paaltjes is gemaakt. Deze bepalen de route van de bootjes die hier varen en die je echt zelf bestuurt. C. gaat met mij in een bootje en M. en G. nemen de boot erachter. C. zit achter het stuur en moet zelfs echt gas geven. Ik kan ondertussen water oppompen en met een gieter andere bootjes nat schieten. Ook de twee zitplekken op de achterste bank van het bootje hebben deze mogelijkheid. C. zit ondertussen te glunderen naast me. Want zeg nu zelf, het is toch hartstikke cool om zelf een boot te besturen?

Zeepkistenrace

“Mogen we nog een keer? Mag dat?” Twee enthousiaste kinderen roepen om het hardst of ze nog een rondje mogen in de autootjes van de zeepkistenrace. Ja hoor, er staat vandaag toch geen rij, dus ga maar. Meerdere rondjes worden er tegen elkaar geracet en aan het einde van de dag mogen we pas het pretpark uit als ze nog een rondje hebben gemaakt.

De mini wildwaterbaan

Tegenover de zeepkistenrace is een mini wildwaterbaan te vinden. G. gaat er met C. in en M. gaat alleen. De wildwaterbaan gaat niet erg hard en is daarom geschikt voor kleinere kinderen. Maar weest gerust, een afdaling met een flinke ‘splash’ hoort er gewoon bij.

Splash!
Splash!

De oude molen

In het logo van Tripsdrill hebben we ‘m al gezien: de molen. Het pretpark is ooit ontstaan rondom de molen. Dit is niet meer het originele exemplaar, maar de molen en het pretpark zijn wel van oudsher met elkaar verbonden. Nu tref je er een gave glijbaan. Via het gebouwtje ernaast kan je – met een matje – omhoog en daarna heel hard naar beneden glijden. Mag jij raden wat M. en C. zeiden toen ze beneden kwamen…. Juist ja, “Mogen we nog een keer?”.

De molen die ook in het logo van Tripsdrill te zien is.
De molen die ook in het logo van Tripsdrill te zien is.
Snel nog een keer naar boven om daarna van de glijbaan af te gaan.
Snel nog een keer naar boven om daarna van de glijbaan af te gaan.

De draaiende wijnvaten

Inmiddels zijn we aangekomen in het middelste deel van het park. Hier treffen we vooral echte gezinsattracties, maar allemaal met een historisch Duits karakter. De eerste attractie die we hier doen zijn de ‘draaiende wijnvaten’. We rijden en draaien in een wijnvat tussen de wijnranken door. Ik vind ‘m leuk, want het wijnvat gaat op onverwachte momenten draaien. G. is niet zo van de draaiende attracties en wordt er minder blij van.

Rond draaien in een wijnvat.
Rond draaien in een wijnvat.

De eerste achtbaan

Dan komen we de eerste achtbaan tegen. De medewerker staat buiten de attractie passagiers te werven. Het zal voor hen wel saai zijn op zo’n rustige dag… G., M. en C. gaan erin. En tja, als er geen rij staat dan kan je gewoon nog een rondje maken en daarna nog een rondje. “Ik vind dit de leukste achtbaan” vertelt M. aan het einde van de dag. Deze achtbaan is ook met kleinere kinderen goed te doen.

Een ritje met de paardenkoets

We struinen verder door het middelste gedeelte. De route hebben we losgelaten. Dan zien we een attractie waarbij je in een oude auto of een koets met paarden een route rijdt. Gewoon over een rail, dus niets spannends aan. Maar M. en C. willen best een rondje op een paard maken. Wij mogen in de koets zitten. Ze hebben met z’n tweeen de grootste lol. Ik verbaas me over de route die best lang is. Dat valt me bij andere attracties ook op. Als je er in zit dan is je ritje niet binnen 1 minuut alweer voorbij. Fijn!

Binnen gluren bij de boerderij

Duitsland anno 1880 is het thema van Tripsdrill. Dat merken we in het boerderij-gedeelte. Erg grappig is de boerderij die hier staat. C. ziet als eerste de trappen bij het balkon en voor we het weten staat hij al bovenaan. Voor zijn neus gaan de luiken open en vertelt een pop iets in het Duits. Niet dat we er iets van verstaan, maar het effect is leuk.

Gluren in de boerderij.
Gluren in de boerderij.

Gekke fietsen

Terwijl C. zich vermaakt in de ballenbak ontdekt M. de gekke fietsen. Ik ken deze van vroeger uit de Linneaushof. Zelf heb ik ze al geprobeerd toen M. en C. in een andere attractie zaten, maar het viel me tegen. M. heeft het echter snel onder de knie en trots fietst ze al hobbelend rondjes op haar gekke fiets.

In de zweefmolen

M. is dol op zweefmolens en C. wil best samen met haar zweven. Helaas, kinderen onder de 8 jaar moeten met begeleiding…. C. voldoet wel aan de lengte eisen, maar dat maakt niet uit. Ik vraag me af waarom ze zo strikt op leeftijd zijn. Lengte snap ik, maar wat maakt de leeftijd uit? Teleurgesteld kijkt hij naar M. terwijl zij als enige passagier van de zweefmolen haar rondjes draait.

Maureen alleen in de zweefmolen.
M. alleen in de zweefmolen.

Katapult achtbaan Karacho

Echte durfals komen ook aan hun trekken in Tripsdrill. Karacho, de katapult achtbaan, ziet er spectaculair uit. G. gaat er in, maar houdt het toch bij 1 ritje…. Daar kan ik me wel iets bij voorstellen. Het karretje gaat over de kop, maakt een kurkentrekker, duikt onder de grond en draait alle kanten op. Pfieuw, heftig ritje.

Van verre zien we deze spectaculaire achtbaan al.
Van verre zien we deze spectaculaire achtbaan al.
Echt voor de durfals!
Echt voor de durfals!

Rondjes maken als bijrijder

Naast de Karacho staat een attractie waarbij motors met bijrijderszit rondjes draaien. Hoe hoger je gaat, hoe schuiner de motor gaat. C. ik erin en ik ga mee. Hij op de motor en ik als bijrijder. Hij giert het uit van het lachen, vooral als we heel schuin gaan en ik bijna ga gillen. Een erg leuke attractie om met kinderen in te gaan als een van de ouders in de Karacho zit.

De houten achtbaan

In hetzelfde gedeelte treffen we de houten achtbaan. “Daar wil ik in” roept C. en G. kan zich nog net bij hem aansluiten. Ook hier is de medewerker blij met passagiers en worden er extra ritjes gemaakt. M. en ik zitten ondertussen te relaxen op een van de ligbedden die hier op het gras staan. G. en C. komen lachend naar ons toe als ze genoeg rondjes hebben gemaakt.

En nog een ritje zonder in de rij te staan!
En nog een ritje zonder in de rij te staan!

En dan toch…. de wildwaterbaan!

De wildwaterbaan en andere waterattracties zijn bij ons wel een dingetje. G. wil er altijd in, maar hij is niet diegene die nat wordt… Nou ja, we gaan er aan het einde van de dag wel in. Het zonnetje doet een halve poging om door te breken, wie weet drogen we dan snel op. De bordjes laten zien dat je hier op drukke dagen wel 50 minuten in de rij kan staan. De wachttijd wordt leuker met het ‘museum’ dat we onderweg tegen komen en dat in het teken staat van het ouderwetse wassen. Gelukkig valt deze wildwaterbaan mee. We worden een beetje nat, maar het had veel erger gekund.

Aaaah, toch een beetje water meegepakt.
Aaaah, toch een beetje water meegepakt.

En nog veel meer attracties….

Dit lijstje met attracties in Tripsdrill is natuurlijk niet volledig. Het pretpark heeft meer dan 100 attracties, je hebt daarom net alleen kennis gemaakt met enkele van onze favorieten. Vermeldenswaardig is ook de boomhut. Een attractie waarbij je in een bank naast elkaar zit en omhoog wordt gehezen. M. wil er niet in. C. wel, maar omdat hij nog geen 8 jaar is mag dat alleen met begeleiding. Tja, ik kan best tegen rond draaiende attracties en Gerard houdt van snelle attracties, maar omhoog-omlaag attracties hebben we beide niets mee. Helaas voor C. dus geen ritje.

Naast de attracties zien we op meerdere plekken in Tripsdrill dieren. Het eerder genoemde schapenweitje en ook geitjes komen we tegen. Overal in het park zijn kleine waterloopjes te vinden, heerlijk om tijdens een zomerse dag met water te spelen. Extra droge kleding en/of een handdoek meenemen is dan geen overbodige luxe.

De boomhut attractie ziet er leuk uit.
De boomhut attractie ziet er leuk uit.
Onder de 8 jaar alleen met begeleiding. Jammer!
Onder de 8 jaar alleen met begeleiding. Jammer!

Wildpark Tripsdrill

We brengen na het pretpark Tripsdrill een kort bezoek aan het bijbehorende wildpark. Geen vogelshow en geen voedermomenten dus voor ons, maar wel een mooie wandeling. Als we het park inlopen staan er meteen twee reeën naast ons. Wauw, zonder een hek ertussen! M. vindt het spannend en C. geniet vooral. Al snel ontpopt hij zich als beschermer van zijn zus. Hij houdt de dieren goed op afstand voor haar.

Het wildpark van Tripsdrill.
Het wildpark van Tripsdrill.
Eerste orientatie.
Eerste orientatie.
Hallo hertje!
Hallo hertje!
Ooievaar in het hok en op het hok.
Ooievaar in het hok en op het hok.
De vogels van de vogelshow.
De vogels van de vogelshow.

Het wildpark heeft ook een educatief tintje. Zo komen we langs boomstammen met klepjes. Als we deze openen ontdekken we daar de Duitse namen van deze bomen. Grappig gedaan! Via het centrale gedeelte met het restaurant en de toiletten lopen we verder. Opnieuw betreden we een gebied waarreeën loslopen. Het is mogelijk om voer voor ze te kopen. We merken dat de dieren dit gewend zijn en direct naar de bezoekers toe komen.

Oog in oog met deze totaal niet bange viervoeter.
Oog in oog met deze totaal niet bange viervoeter.
Hoe heet die boom?
Hoe heet die boom?
Het centrale gedeelte met restaurant en toiletten.
Het centrale gedeelte met restaurant en toiletten.

Maar er zijn meer dieren. We zien de beren veilig achter een hek in de schaduw liggen. De wolven lopen rond in hun verblijf en hebben we niet eerder van zo dichtbij gezien. Als M. en C. demonstreren dat ze net als wolven kunnen huilen, rennen de echte wolven snel weg. Twee verbaasde kinderen achter latend bij het hek. Een stukje verder voeren we wel de kleine wilde zwijnen.

De wolven.
De wolven.
Voor 10 cent heb je een handje voer voor de zwijnen.
Voor 10 cent heb je een handje voer voor de zwijnen.
Wat leuk om die kleintjes nu van dichtbij te kunnen bekijken.
Wat leuk om die kleintjes nu van dichtbij te kunnen bekijken.

Het blote voetenpad slaan we vanwege tijdgebrek en het weer over. Maar de grote en uitdagende speeltuin kunnen we niet zomaar passeren. Er is recent een nieuw stuk aan toegevoegd. Het ziet er allemaal erg mooi uit. Echt een speeltuin waar kinderen zich lang kunnen vermaken.

Na 1,5 uur zijn we het wildpark van Tripsdrill uit. In hoog tempo toch een indruk gekregen, maar ook wetende dat dit wildpark een langer bezoek verdient.

Het nieuwe gedeelte van de speeltuin in het bos.
Het nieuwe gedeelte van de speeltuin in het bos.
Erg leuk om te klimmen en klauteren.
Erg leuk om te klimmen en klauteren.

Overnachten bij Erlebnispark Tripsdrill in een boomhut

Naast het wildpark van Tripsdrill staan de accommodaties. Hier kan je overnachten in een boomhut (max 6 personen) of een herderwagen (max 5 personen, gedeeld sanitair). Echt bucketlist materiaal om hier een keer te slapen. Je kan dan de ene dag naar het pretpark en trek een halve dag uit voor het wildpark. Vanuit Nederland is het zo’n 5 uur rijden, dus ook te doen voor een weekend weg. Al zou ik dan twee nachten boeken: vrijdag direct uit school vertrekken, zaterdag in het pretpark en zondag in het wildpark. In de loop van de zondagmiddag rij je dan terug naar Nederland. Het is helaas niet mogelijk om te koken in deze accommodaties, maar we kunnen uit eigen ervaring vertellen dat je in het pretpark goed en voordelig kan eten.

De overnachtingen bij Tripsdrill zijn inclusief ontbijt en toegang tot het wildpark. Je krijgt korting op je entreekaartje voor het pretpark.

Boeken kan makkelijk hier via onze favoriete boekingswebsite Booking.com.

De herderwagens.
De herderwagens.
De boomhutten.
De boomhutten.

Handig om te weten over een bezoek aan Tripsdrill

Pretpark Tripsdrill is van begin april t/m begin november geopend. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je 26 euro en voor volwassenen 31 euro voor een dagkaart voor het pretpark en wildpark samen. Voor 10 euro extra heb je een toegangspas voor 2 dagen. Vergeet niet om met je entreekaartje een gratis souvenir glas op te halen in het wijnmuseum in het pretpark. Actuele entreeprijzen en openingstijden zijn altijd te vinden op de website van Tripsdrill.

Ga je van het pretpark naar het wildpark? Dan moet je bij de kassa even een stempel op je hand laten zetten. Het is ook mogelijk om alleen het wildpark te bezoeken. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je 7,50 euro en voor volwassenen 11 euro (prijspeil 2017). Parkeren is bij beide parken gratis.

Heb je een jaarabonnement op de Efteling? Dan kan je ook 1x per jaar gratis naar Tripsdrill. De moeite waard wat ons betreft.

Het prijsniveau van de horeca is keurig en lager dan we bij andere pretparken weleens meemaken. Ze zijn bij Tripsdrill wel erg streng met de leeftijdseisen, zeker iets om rekening mee te houden als je kind nog net geen 8 jaar is. Vaak moeten ouders dan als begeleiding mee in een attractie.

Genoeg ruimte om even te relaxen.
Genoeg ruimte om even te relaxen. Op de achtergrond een achtbaan en waterattractie.

Vanwege het ontbreken van drukke muziek, de aanwezigheid van rustige attracties en de groene aankleding vermoeden we dat dit pretpark ook erg geschikt is voor kinderen die snel overprikkeld zijn.

Kende jij Tripsdrill al? Nee, dan ben je waarschijnlijk net zo positief verrast als wij waren.

Meer lezen

Nieuwsgierig wat er nog meer in dit deel van Duitsland te beleven is? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen opFacebook,InstagramenX (voorheen Twitter).

Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met de regio Heilbronnerland en Tripsdrill. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.

4 REACTIES

  1. hallo

    is er een mogelijkheid dat we de boomhut een week huren? en wat zijn de kosten hiervan? in de zomervakantie aankomend jaar.
    mvg Wilfried

  2. Ik kwam dit park tegen tijdens de zoektocht naar een locatie voor de zomervakantie en dacht gelijk, even checken of het op kidseropuit.nl staat. Dit blog heeft me dus overtuigd om hier echt een paar dagen naar toe te gaan. Wij combineren het dan met een andere bestemming voor de rest van de vakantie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.