Blogger Fiekehoudt van koken op de camping. Ze breidde haar Cadac Safari Chef uit met een Cadac Paella Pan en deelt in dit blog haar ervaring met deze pan. Inclusief een recept voor risotto.
Dit artikel verscheen voor het eerst in 2018 en werd geupdate in 2021
Koken op de camping met de Cadac Safari Chef
Ik hou ervan, koken op de camping. Met lokale producten een lekkere maaltijd in elkaar draaien maar dan wel graag een maaltijd die makkelijk te bereiden is. Uren in de keuken staan doe ik thuis wel weer.
In ons vouwwagenkeukentje hebben we een driepits-gasfornuis. Hierop koken we met extra hoge campingpannen en een kleine koekenpan. Roerbakmaaltijden voor vijf personen kunnen we hier niet goed op klaarmaken. Daarnaast BBQ-en we graag. Maar op veel campings mag dat niet meer met houtskool. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een aanvulling op ons gasfornuisje en kwamen uit op de Cadac Safari Chef.
De Cadac Safari Chef is een kleine, opvouwbare, lichtgewicht gasbarbecue. Bij deze gasbarbecue worden verschillende kookoppervlakten geleverd. Een grill-plaat, een bakplaat en een wok die je ook als deksel kan gebruiken. Het blijkt een prima aanvulling op ons campingkeukentje.
Inmiddels zijn we vele maaltijden verder. Er zijn al heel wat stukken vlees en vis, pannenkoeken, bruschetta’s en gegrilde groentes op bereid. De pan die als wok bedoeld is bevalt niet zo goed. Het is een geëmailleerde pan en die blijkt niet zo anti-aanbak als gehoopt. Ook gaan onze kinderen steeds meer eten. Een grotere pan is dus nodig.
Cadac Paella pan 36 cm
Ik google naar aanvullingen op onze Safari Chef en kom uit bij de Cadac Paella Pan. Een lichtgewicht aluminium pan met een diameter van 36 centimeter. De pan heeft een hoge opstaande rand en is voorzien van een teflonlaag. De twee grote handvatten zijn van roestvrijstaal. De reviews die ik over de pan lees zijn veelal positief. Dit lijkt voor ons de perfecte aanvulling te zijn op onze Safari Grill.
De pan is niet alleen geschikt voor de Cadac Safari Chef, maar ook voor een groot aantal andere merken. Zo is de pan te gebruiken op een gasfornuis of elektrische kookplaat. Ik kan de pan dus gewoon in ons vouwwagenkeukentje gebruiken.
Ervaring Cadac Paella pan
Wat mij opvalt als de pan thuisbezorgd wordt, is dat de pan, zoals we gewend zijn van Cadac, geleverd wordt in een beschermhoes. Ik vind het ideaal. Zo beschadigen de pannen niet tijdens het vervoer in de vouwwagen. Hij is mooi plat en neemt weinig ruimte in.
De pan ziet er degelijk uit. De bodem is echt dik, dus de bodem zal niet snel vervormen door de hitte. De handvatten zitten stevig vast en zijn prettig vast te pakken. De pan past goed op de Safari Grill. Hij steekt iets over aan alle randen maar ik verwacht dat de dikke bodem en de brede warmtebron van de Safari Grill ervoor zorgen dat de hele pan heet wordt.
Het belangrijkste is natuurlijk hoe het koken met de pan bevalt. Tijdens onze vakantie gebruiken we de pan om vlees en vis in te bakken. Dit gaat prima. De anti-aanbaklaag werkt goed en de pan wordt inderdaad goed warm. De diameter van 36 centimeter en de platte bodem zorgen ervoor dat ik voldoende ruimte hebt voor vijf stukken vlees of vis.We gebruiken de pan ook om aardappels in te bakken of om pastasaus en risotto te maken. Ook hiervoor blijkt de pan geschikt. Het schoonmaken is een fluitje van een cent, door de teflonlaag laat vuil makkelijk los.
Aan het eind van de vakantie kom ik tot de conclusie dat ons gasfornuis in ons vouwwagenkeukentje bijna niet gebruikt is. De combinatie van de Cadac Safari Grill en de Cadac Paella pan levert genoeg kookmogelijkheden.
Éénpansgerecht: Risotto uit de Cadac Paella Pan
De naam van de pan vraagt om paella. Maar omdat we in Italië op vakantie zijn maken we risotto. Risotto is een éénpansgerecht en je kunt er heerlijk mee variëren.
Ingredienten:
- Olijfolie
- 300 gram kipfilet in blokjes (optioneel)
- 400 gram risottorijst
- glas droge witte wijn (optioneel)
- kokendheet water
- 1 fijngesneden ui
- 1 fijngesneden teentje knoflook
- verse kruiden (optioneel, ik gebruikte tijm , rozemarijn en salie)
- 2 bouillonblokjes tuinkruiden
- roerbakgroente naar keuze in stukken gesneden (paprika, champignons, courgette, tomaat, groene asperges, etc.)
- Parmezaanse kaas
Bereidingswijze:
Verwarm de olijfolie in de pan en bak de kipfilet lichtbruin. Voeg de ui en knoflook toe. Als de ui glazig is voeg je de roerbakgroentes en de risottorijst toe. Kies je voor tomaten bewaar deze dan nog even. Blijf goed roeren totdat de rijst rondom glanst.
Voeg het glas wijn toe en roer totdat de wijn is opgenomen door de rijst. Voeg daarna de juiste hoeveelheid kokendheet water toe. Dit verschilt per risottorijst en staat op de verpakking. Indien je wijn hebt gebruikt haal je deze hoeveelheid van de toe te voegen hoeveelheid water af. Verkruimel de bouillonblokjes over het geheel. Verse kruiden kun je nu ook toevoegen. Roer alles goed door en zet het vuur daarna laag. Het water moet tegen de kook aan blijven, maar het moet niet koken. Zorg dat de rijst en de groentes onder water staan.
De risottorijst neemt het vocht van de bouillon langzaam op, dit duurt zo’n 20 minuten. Roer af en toe door. De tomaten voeg je na een minuut of 12 toe zodat ze wel warm worden maar niet helemaal uit elkaar vallen.
Als al het vocht is opgenomen moet de rijst gaar zijn. Proef of dit zo is, voeg anders nog wat vocht toe. Doe het vuur uit en verwijder de verse kruiden. Verdeel de Parmezaanse kaas over het geheel en roer nogmaals door. Laat het nog even een minuutje staan voordat je opschept.
Eet smakelijk!
Kook jij graag op vakantie? Wat is jouw favoriete recept?
Niet wat je zoekt? Bekijk dan hieronder de opties bij andere winkels:
Meer lezen
Op zoek naar meer handige kampeerproducten? Klik & kijk voor meer inspiratie:
KidsErOpUit is te volgen opFacebook,InstagramenX (voorheen Twitter).
Dit blog is tot stand gekomen in samenwerking met Obelink. Zoals je van ons gewend bent delen we altijd eerlijk onze eigen mening en ervaringen.
Bedankt voor je heldere review!
Ik ben heel benieuwd op welke camping (met
prachtig uitzicht)jullie zaten?
Alvast bedankt!
Volgens mij is het camping Nonna Stella in Toscane