Makkelijk te bevestigen 2-persoons Decathlon hangmat voor op vakantie

Een makkelijk te bevestigen hangmat voor op vakantie. Dat zocht Saskia. Ze vond bij Decathlon de ‘Hangmat Comfort 2 personen’ en besloot deze afgelopen zomer mee te nemen op vakantie. Lees hier haar review van deze Decathlon hangmat. 

Quechua ‘Hangmat Comfort 2 personen’ van Decathlon

De ‘Hangmat Comfort 2 personen‘ van Decathlon koop ik voor 19,99 euro*. Ik vind dat best goedkoop voor een hangmat en vraag me af hoe de kwaliteit is.

*prijsniveau 2019

Het pakketje dat thuis wordt bezorgd weegt nog geen kilo. De 2-persoons hangmat zit in een heel handzaam tasje dat ik makkelijk ergens tussen kan stoppen in mijn tas. Mocht dat niet passen dan is het zelfs mogelijk om de hangmat met een van de musketons aan een rugtas te haken.

Decathlon hangmat voor 2 personen

De hangmat is geschikt voor twee personen en kan tot 220 kilo hebben. Geen enkel probleem dus om als ouder met meerdere kinderen erin te liggen. Er is ook een 1-persoons hangmat te koop bij Decathlon, maar die kan max 110 kilo hebben.

De 2-persoons hangmat is 175 cm breed en 280 cm lang. De hangmat is gemaakt van zacht polyester.

Hoewel deze hangmat voor 2 personen is, liggen wij er vooral alleen in.
Hoewel deze hangmat voor 2 personen is, liggen wij er vooral alleen in.

Hangmat bevestigen aan de boom

Dan is het eindelijk zover. We overnachten op een camping met bomen en het is heerlijk zomers weer. Een perfect moment om de hangmat uit te proberen. Ik lees op de instructie dat ik maximaal 6 meter afstand mag aanhouden tussen twee bomen. Er staan genoeg bomen bij onze hut, dus dat is geen probleem. Wel ben ik erg benieuwd hoe ik de hangmat aan de boom moet bevestigen.

Ik haal de hangmat uit het tasje en zie dat er twee stevige banden zijn meegeleverd. De band is cirkelvormig en er zit een koord met knopen aan vast. Dat klinkt misschien wat cryptisch, maar het werkt echt heel makkelijk. Ik doe de band om de boom en trek het koord er doorheen. De band vormt een soort strop om de boom. Daar is geen beweging meer in te krijgen.

Deze banden gaan om de boom en zitten daarna als een soort strop vast.
Deze banden gaan om de boom en zitten daarna als een soort strop vast.
Met de musketon-haak hang ik de hangmat aan het koord met de knopen.
Met de musketon-haak hang ik de hangmat aan het koord met de knopen.

De hangmat maak ik met de musketons vast aan het koord met de knopen. Het is even passen en meten waar ik de musketon het beste vast kan klikken, maar na een keer gebruiken word ik daar al handiger in. Dankzij de knopen in het koord is het mogelijk om de hangmat op de juiste hoogte te hangen.

Ik hang de Decathlon hangmat op. Alleen als we erin gaan zitten zakt deze toch een eindje naar beneden. Ik maak de musketons een knoop hoger vast. Voor mijn gevoel hangt de hangmat nu erg hoog. Maar met iemand erin blijkt dit toch de beste hoogte te zijn.

Perfecte hoogte.
Perfecte hoogte.

Relaxen in een makkelijk mee te nemen hangmat op vakantie

Vooral onze zoon en ik liggen graag in de hangmat. Wat mij betreft is dit de beste vakantieaankoop die we dit jaar hebben gedaan. De hangmat is super makkelijk mee te nemen. In- en uitpakken is zo gepiept, net als het ophangen.

Ik lig graag een beetje overdwars in de hangmat zodat ik niet helemaal verdwijn in de grote hoeveelheid stof. Mijn zoon vindt het juist fijn om zich in de hangmat te verstoppen en daar ongestoord te lezen. Als we meer bomen in de buurt hebben dan is het leuk om met één been buiten de hangmat te hangen, met de voet zetten we ons af tegen een andere boom en zo schommelt de hangmat heerlijk heen en weer.

Halverwege de hangmat is een opbergvakje gemaakt. Handig om mijn telefoon in te leggen of mijn zonnebril als de zon achter de boom verdwijnt.

Later doet de hangmat nog dienst als extra waslijn voor de was. Ook thuis gebruiken we ‘m weer, maar nu in de tuin.

Decathlon hangmat van Quechua
Hij verstopt zich graag in de hangmat.
Handig opbergvakje.
Handig opbergvakje.
Decathlon hangmat Quechua hangmat
Zo’n hangmat is ook best handig om wat was aan te hangen bij gebrek aan waslijn.

Op de onderste foto met de was is ook het opbergzakje van de hangmat te zien. Deze hangen we tijdens gebruik van de hangmat aan een van de musketons, zo kunnen we ‘m niet kwijt raken.

Praktische informatie

Deze Quechua hangmat mag gewoon in de wasmachine als ie vies is geworden. Zorg er wel voor dat de hangmat niet langdurig in de zon of regen hangt. Daar zal de stof niet beter van worden.

Deze 2-persoons hangmat is online te koop bij Decathlon voor 19,99 euro. Het 1-persoonsmodel hangmat kost 9,99 euro. Wat mij betreft heeft deze hangmat een hele goede prijs-kwaliteitverhouding en is het echt een toevoeging op je vakantiespullen.

Meer lezen

Op zoek naar meer reviews van kampeerproducten? Klik & kijk voor meer inspiratie:

KidsErOpUit is te volgen op FacebookInstagram en Twitter.

Bewaar op Pinterest!

Onze beste vakantieaankoop! Deze goedkope en handige hangmat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.