Vallicella Glamping Resort: heerlijke uitvalsbasis in Toscane met de kinderen

0
185

Gelegen in het schilderachtige Toscaanse landschap vind je het Vallicella Glamping Resort. De glamping ligt in een gevarieerd en wild kustgebied van Toscane was mijn ervaring. Ik, Melvin, bezocht de glamping in juli 2024. Deze glamping is een ideale uitvalsbasis voor een familie met het gezin naar Italië. Geniet van de mix van het prachtige Toscaanse landschap en de zee. Hieronder vertel ik je meer over mijn ervaring bij Vallicella Gamping Resort voor gezinnen met kinderen!

Bekijk hier direct de prijzen van Vallicella Glamping Resort met kinderen

Zwembad van Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring

De verblijfsopties bij Vallicella Glamping Resort met kinderen

Wanneer je kiest voor een vakantie bij Vallicella Glamping Resort met kinderen kiest, heb je keuze uit verschillende accommodaties. De accommodaties zijn geschikt voor maximaal zes personen en zijn voorzien van moderne gemakken, zoals comfortabele bedden, eigen badkamers en goed uitgeruste keukens voor glamping begrippen.

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring
Mijn uitzicht vanaf het balkon!

Voor gezinnen zijn er onder andere ruime lodges en safaritenten beschikbaar met privéterrassen en vaak mooie uitzichten. Zelf genoot ik van het waanzinnige uitzicht vanaf het balkon dat je kan zien op de foto.

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring

Rondom de accommodatie is voldoende ruimte. De kids kunnen hier voetballen of badmintonnen, terwijl jezelf het eten klaar maakt of even ontspant op het terras. Zelfs de safaritenten beschikken over een eigen keukentje en badkamer! Wanneer je van nog meer luxe wil genieten kies dan voor de tipi lodge. Deze accommodatie beschikt namelijk over een heerlijk bubbelbad!

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring

Geniet je liever van het echte camping gevoel? Dan zijn er nog kampeerplaatsen waar je met eigen tent of caravan kan staan. Hiervoor heb je drie verschillende opties die verschillen in het aantal vierkante meters. Bovendien zijn op de campingplaatsen huisdieren ook toegestaan. Zo kan jullie trouwe viervoeter gezellig mee op vakantie.

Bekijk hier direct alle verblijfsopties van de glamping

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring

Over welke faciliteiten en activiteiten beschikt de glamping?

Zwemplezier

Vallicella Glamping Resort beschikt over een uitgebreid zwembadcomplex met verschillende zwembaden, glijbaan en waterattracties. Voor de jongere gasten is er een speciaal kinderbad met veilige speelvoorzieningen.

Waterslide Italië
Einde van de langste waterslide in Italië

Rondom de zwembaden vind je ligbedden en parasols waar ouders kunnen ontspannen. terwijl de kinderen zich vermaken in het water.

Heel bijzonder is dat je op Vallicella de langste waterslide (wildwaterbaan) van heel Italië vindt. Niet alleen leuk voor de kids, maar ook als ouder om te testen vond ik. 🙂 Het is een lange glijbaan met meerdere bochten die goed toegankelijk is voor de kids.

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring

Aan sportmogelijkheden geen gebrek

De sportievelingen kunnen hun geluk op het beachvolleybalveld. Op de glamping vind je verder een aantal tafeltennistafels, waar de kids veel leeftijdsgenootjes zullen tegenkomen.

Tafeltennissen

Deze leeftijdsgenootjes zal je ook vinden bij de verschillende speeltuintjes die je over het park verspreid zult zien liggen.

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring

Goed om te weten is dat er voor minder weer ook een indoor speelruimte voor de jonge kids te vinden is. Al hoop ik natuurlijk voor jullie dat een bezoek hieraan niet nodig zal zijn.

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring

Bovendien is er een animatieteam aanwezig en is er voor de allerkleinste een mini club aanwezig. Hier maken ze spelenderwijs vriendjes op de glamping waar ze mee op kunnen trekken tijdens de vakantie. Goed om te weten is dat de animatie echt is gericht op kinderen tot een jaar of 12.

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring

De animatie activiteiten zullen veel in het teken staan van de mascotte van het park: Spotty. De kinderen zullen al snel groot fan zijn van deze leuke hond!

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring
Daar is Spotty!

Aan lekker eten en drinken geen gebrek

Voor de lekkere trek kan je naar het restaurant of de pizzeria. Hier kan je genieten van heerlijke Italiaanse gerechten, maar ook internationale gerechten. Een van de speerpunten van de glamping is dat de horeca van hoge kwaliteit dient te zijn. Dit kan ik zeker bevestigen. 🙂

Zonsondergang Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring
Prachtige zonsondergang bij de glamping

Verder is er een gezellige bar voor een verkoelend drankje. Voor gasten die liever zelf koken, is er een goed uitgeruste minimarkt op het terrein waar je ingrediënten en andere benodigdheden kunt kopen. Voor verse broodjes in de ochtend ben je hier ook aan het juiste adres.

Leuke uitstapjes in de omgeving

De glamping is gelegen in Toscane en ligt in de buurt van Follonica, Massa Marittima en Marina di Grosseto. Hierdoor zijn er in de omgeving verschillende leuke bezienswaardigheden om te bezoeken. Daarnaast vind je vlak bij het strand. Dit is het strand dat in 2018 de prijs ‘Blauwe Vlag’ heeft gekregen dankzij de kwaliteit van het water.

Vallicella Glamping Resort met kinderen ervaring

Verder wordt Vallicella Glamping Resort omringd door oude olijfgaarden. Dit geeft een heerlijke rustgevende sfeer voor een vakantie in de open lucht.

Strand vlakbij Glamping
Mooi strandje in de buurt van de glamping

Het is bovendien erg leuk om een bezoekje te brengen aan een van de Toscaanse steden. Zelf heb ik onder andere een bezoek gebracht aan Siena en Pisa. Zeker een aanrader en op goede rijafstand van de glamping!

Toren van Pisa
Toren van Pisa

Bij Vallicella Glamping Resort geniet je met de kinderen van een fijne camping, maar dan met een beetje extra luxe. Of je nu wilt ontspannen aan het zwembad, de prachtige Toscaanse omgeving wilt verkennen of wilt genieten van de rijke cultuur van de omgeving, Vallicella Glamping Resort heeft alles wat je nodig hebt voor een ideale vakantie met de kids.

Bekijk hier direct de prijzen van Vallicella Glamping Resort met kinderen

Meer lezen

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Vacanze Col Cuore. Zoals je van ons gewend bent delen wij altijd en eerlijk onze mening.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.